оток след инжекция против тетанус

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
vangelij
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

оток след инжекция против тетанус

Postby vangelij » Wed Nov 04, 2009 4:40 pm

Здравейте!
Преди една седмица, прибирайки се след работа, стъпих на пирон. На другия ден, рано сутринта посетих спешния кабинет в службата ми, където ми поставиха инжекция против тетанус. Стриктно спазвах дадените ми от лекаря указания да не мокря и притискам мястото на инжектиране поне 24 часа. Предупредиха ме за някои странични ефекти от инжекцията, никой от които не се появи при мен. Тази сутрин, пътувайки към работа, при едно рязко разклащане на автобуса, се опрях на инжектираната ръка, при което почуствах доста силна болка. Инстинктивно разтривайки мястото, усетих бучка, с размера на малък орех, която е доста болезнена при натиск и е точно на мястото, на което ми поставиха инжекцията.
Моля, ако някой може, да ми каже дали е нормално образуването на такава бучка, ще изчезне ли от самосебе си или трябва да взема някакви мерки.
Висока съм 1,75 м., около 75 кг. и нямам съществени заболявания.

ptomoff
Site Admin

Postby ptomoff » Mon Nov 09, 2009 3:39 pm

Възраст? Заболявания? Медикаменти?

vangelij

Postby vangelij » Tue Nov 17, 2009 12:15 pm

Здравейте!
Известно време нямах достъп до интернет и чак сега можах на прегледам темата.
Оказа се, че напразно съм се притеснила - след два-три дни бучката започна да намалява и за около седмица изчезна почти напълно, заедно с болката, която чувствах на мястото.

Return to “Форум имам проблем...”