Резултати от изследване с Бариева каша и гастро оплаквания.

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
манахрини
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Резултати от изследване с Бариева каша и гастро оплаквания.

Postby манахрини » Sat Apr 11, 2009 7:49 pm

Преди 2 мес. споделих следните оплаквания - къркорене на стомаха ако не ям през 3,4 часа, леки уригвания чат-пат без миризми, шумове около пъпа, по някой път къркорения, друг път по-леки, но ми е направило впечатление, че ако лежа по гръб се засилват, малко повечко газове също. Нямам никакви болки и разстройства, парене зад гръдната кост и стомаха, спортувам, храня се с качествена и лека храна, не пуша, пия алкохол рядко и малко, с изхожданията ми всичко е наред, пия Пробиотици с плодове и ям кисело мляко много, понеже живея в Канада сега и съм си намерил едно млекце подобно на Активия, на фирмата Пармалат, но и с нашата бактерия, казва се Виталайт БиоБест.

Направиха ми изследване с бариева каша, на празен корем я пих и след това ми правиха доста снимки. Вчера ме извикаха за резултатите, докторката беше малко притеснена (тя не е специалист гастро, а е общ лекар), та те са:
максимално добре ще пробвам да преведа:

деформация antro-pyloro-bulbaire, както леко post-bulbaire, съвместима с най-малко язвена дейност (activite ulcereuse). Не може да се елиминира язвата (ulcus), особено в apex du bulbe.

Предписа ми: Pantoloc 40mg, 2 пъти на ден 30 мин. преди закуска и вечеря за 3 месеца.
Даде ми да се изследвам за Хеликобактер.

Гастроентеролог мога да видя най-рано след 6 мес., такава е системата тук.

1. В какво точно се състои проблемът ми, имам ли язва и къде (булбарна язва ли се казва)? Моля дайте съвети какво да правя? Как се лекува, за цял живот ли е?
2. Възможно ли е такива заключения да дойдат само от бариевата каша, да не са пресилили, каква е тази деформация antro-pyloro-bulbaire и опасна ли е?
3. Да почвам ли да пия Pantoloc за 3 мес.?
4. Да спирам ли спорта - плуване, бягам, фитнес също ходя?

Забравих да спомена, че съм на 26г.

Благодаря предварително и здраве и успехи на всички!

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sun Apr 12, 2009 4:08 am

Здравейте,

предполагам, че нямате и киселини, иначе бихте го написали, както подробно и всичко друго сте написали?

Това не е името на бактерията, независимо какво пише на млякото, не се заблуждавайте. Това е търговско наименование. Имената на бактериите не могат да се запазват като търговска марка.

Малко ми куца френският. :) Но все пак трябва да Ви кажа, че изследването с бариева каша е морално остаряло. Няма отърване от гастро-дуодено-скопия, каквато Ви трябва на Вас. С нея, която се прави при гастроентеролог може да се види какво става в стомаха Ви. Ще Ви посъветвам да си намерите направление за това изследване. Похвално е за общата лекарка, че от всичко разбира, но диагнозата и е, че не знае за какво иде реч и тук трябва да се намеси специалистът, който пък само от тази гастроскопия си разбира. И той по време на изследването ще вземе биопсия и проба за хеликобактер.

Докато не се направи горепосоченото няма какво да спекулираме.

Моля дайте съвети какво да правя?

Предписала Ви е протонен блокатор Pantoprazol с надеждата, че с по-малко солна киселина и ще Ви мине, но още от сега Ви казвам да се редите за час при гастроентеролог и да искате това изследване, когато можете да отидете, когато и да е това, уговаряйте си час, най-добре.

В какво точно се състои проблемът ми, имам ли язва и къде (булбарна язва ли се казва)?

Вероятно хеликобактер пилори. Не се знае за друго. Лечението е с два специални евтини целеви антибиотика, които се пият едновременно 10 дни.

Възможно ли е такива заключения да дойдат само от бариевата каша, да не са пресилили, каква е тази деформация antro-pyloro-bulbaire и опасна ли е?

Възможно е, но това никакви заключения не са. И освен това изследването не е съвременно. Вероятно личната лекарка е принудена с всичко за се занимава и затова го е правила тя. Това изследване не отговаря на съвременните стандарти за поставяне на медицински издържана и 100% сигурна диагноза.

Да почвам ли да пия Pantoloc за 3 мес.?

Да. До срещата Ви със специалист.

Да спирам ли спорта - плуване, бягам, фитнес също ходя?

Не. Но е важно какво ядете и пиете през това време. За газирано и люто трябва да забравите.

Добре е и да си намерите Перентерол. Това е Saccharomyces boulardii под формата на хранителна добавка. Пие се на 12 часа по 250 мг за 3-6 месеца или повече. В аптеката или в интернет аптеката ще го намерите под едно от следните имена: Reflor, Repoflor, Florastor, DiarSafe, Magicflora, UltraLevure, Perenterol и Pediarol. Но в аптеката трябва и само по латинското му име да го намерят, затова са следвали 6 години...

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

манахрини

Postby манахрини » Sun Apr 12, 2009 8:22 pm

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sun Apr 12, 2009 8:52 pm

Поздрави, Bulgaricus

Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

манахрини

Postby манахрини » Sun Apr 12, 2009 11:20 pm

манахрини

Postby манахрини » Sun Apr 12, 2009 11:25 pm

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Tue Apr 14, 2009 1:04 am

Поздрави, Bulgaricus

манахрини

Postby манахрини » Tue Apr 14, 2009 4:11 am

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Tue Apr 14, 2009 4:04 pm

Видите ли, аз рядко (да не кажа никога) задавам въпроси от чист интерес. :) Затова Ви попитах, дали за след спорт Ви трябват, но понеже не ми отговорихте, а искате отговор пак ще попитам дали Ви трябват за след спорт?

Тук мога дълго да пиша, че има целеви тестове и те са различни в зависимост от това с каква цел се правят, но ще го пропусна.
Поздрави, Bulgaricus

манахрини

Postby манахрини » Wed Apr 15, 2009 4:48 am

Не ги меря за след спорт и не знам защо се мерят тогава :)
Меря ги с цел да следя уж стомашно-чревния такт, но не знам дали нещо виждам от показател 5,5 - 6.0...
Просто съм се видял в чудо с моите оплаквания.
Имам чувството, че тази бариева каша не е много точна, че имам деформация разбирам, то може и да е по рожедение деформацията нали?
Язви вижда ли тази каша, болки нямам..?
Поздрави.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Wed Apr 15, 2009 12:27 pm

Тогава се мерят, което предположих, че Вие правите, защото споменавате за няколко вида спорт и е логично да е така, но явно сте имали други подбуди, което също е легитимно.

При спорт се мери концентрацията на лактат (млечна киселина) в мускулите, чрез отражението и в дъха, урината или кръвта, за да се спортува правилно. Ако концентрацията е по-висока от нормалното, то извършваният спорт води не до натрупване на мускулна маса, а до нейното разграждане и се създават изкуствени отпадни продукти, когато за нуждите на движението мускулите изгарят захарта без кислород, което в тялото ни също е предвидено, за да се справим и в ситуации, в които трябва екстремно да се натоварим. На кратко казано концентрацията на лактат ни дава информация за това колко и с какво натоварване трябва да спортуваме, така че спортът да ни е полезен, а не да ни вреди.

Спортистите го измерват всеки ден и знаят кога да спрат или намалят оборотите. Няма друг така общовалиден начин.

---------------

ПеХа-то на урината се счита за "нормално", ако е между 5 и 6.

За кои точно оплаквания сте се видял в чудо не разбрах?

Ако за къркоренето става дума, вече Ви писах за кои добавки става дума в такива случаи, без рецепта се купуват. Пантопрацол, след като пиете поне един два месеца в комбинация с всички друго и два антибиотика за хеликобактер, като приемате, ще се подобрите. Важно е да не спирате горепосочените хапчета, защото антибиотиците ще Ви разкажат играта на стомаха, ако трябва да се изразя на жаргон.

----------------

Може, да. Може и нещо опасно да е, но вероятно не е нещо опасно. Чакайте си гастроскопията.

Да, бариевата кажа не е много точна.
Поздрави, Bulgaricus

манахрини

Postby манахрини » Wed Apr 15, 2009 9:16 pm

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Fri Apr 17, 2009 11:56 am

Моля. :)
Поздрави, Bulgaricus

Return to “Форум имам проблем...”