психично заболяване

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
boqnkichev
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

психично заболяване

Postby boqnkichev » Fri Apr 10, 2009 11:52 am

Здравеите,мисля че майка ми има психично заболяване и незнам как мога да и помогна.Проблема е от доста години но мисля че става по зле.Главните причини са в това че баща ми е алкохолик и безпаричието,мислеше да прави някакъв бизнес преди години и загуби апартамента който имахме.Постоянно е с фобията че някой и пречи,за всичко и е враждебно настроена към всички.Как мога да потарся помощ за нея.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sat Apr 11, 2009 4:17 am

Здравейте,

това е труден за решаване проблем, защото, докато пациентът взема свободно решенията си, трябва и свободно да се съгласи да получи помощ, което за българските пациенти, поради много предразсъдъци не е много лесно.

Най-добрият начин е да се говори в мил разговор с нея и да и се предложи "психологично подпомагане" при предварително избран психиатър, който ще и предпише силни лекарства и тя ще има шанс да се върне към нормален живот.

Но най-трудно ще е тя да се убеди и да се съгласи. В такива моменти не трябва да се настоява и тя не трябва да се убеждава на сила и да се притиска, защото това ще доведе до обратна реакция. Това, което трябва да се направи е да се представи цялата работа в рамките на един личен разговор като опция за подобряване на стандарта на живот, от която десетки хиляди българи се възползват. От типа "на теб през последните години ти бе много тежко", "не всеки би издържал това", "искам да ти предложа една опция..." и т.н. Повече от това няма как да направите.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Return to “Форум имам проблем...”