Какво означава трикуспидална регургитация ...

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

sveettla
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby sveettla » Fri Dec 05, 2008 3:50 pm

Съжалявам но просто сте пролуснали Л като сте написали имате и астма. Звучи по друг начин и съжалявам ако съм била мелодраматична, остава ли ми друго ?За какво лекарство говорите?

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Fri Dec 05, 2008 3:54 pm

:D Уфф, права сте. Наистина го няма "Л"-то...

Мислих си, че ако имате все висок пулс и сърцебиене е възможно много ниско дозиран бета блокер да приемате, от рода на 5 до 10 мг пропранолол дневно, така ще се облекчат симптомите и не е много скъпо.

Трябва обаче и да не се прекалява, заради клапата. Първо с 5 мг да опитате и да видите как се чувствате.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

sveettla
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby sveettla » Fri Dec 05, 2008 4:01 pm

Пак съм аз е явно аз съм виновна , че съм ви разбрала погрешно. Извинявам ви се.
Усещам си цялото тяло изтръпнало навсякъде и ми гори навсякъде, като стана ми трепери и сърцето ми тупа усилва се , постоянно си променя ритъма, като стоя седнала бие по нормално. Всичко е от това изтръпване което имам. Устата, хранопровода стомаха, вс ми гори. Лекува ли се такова нещо според вас?ИЛи ..

sveettla

Postby sveettla » Fri Dec 05, 2008 4:05 pm

:) .Днес говорих с кардиоложката която ми прави ехографията и тя пак каза че това което е написано Нискостепенна до 1-ва трикуспидална регургитация е нормално , а не патология. Вече нищо не разбирам.

ани

отговор

Postby ани » Fri Dec 05, 2008 5:22 pm

да попитам и аз доктора ,колко време може да се пие бетаблокер в малки дози зашщото аз също имам тахикардия и бия бетаблокер а като го спра пак почва ,може ли до животно опасно ли е?

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Fri Dec 05, 2008 5:50 pm

Здравейте,

Нормално е показател за това дали го имат повечето хора от дадена група, а не за това болна ли сте или не. Например, ако при сколиоза имате болки в гърба, то това също би било нормално, не означава, че може и трябва да се лекува и само по себе си не е болест.

При прегледа Ви е открито нещо, което не е болест в този момент, което не трябва да се лекува, но при което е, както вече писах добре (не е задължително) да се прави сега или в по-късен момент профилактика. Веднъж в годината контролен преглед е също препоръчителен.

От колко време усещате това "горене" и по-лошо ли става? Имате ли възможност за някакъв спорт или спортна терапия? (само питам)

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Fri Dec 05, 2008 5:52 pm

А Ани, Вие на колко години сте, колко кг при каква височина и за какво го пиете бета блокера, какво заболяване имате?
Поздрави, Bulgaricus

ани

отговор

Postby ани » Fri Dec 05, 2008 6:30 pm

Ами аз съм на 39 год 70 кг пия бетаблокера защото имам сърцебиене и кардиолог ми го изписа ,но понеже съм с кръвно 110 /70 пия малка доза ,ина4е и главоболие имах така и не откриха заболяване при мене,но факт е 4е имам сърцебиене .

sveettla

Postby sveettla » Fri Dec 05, 2008 6:43 pm

Това парене заедно с изтръпването го имам вече малко повече от година и половина и става по зле. За спорт не мога да говоря защото аз почти не се движа вече.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Fri Dec 05, 2008 7:24 pm

Най-вероятно е изтръпването да е в следствие от сколиозата. Претискане на нерви. Това може да се лекува с правилно позициониране на тялото и със сериозна терапия на болката.

Има различни видове спорт, ерготерапии и т.н. дори и хора с 10% възможност за движение могат да ги практикуват. Не говоря на теория, вервайте ми.

Ако паренето е по краниците - рентген за установяване на веоятно притискане на нерви, а ако говорите за стомаха - изследване за хеликобактер пилори и последваща терапия с два антибиотика.
Поздрави, Bulgaricus

sveettla

Postby sveettla » Fri Dec 05, 2008 7:28 pm

А мислите ли , че в моят случай трябва да се направят ЕЕГ ЕМГ и ЯМР, защото не съм си правила такива изследвания.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Fri Dec 05, 2008 7:35 pm

Здравейте Ани,

можете да го пиете винаги и безсрочно, НО е по-добре и по два часа на седмица спорт да правите в комбинация, защото бета блокерът блокира рецептори, а не лекува болест. Той само симптоматично третира. И все някога рецепторите е напасват - дозата трябва да се увличава, кръвното може да падне като усложнение...

Трябва да се борите с причините за тахикардията, а те са в сърцето - редовният спорт третира мускула и той започва да има по-голяма "помпена сила" и се налага да бие по-рядко за същото кръвообръщение. Така проблемът се преборва в зародиша си. Разбира се, тук говорим загодини, а не за месеци спорт, но друг избор няма.

Поздрави
Поздрави, Bulgaricus

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Fri Dec 05, 2008 7:39 pm

Да, мисля, защото сколиозата е хроничен проблем и е добре при него да имате подробен поглед върху цялото си състояние и да знаете, че ако имате парене в крака е да кажем от еди кой си прешлен, а не от някаква акутна история. Като се знае кое как е, може и целево да се терапират симптомите.
Поздрави, Bulgaricus

sveettla

Postby sveettla » Fri Dec 05, 2008 7:54 pm

А според мен сколиозата тук няма нищо общо. Виждам че сте чел постовете които съм писала :). Знам какво е притискане на нерви при сколиоза и как боли кинезитерапевт съм .В случая не е това защото е навсякъде-абсолютно по цялото тяло. Явно е нещо друго, само дето не знам какво. Мислите ли че антидепресант може да помогне на това.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Fri Dec 05, 2008 7:59 pm

Ооо, ами като експерт трябва да знаете, че различните притискания, водят до различни симптоми в зависимост от това кое е колко притиснато и в коя си част. Притискане може да води например само до това, че да са му на човек студени ръцете, или че точно по ходилата да чувства, като че ли го лазят мравки... Неведоми са пътищата на нервната система.

Мисля си, че може би е добре да приемете антидепресант и след дългосрочен прием ще имате подобрение, но не се познаваме, за да мога само по постингите Ви да преценя.
Поздрави, Bulgaricus

Return to “Форум имам проблем...”