ПЛЕКСИТ И ИНТЕРКОСТАЛНА НЕВРАЛГИЯ

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
tintyava
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

ПЛЕКСИТ И ИНТЕРКОСТАЛНА НЕВРАЛГИЯ

Postby tintyava » Tue Jul 22, 2008 4:23 pm

Поставиха ми тази диагноза без никакви изследвания и снимки. Изписаха ми следните лекарства: Улкопрол-1табл. Сутрин на гладно, Вицетамин 2пъти по 1табл., Правастатин-1т.вечер, защото казах, че преди години съм имала съвсем малко повишен холестерол, Мелбек форт-1т.вечер, Фастум гел и Флостерон - 3 ампули през 3 дни.
Нека разкажа и малко предистория: Постепенно започнаха болки в рамото, ръката и плешката в дясно, наболява ме и дясната гърда. Направих си мамография и посетих хирург-онколог, който опипа уплътнение в гърдата и лимф. възел под мишницата. Биопсията на това уплътнение не показа нищо обезпокоително. Направих си рентген на бели дробове - леки бронхитни изменения, нищо сериозно според личната лекарка, от там на невролог и вече ви писах какво каза той. Притеснява ме лимфния възел и това, че диагнозата е поставена без снимка, само по симптомите, които изброих.
Моля, кажете ми дали да започвам с тези лекарства или първо да изясня от какво е лимф. възел, мисля да си направя ехография, защото уплътнението в гърдата е доста встрани и може мамографа да не го е хванал.
[/b]

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Tue Jul 22, 2008 5:38 pm

Здравейте,

това са доста общи диагнози, ама в неврологията е така за съжаление. Плекситът е възпаление на т.нар. plexus с други думи на „сноп от нерви”, а “интеркосталната невралгия” всъщност казва само “болки, които се локализират в областта между костите около нервите”. Те могат да възникнат от възпаление, механично увреждане, дискова херния, диабет, облъчване и мн. др.

Тези диагнози сега, след като знаете какво означават могат да се поставят и без снимки.

Да. До изясняване на точната диагноза (ако това стане) трябва да приемате тези лекарства.

Улкпрол е омепрацол с други думи “протонен блокатор” против стомашни киселини (при тези оплаквания правилно). Колко милиграма е? Сигурно 20 мг?

Вицетамин е явно някакво търговско наименование, което не ми е познато или сте го написали грешно (няма го и в интернет база данните за допуснатите за употреба лекарства, където проверих), можете да напишете какво съдържа.

Правастатин е един т.нар. “HMG-CoA-Reduktase-Inhibitor” с други думи за спадане на холестерола. Не виждам връзка, но защо не.

Мелбек форт е мелоксикам, който действа срещу ревматоидните процеси.

Гелът съдържа кетопрофен, който намалява възпаленията и отоците локално.

Флостеронът е синтетичен глюкокортикоид, т.е. стериоден хормон и намалява възпаленията.

Не виждам причина да се съмнявате в предписаното Ви лечение.

Лимфният възел е основателна причина за безпокойство. Би трябвало да го държите под око и да ходите на мамограф задължително 2 пъти в годината, т.е. на всеки 6 месеца от сега насетне.

Можете да отидете и на ехограф, но това ще е само за Ваше успокоение. Най-точен ще е разбира се скенерът (компютърен томограф), който е част от съвременната диагностика в случаи като Вашия, защото на него може да се види 100 пъти по-детайлно изображение на лимфния възел. Само рентген при даденото съмнение е може би твърде повърхностно изследване, но щом хирургът е решил така, значи има нещо, което не ни/Ви е известно.
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Return to “Форум имам проблем...”