парене на крайниците
Moderators: Bulgaricus, fotografa
-
ambar89
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
парене на крайниците
Здравейте,надявам се да ми помогнете с някакъв съвет.Симптомите ми започнаха преди една година.Пиех противозачатъчни Трирегол в продължение на една година.Започнаха да ми парят дланите на ръцете и ходилата на краката.Постоянно се чувствам изморена и ми се спи.Задушава ме,и понякога нощем получавам аритмия.Мислех си ,че е от противозачатъчните,затова ги спрях за една година,но промяна няма.Ходих при ендокринолог,изследваха ми хормоните,в норма са.Правиха ми кардиограма на сърцето,и тя е наред.Пълната ми кръвна картина също е снормални стойности.Личният ми лекар каза ,че може би се дължи на нарушение във вегитативната нервна система и ми изписа ксанакс 0,5 мг,сутрин и вечер по една таблетка.Пия ги от две седмици,все още нямам подобрение.Колко време трябва да се пие,за да има резултат?Имам три деца,а това е свързано с много нерви.Постоянно ми е нервно.Най много ми пречи паренето на крайниците.Кръвното мие 120горна граница,75 долната.На 33 години съм.И трите деца родих със секцио,ако това е от значение.Последното раждане беше преди две години.Надявам се,че ще ми отговорите.Благодаря.
-
ambar89
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
-
Bulgaricus
Здравейте,
ако всички описани от Вас симптоми са такива, каквито пишете, че са, то не е налице първично погледнато причина за това състояние.
Най-вероятна е хормонална или сърдечна причина. Кардиологът ЕКГ при натоварване ли Ви прави или в покой?
Поздрави,
ако всички описани от Вас симптоми са такива, каквито пишете, че са, то не е налице първично погледнато причина за това състояние.
Най-вероятна е хормонална или сърдечна причина. Кардиологът ЕКГ при натоварване ли Ви прави или в покой?
Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
-
Guest
-
Bulgaricus
По принцип ЕКГ в покой не е достатъчно за диагноза и кардиологът го знае това много добре. Има дадени аномалии, които се появяват само след или по време на натоварване.
Поздрави, Bulgaricus
-
валя
отговор
Здравейте аз имам същите симтоми парене по крайниците , само немога да разбера какво во общо има с сърцето и ако е хормонално какво трябва да се изледва щтитовидна жлеза,хипофиза надбъбреци ?
-
Bulgaricus
Здравейте,
промяната на температурата в крайниците е признак за това как и дали сърцето работи правилно, както и за това какво е кръвоснабдяването в самите крайници. Смущенията могат да имат най-различен характер - от сърдечна недостатъчност, до застоял живот, възпаление и др.
Другата възможна причина си остава хормоналната, защото паренето само по себе си може да е и смущение в сетивата или настроенията, породено от хормонално отклонение. Започва се със щитовидната жлеза по две причини: първо е най-лесна за изследване и второ тя статистически е най-честата причина.
Поздрави,
промяната на температурата в крайниците е признак за това как и дали сърцето работи правилно, както и за това какво е кръвоснабдяването в самите крайници. Смущенията могат да имат най-различен характер - от сърдечна недостатъчност, до застоял живот, възпаление и др.
Другата възможна причина си остава хормоналната, защото паренето само по себе си може да е и смущение в сетивата или настроенията, породено от хормонално отклонение. Започва се със щитовидната жлеза по две причини: първо е най-лесна за изследване и второ тя статистически е най-честата причина.
Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus
-
валя
здравей
Искате да кажете е когато парят зна4и са кръвоснабдени пове4е съдовете ,така ли зашото като няма достатъ4но кръв са студени и не парят ,а за да са пове4е кръвоснабдени зна4и са разширени аз май така го разбирам ,зна4и проблема може и да е за съдов лекар.
-
Bulgaricus
Здравейте,
да, правилно сте ме разбрали, но това е само част от истината. Първо трябва да се разграничи от това дали става дума за Ваше усещане или в действителност за такова загряване.
Съдовият хирург не е правилният лекар, понеже независимо какво се окаже, че е хирургична намеса няма да има.
Ако приемем, че в действителност е налице такова "загряване", а не е само Ваше лично усещане, то трябва да има някаква причина за него. Кое казва на капилярите да се отворят или предизвиква даденото възпаление. Може ли това да е локална или централно контролирана реакция или дисрегулация.
Тези неща могат обаче само в рамките на физически прегледи да се установят.
Поздрави,
да, правилно сте ме разбрали, но това е само част от истината. Първо трябва да се разграничи от това дали става дума за Ваше усещане или в действителност за такова загряване.
Съдовият хирург не е правилният лекар, понеже независимо какво се окаже, че е хирургична намеса няма да има.
Ако приемем, че в действителност е налице такова "загряване", а не е само Ваше лично усещане, то трябва да има някаква причина за него. Кое казва на капилярите да се отворят или предизвиква даденото възпаление. Може ли това да е локална или централно контролирана реакция или дисрегулация.
Тези неща могат обаче само в рамките на физически прегледи да се установят.
Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus
-
валя
здравейте
Да наистина сте прав не става въпрос за усещане само а за парене което и другите усещат като пипнат кожата ,та затова каде е най добре да се прегледам ,каква може да е причината за това ,искам да кажа 4е с сърцето вси4ко е наред и невролога не намира причини ,хормонално ли трябва да се търси нешо или нещо друго ????????
-
Bulgaricus
Много тежки заболявания започват с такива симптоми, но повечето такива симптоми не са признак на тежко заболяване.
След като причината не е неврологична и не е сърдечна, то остават две други основни, а именно хормонална и ортопедична.
Би трябвало да отидете на ендокринолог за по-нататъчни изследвания.
А Вие какво работите, работата Ви свързана ли е със стоене на компютър и имате ли други ортопедични оплаквания от рода на болки в гърба или врата?
След като причината не е неврологична и не е сърдечна, то остават две други основни, а именно хормонална и ортопедична.
Би трябвало да отидете на ендокринолог за по-нататъчни изследвания.
А Вие какво работите, работата Ви свързана ли е със стоене на компютър и имате ли други ортопедични оплаквания от рода на болки в гърба или врата?
Поздрави, Bulgaricus
-
валя
здравейте
Здравейте ,значи кардиолога при който съм ходила ми откри пролапс на митралната клапа но малък и каза 4е няма нищо общо с парнето получавам от време на време прескачания на сърцето и сърцебиене ,но го регулирам с хап4ета,невролога не намери причини ,иследванията са в ред еег скенер ,та остава едокринолог ,ходила съм иследваха ми само щтитовидната желза хормони но са наред трябва ли и другите жлези да изледвам ,ина4е имам дисхови хернии на кръста 2 и искривявания и досва 4есто ме хващат.А вие за какви сериозни заболявания говорите с симтоми парене на МС ли злока4ествени заболявания ли,пернициозна анемия,ако беше нещо такова цяла година нямаше ли да разерат лекарите все пак ?Явно не е нещо лошо нали 
-
Bulgaricus
Във всеки случай не е прогресивно и това е добре. Няма да споменавам диагнози, за да не преливаме от пусто в празно, отидете на ендокринолога най-добре.
Поздрави, Bulgaricus
Return to “Форум имам проблем...”