Проблеми със стомаха

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Вики
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Проблеми със стомаха

Postby Вики » Fri Oct 24, 2008 10:59 pm

Здравейте!Искам да ви попитам каква може да е причината за прекомерното образуване на газове в стомашно-чревният тракт?От няколко месеца имам този проблем .Получавам газове още с първите хапки храна.Пих Цинарикс и Еспумизан,но не ми помогнаха.После започнах да пия пробиотик и си открих острици в изпражненията.Пих Вермокс през 2 седмици точно по указание. От 1 месец си пия пробиотика,но продължавам да имам газове и то през целия ден почти непрекъснато,дори след ходене по голяма нужда и дори да стоя гладна цял ден, пак.Иначе нямам никакви болки в стомаха.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sat Oct 25, 2008 2:07 am

Здравейте,

причината е обмяната на веществата на бактериите нормални или ненормални за стомашно чревния тракт. Те отделят въглероден диоксид, а ние го отделяме като газове. Промяната във фауната на тези организми най-често след проведено лечение с антибиотици и други води до тези проблеми.

Лечението е с дълга и продължителна терапия ориентирана към възстановяване на нормалните бактерии на стомаха. Актимел или Активия на Данон в продължение на три месеца по три пъти на ден има доказан ефект, без да му правя реклама. Ако обаче дори и веднъж се пропусне дозата започвате почти от начало, т.е. трябва да сте последователна.

Някои храни като: лук, диня, кисело зале, зеле и яйца повишават отделянето на газове.

Възможна причина е и млечна алергия, като например хистаминова или лактозна нетолерантност, които се доказват с изследвания.

Препоръчваните лекарства са със съмнителна ефективност. На първо място идва Simeticon. Използвани други медикаменти са: Antiflat®, Elugan®, Endo-Paractol®, Espumisan®, Imogas®, Lefax® und Simethicon-ratiopharm®, Imodium® , Meteozym®, Paractol® и Rennie®.

Те се предписват обаче само когато причината е известна.

Можете да си направите култура и антибиограма на проба от изпражненията, защото причинителят може да е болестотворен и да подлежи на лечение.

Поздрави,
Булгарикус
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Вики

Postby Вики » Sat Oct 25, 2008 5:47 pm

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sat Oct 25, 2008 6:25 pm

Поздрави, Bulgaricus

Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Вики

Postby Вики » Sat Oct 25, 2008 9:13 pm

лия

Postby лия » Sun Nov 30, 2008 1:04 am

Здравейте!
Имам абсолютно същия проблем. Отново без никакви болки. Мн е неприятен, защото е трудно да се води нормален социален живот.
Пазя диета от мн време като избягвам пържено, газирани напитки, пия билков чай и се старая да се храня предимно с готвени храни. Спортувам. В началото на проблема (преди години) стомахът ми беше изключително нередовен, случвало се е седмица да не ходя до тоалетната. В момента се е нормализирал, като обикновено отивам всяка сутрин, при което поне до вечерта нямам газове.
Личната лекарка никога не е споменавала за възможността за бактерии. На ехограф имаше някакво удебеляване на стената, следваха хапчета (съжалявам, но беше преди годин и не си спомням какви). Наскоро прочетох в интернет за заболяване наречено мегаколон и сходните симптоми много ме притесниха!
Ще съм ви много благодарна, ако може да ми препоръчате къде и какви изследвания трябва да си направя.(в Бургас или София)
Поздрави!

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sun Nov 30, 2008 3:46 am

Здравейте,

диетата е борба със симптомите. Отделянето на газове е нормалният метаболизъм (обмяна на веществата) на бактериите. Те отделят СО2 и метан. При свръхпроизводство е нарушена флората и фауната. Ето защо тя трябва да се възстанови.

Стомахът и червата отделят участък от тялото, който е част т околната среда, колкото и да не ни се вярва. Описаните от вас проблеми са чревни, а не стомашни. Диагностиката е само с долна колоскопия с ендоскоп и гастроскопия с проба за хеликобактер пилори.

Не е нещо приятно, но няма как да се избегне.

А иначе ако 4 месеца пиете Актимел по 3 пъти на ден, може и от само себе си да се оправите.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Guest

Postby Guest » Sun Nov 30, 2008 10:06 pm

Благодаря ви за отговора и насоките! :) Здраве, оздравяване и хубави мигове на всички

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Tue Dec 02, 2008 1:55 am

Поздрави, Bulgaricus

Tonya

Re: Проблеми със стомаха

Postby Tonya » Thu Oct 14, 2010 2:04 pm

Имам сходен проблем! Но се притеснявам, че диагнозата гастрит не е съвсем вярна. Има ли някакви други изследвания освен гастроскопията, на които мога да се подложа, за имам категорична диагноза и съответно успешно лечение!

От 5 години съм на непрестанни диети с лишаване от всевъзможни "дразнещи" храни. Почти непрекъснато пия фамотидин, талцид и линекс. И все така си имам болки...

Bulgaricus

Re: Проблеми със стомаха

Postby Bulgaricus » Sat Oct 16, 2010 10:13 pm

Преди всичко е трябвало да напишете задължителните за всеки данни: "Когато задавате въпрос за здравословен проблем, моля, споделете Вашите възраст, ръст, тегло, други заболявания и медикаменти, които приемате." Сега можеше вече да имате отговор...
Поздрави, Bulgaricus

Return to “Форум имам проблем...”