Пиша Ви с надежда някой да ми даде отговор от какво получавам това непрекъснато замайване и погледът ми както се казва не е "бистър" не мога да го съсредоточа в близки предмети и сега дори с тредност пиша.
Нещата при мен започнаха през 2003 г.След множество стресови ситуации започнах да се чувствам нервна, неспокойна, замаяна. Лекарте в началото казваха, че съм здрава и нищо ми няма. После след като нещата се влошаваха започнаха да ме лекуват различни невролози, психиатри за депресия.Пих десетки видове успокоителни и антидепресанти.Те единствено ме караха да спя и не помагаха.Тази депресия не отмина.
През 2005 г. септември реших да отида в София на пълни изследвания и тогава ми откриха завишение в хормона Пролактин 6 пъти.След ЯМР се установи наличие на аденом на хипофизата с размери под 5мм. Назначиха ми да вземам Достинекс , които пия около 3,5.Междувременно на следващите ЯМР не се виждаше динамика в образа на аденома. Но на последния ЯМР преди 20 дни се установи неговото нарастване почти двойно .Станал е с размери 8,7 на 6,1.След консултация с неврохирург, които е на мнение за операция , а лекуващия ме досега лекар настоява да продължа лечението още 6 месеца и тогава пак да правя ЯМР аз съм на кръстопът.
Въпросът ми е замайването от аденома ли е? Кои начин да избера за лечение оперативния или чрез лекарства при моето състояние и какви са последствията от една операция за премахване на аденома.
Ще бъда радостна ако някои ми отговори!
Здравейте!
Moderators: Bulgaricus, fotografa
-
Мими Иванова
- Joined: Sun Jul 12, 2009 6:56 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
-
rose_from_stars
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Аденом на хипофизата
Аденомите на хипофизата представляват доброкачествени тумори на хипофизната жлеза. Хипофизната жлеза секретира хормони, които оказват влияние върху всички ендокринни жлези (жлези с вътрешна секреция) в човешкия организъм, както и такива хормони, които оказват директно въздействие върху човешкия организъм. Такъв хормон е разтежния, който оказва влияние върху разтежните хрущяли.
.
Аденомите на хипофизата представляват доброкачествени тумори на хипофизната жлеза. Хипофизната жлеза секретира хормони, които оказват влияние върху всички ендокринни жлези (жлези с вътрешна секреция) в човешкия организъм, както и такива хормони, които оказват директно въздействие върху човешкия организъм. Такъв хормон е разтежния, който оказва влияние върху разтежните хрущяли.
.
Return to “Форум имам проблем...”