Изгаряне с горещ шоколад

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Доротея
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Изгаряне с горещ шоколад

Postby Доротея » Thu Jul 03, 2008 5:53 pm

Здравейте, имам един проблем, който много ме измъчва. Преди година се изгорих много с , но беше доста горещ, защото аз го бях сгорещила в микровълнова печка. Доста глупаво, но много ми харесва да го пия така. От тогава започна и моя проблем, езикът ми беше станал цялия червен и лъскав не се виждаха нито папили нито нищо, беше нещо ужасно, не можех да спя, да се храня, нищо.

Мина известно време паренето и щипенето намаляха, но вече година не са изчезнали, направо вече се притеснявам, че продължи толкова дълго. Лигавицата на езика се възстанови, но още чувствам парене и много неприятно чувство в устата. Ходих при много лекари, защото започнах да си мисля да не се е получило някакво замърсяване, защото все пак това е рана и да не съм получила някакви гъбички. Знам ли вече си мисля какви ли не глупости, но лекарите ми казват, че всичко е наред и постепенно паренето ще отшуми, дори ми взимаха секрет от гърлото и се оказа, че нямам гъбички, но ми откриха стафилокок. Пих 1 седмица Ципрофлоксацин, но нямаше ефект. Чувала съм, че стафилококите са доста упорити. Не знам какво да правя, ако някой има такъв проблем, моля ви, да ми пише, ще ви бъда много благодарна.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Thu Jul 03, 2008 7:11 pm

Изгарянията с горещ шоколад са доста коварни, заради високият му потенциал да съхранява енергия (по-висока плътност и тежест за определен обем). Така той може да нанесе по-тежки вреди от вода със същата температура.

След всяко изгаряне трябва незабавно са се облива мястото със студена вода.

Имали сте изгаряния, вероятно втора степен по езика. Причинените наранявания трябва да се самовъзстановят,което точно в устата е трудно.

По описаната от Вас история, може да се извади заключение, че възстановяването е било затруднено, поради наличие на стафилококови бактерии.

Какво трябва да се направи:

1. Антибоиограма и установяване на антибиотикът, срещу който те нямат имунитет;

2. Прилагане на пер орално (през устата с хапчета) и локално-орално (с препартат за жубурене) лечение с антибиотик или най-добре с комбинация от два от показалите се като действащи антибиотици в антибиограмата.

2.1. Като част от антибиограмата или като отделен тест би трябвало да се направи и тест за Methicillin-resistant Staphylococcus aureus. Това е устойчива на познатите видове антибиотици бактерия, която може да се лекува само със специалния антибиотик: Vancomycin и с другите: Linezolid, Daptomycin, Tigecyclin, Quinupristin/Dalfopristin като те се прилагат по реда, по който съм ги изброил.

Важно е да има двойна терапия и не само с хапчета, защото те не могат чрез кръвта да достигнат външния слой на езика. Затова има и разтвори за жубурене.

За страничните ефекти ще е добре по време на терапията и един месец след нея да приемате препарати за възстановяване на нормалните стомашни бактерии и тия новите рекламирани кисели млека с бактериите в комбинация с омепрацол (2 пъти по 20 мг) за блокиране на стомашните киселини, защото по време на лечението стомахът е много уязвим.
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Return to “Форум имам проблем...”