Как е възможно?

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

sari 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Как е възможно?

Postby sari 1 » Mon Sep 22, 2008 1:31 am

Здравейте,
имам проблем ,но не толкова,че съм се разболяла ,а че не понасям предписаните ми лекарства.Преди 2 месеца получих кървене от язва на дуоденума.Бях за няколко дни в хирургично отделение.Трябваше да взимам след това 1 месец улкопрол и 2 вида антибиотици.Започнах да ги пия и стана кошмарно-повръщах ,имах сърцебиене ,треперех,виеше ми се свят. Така се "мъчих"2 дни и спрях антибиотиците.Продължих само с улкопралът -стомахът ми се успокои но продължи да ми се вие свят.Казах за това на личната лекарка и по нейна препоръка след направените кръвни изследвания ,които бяха в норма/нямах дори анемия/ме изпрати на невролог,който също стигна до извода,че световъртежа не се дължи на неврологична причина,но продължавах да се подпирам по стените и да не мога да излеза извън прага на дома си.Тогава спрях да се храня и да пия улкопрала и се случи нещо странно, на следващият ден нямах никакъв световъртеж.Всичко това добре, но все още имам проблеми от рода на киселини и констипация ,която не се повлиява от диета.
Искам да се лекувам ,да мога да спазвам препоръките на лекарите,но тези реакции към някои медикаменти са нетърпими.
Ще бъда благодарна на всеки ваш съвет.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Mon Sep 22, 2008 3:36 pm

Здравейте,

първо трябва да Ви попитам какви изследвания точно са Ви правени и имате ли точни диагнози?

Поздрави,
Булгарикус
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

sari 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby sari 1 » Tue Sep 23, 2008 7:35 pm

Здравейте,
преди 2 месца ми правиха гастроскопия и заключението е :улкус булби дуодени хемор.Ф 3.рефлукс езофагитис.
скоро бях на ехографско изследване -нормален образ на панкреас ,жл.мехур и жл.система.Кръвни изследвания на хемоглобин-130,кр.захар-4,57.
Трябваше да пия Улкопрол 1 месец,а аз го пих 2 седмици.По време на лечението почна ужасно да ми се вие свят .Спомних си преди години ми бяха предписали Сопрал, а той е от същата група и имах подобни оплаквания,но тогава го пих/ по преценка на лекар/само 5 дни.Опитах се да кажа на лич.лекарка, че ми става лошо от тези медикаменти,но тя твърди че не може да е така.Едва ли не съм някаква симулантка.
Пия Ранитидин,когато имам киселини.Сигурно това не е много правилно,но незнам къде да отида на консултация , някъде където се лекуват и такива , които за съжаление не винаги могат да приемат предписаното им лечение.

всичко добро

sari1

Postby sari1 » Tue Sep 23, 2008 10:55 pm

Може ли от язва да се получава сърцебиене/пулс 105 удара в мин./,треперене на цялото тяло?
Хората с язви обикновенно ги боли стомах, а аз разбирам, че съм от тази група болни,едва когато започна да припадам/без никакви болки?! /

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Wed Sep 24, 2008 12:15 am

Здравейте,

преведено от латински диагнозата Ви означава "язва на дванадесетопръсника с киселини". Дуоденум е дванадесетопръстник на български, с други думи връзката между стомах и черва, най-общо казано.

Оплакванията Ви предразполагат много неправилно изхранване, което във Ваш жизненоважен интерес трябва да промените. Бих Ви препоръчал три месеца (поне) да приемате ония течни кисели млека на актимел. По едно сутрин обед и вечер. Все тая с, или по време, или след хранене. Това е само хомеопатично средство за подпомагане на лечението и действа едва след около 5-6 седмици редовен прием.

Улкопрол и сопрал са две имена за едно и също лекарство - омепрацол. Може да проверите на опаковката, че активното вещество е едно и също. Така, че е нормално да сте имали и преди същите оплаквания. Рифун, ако намерите е най-качественият омепрацол.

Това, което Вие трябва да направите е да следвате лекарските указания. Енда язва е животозастрашаващо хронично и подло заболяване. Налице е кръвозагуба и спазми, които може да са довели до Вашето припадане.

Пулсът Ви може да се дължи и на друго съпътстващо заболяване. Основното е за него да поискате изследвания на всички показатели на щитовидната жлеза, които са 4 на брой. Заболяване на щитовидната жлеза може да води до този висок пулс и до нервни състояния, водещи и до язва, да.

Ако нямате белодробно или дихателно заболяване бихте могли да приемате малка доза бета блокери за спадане на пулса, но първо е важно лекарите Ви да установят защо е толкова висок.

Щом не понасяте медикамента, то трябва друг да вземате, но тук вече е трудно, защото омепрацол си е винаги първи избор при такива оплаквания, дори и на Запад.
Поздрави, Bulgaricus

Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

sari 1

Postby sari 1 » Wed Sep 24, 2008 11:46 am

Здравейте,
Благодаря Ви за изчерпателния и компетентен отговор.
Разбирам, че имам проблем, но сякаш чакам да ми се "размине".Тук май не важи максимата-времето лекува.
Сърцебиенето ми не е постоянно явление.Появява се за около 15-20 мин. и изчезва спонтанно.Иначе екг-нормална.
Млеката на актимел, действат ли разхлабващо?Перисталтиката на червата ми е направо кошмарна, не мога да ходя до wc-то по 5дни.
Ще ми се да включа спортни упражнения/фитнес,йога/, но не се получава, защото ме заболява корема.

Още веднъж Ви благодаря за отговора.
С най-добри пожелания!
sari

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Wed Sep 24, 2008 2:51 pm

Здравехте,

млеката на Актимел не действат разхлабващо, освен ако не са с изтекъл срок на годност. :)

Проблемът се задълбочава с времето и не минава от само себе си. Дългото му игнориране може да доведе и до раково заболяване, а то в този случай води до бавен и мъчителен летален край... Не че Ви плаша, ама в крайна сметка всеки си прави избора как иска да живее, а така и как иска да завърши живота му.

Опитайте се да работите в тази насока, ако трябва с диетолог. Лекарите не са специалисти в тази насока и противно на очакваното те не разбират от всичко. Аз и от личен опит знам колко е труден въпросът с изхранването и как човек може да се храни правилно по време на 29 или 36 часови смени под голямо напрежение, но дори и това е възможно. Трябва и при Вас да е така.

Успех!
Поздрави, Bulgaricus

sari 1

Postby sari 1 » Wed Sep 24, 2008 10:02 pm

Вие сте Уникален!
Отнасяте се толкова сериозно към проблемите на хора, които никога не сте виждали, а доста точно диагностицирате on-line.
Отговорите определено дават насока и лично аз ще променя небрежното си отношение към собственото здраве.В близко време планирам да отида на преглед/не че ме е страх ,че ще мра от рак, а защото си струва да се живее без болка/.

Да сте жив , здрав и с много, много успехи!

sari

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Thu Sep 25, 2008 1:12 am

Здравейте отново,

благодаря за милите думи.

Обърнете внимание, че по интернет може само съвет да се даде, но трудно може да се дава диагноза.

Другото, което е много важно е, че няма краткотрайни мерки, които да водят до резултат. Само дълготрайни и постоянни мерки могат да доведат до подобрение. Това важи за хранене, медикаменти и т.н.

И аз Ви желая здраве!

Булгарикус
Поздрави, Bulgaricus

sari 1

Postby sari 1 » Thu Sep 25, 2008 9:16 pm

Здравейте,
колко сте прав, че гастроентеролозите избират като първо лекарство Омепразол.
Днес бях на лекар и ми изписаха Нексиум и Нормофлор.Изобщо не ми вярват, че от Омепразола ми се вие свят.Опитах да убедя лекаря, че от този медикамент ми става лошо,а той изобщо не го прие сериозно:"А сигурна ли си?На месечния цикъл как ти повлия Улкопрола?Промени ли ти го?"
Все едно всички жени, на които им се вие свят са бременни.
Мисля да взимам само Нормофлор.Не ми се иска отново да си "свалям"главата с поредния омепразал.
И отново в омагьосания кръг -не знам какво да правя.
Ще я карам с повече позитивни мисли.

Поздрави
sari

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Fri Sep 26, 2008 3:11 am

Без протонен блокатор няма да стане. Ама там има само омепрацол. Това, което са Ви предписали е негов по-нов дериват, може да го пробвате и пак да пишете дали Ви прилошава.

Това във всеки случай не е нормално оплакване и аз досега не съм го срещал или чувал за него, което обаче не значи, че Ви обвинявам че си измисляте, като въпросните лекари. При акутни киселини, можете да разтворите 1/4 чаена лъжичка сода за хляб (бикарбонат) и да я изпиете със 150 мл вода. ако не го правите дългосрочно ще помогне.
Поздрави, Bulgaricus

sari 1

Postby sari 1 » Fri Sep 26, 2008 10:15 am

sarita

Postby sarita » Fri Oct 03, 2008 8:34 pm

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sat Oct 04, 2008 12:07 am

Поздрави, Bulgaricus

sarita

Postby sarita » Sat Oct 04, 2008 10:03 pm

Return to “Форум имам проблем...”