Проблем с носа

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Проблем с носа

Postby v1v1v1 » Mon May 22, 2006 7:50 pm

Значи по принцип като съм в България не боледувал. Сигурно на 2 години някаква настинка карам.

От 1 година живея в Италия и непрексънато имам проблеми с носа. Ту е запуше ту тече. Последният път се лекувах 3 месеца с какви ли не капки.

Сега от 2 седмици пак ми тече през дена а вечер е запушен. От времем на реме слагам Виброцил. Имам и храчки от 1 седмица.
Но има и нещо ново. Като си наведа главата надолу и ме боли малко над носа (май синуси се казват но не съм сигурен)

Каква ми е диагнозата и какво лечение препоръчвате т.к. тука едни преглед ми е 40ЕУ и не ми се дават.

Също така при лекарства давайте освен наименованието и съставките т.к. тука са под друго мие обикновено.

Благодаря Ви !!!
v1v1v1

Postby v1v1v1 » Mon May 22, 2006 8:03 pm

забравих да добавя. понякога и ушите ми заглъхват...
v1v1v1

Re: Проблем с носа

Postby ptomoff » Mon May 22, 2006 9:33 pm

v1v1v1 wrote:Каква ми е диагнозата и какво лечение препоръчвате т.к. тука едни преглед ми е 40ЕУ и не ми се дават.
Съдейки по IP-то,от което пишеш, се намираш в България, което вероятно значи, че питаш за някой близък/познат, който се намира в чужбина. Препоръчвам ти да прочетеш какво е написал един от докторите за консултациите по интернет. Да се дава консултация през второ лице е просто несериозно. Нека този, който е болен да даде тези 40 евро, защото "здравето не може да се купи с пари".

v1v1v1 wrote:Също така при лекарства давайте освен наименованието и съставките т.к. тука са под друго мие обикновено.
Не е нужно да се дават съставките, а генеричните наименования, но силно се съмнявам, че някой от лекарите тук би "изписал" каквото и да е лекарство без да види пациента в своя кабинет.

Не искам да ме разбираш погрешно. Искаме да помогнем, но в конкретния случай, едва ли някой лекар би си заложил професионалната репутация. Погледни от друга страна. Ами ако лекарят от интернет сгреши? Тогава лечението на болния със сигурност ще струва доста над 40 евро.

Успех!
ptomoff
Site Admin

Postby v1v1v1 » Tue May 23, 2006 3:02 am

да сте чували за прокси ???

вижте ми сега ИПто...

все пак ще ме консултирате ли по моя проблем ?
v1v1v1

Postby ptomoff » Tue May 23, 2006 10:35 am

v1v1v1 wrote:да сте чували за прокси ???

вижте ми сега ИПто...
OK, печелиш. Но останалите аргументи остават в сила.
ptomoff
Site Admin

Postby v1v1v1 » Tue May 23, 2006 1:19 pm

ptomoff wrote:
v1v1v1 wrote:да сте чували за прокси ???

вижте ми сега ИПто...
OK, печелиш. Но останалите аргументи остават в сила.

добре де не мисля че за една настинка или да го наречем пролетен грип (т.к. с същите симптоми имам още 2ма познати. 1ния му мина след 3 седмици единия почти се е изклекувал в 4та седмица. аз съм в 3та горе долу)

не виждам проблем за назначаването на енди капки за нос нещо за отхрачване и нещо са подсилване на имунната система...никой не е умрял от капки за нос :)

ще видя евентуално ще се прибера до БГ края на седмицата за някой локален антибиотик но на този етап не виждам проблем..

все пак това е консултация по интернет и държа да я получа

P.S. личният ми лекар не прави разлика между протеини на прах и стероиди...та на него ли да разчитам ?!

Ако толкова ви е страх от последствията поне ми препоръчайте нещо за засилване на имунната система (в момента пия Мултивитамини СпектрумВит + 1гр Вит Ц на ден)
v1v1v1

Postby fotografa » Tue May 23, 2006 11:46 pm

v1v1v1 wrote:P.S. личният ми лекар не прави разлика между протеини на прах и стероиди...та на него ли да разчитам ?!

Ха ха ха! А прави ли разлика между скенер и скейборд? :lol:
Така: Вземи си алергодил, биопарокс 4х4, аспирин...
Предпочитам инхалации с 1 л. вода в която има 20 к. евкалиптово масло, щипка лайка и сода за хляб - 1 л. това за 20 мин. А след това нагревки за още 20 мин. на котлон. процедурата се повтаря през 2 ч.
А аз тука ще хвърля един шарен боб, щото ме сърбят ръчичките да ти сложа една слушалка, ама какво да се прави - интернет е...Само като си представя докъде ще стигне любовта при тези развити технологии :twisted:
(по павилният емотикон е една зелена физиономия, ама админа се стиска и не я пуска да не нарастне много трафика :twisted: )
fotografa

Postby v1v1v1 » Wed May 24, 2006 1:02 am

fotografa wrote:Така: Вземи си алергодил, биопарокс 4х4, аспирин...
Предпочитам инхалации с 1 л. вода в която има 20 к. евкалиптово масло, щипка лайка и сода за хляб - 1 л. това за 20 мин. А след това нагревки за още 20 мин. на котлон. процедурата се повтаря през 2 ч.
А аз тука ще хвърля един шарен боб, щото ме сърбят ръчичките да ти сложа една слушалка, ама какво да се прави - интернет е...Само като си представя докъде ще стигне любовта при тези развити технологии :twisted:
(по павилният емотикон е една зелена физиономия, ама админа се стиска и не я пуска да не нарастне много трафика :twisted: )

аспирин обикновено преди лягане пия но напослеък в тея пекове туак го избягвам че много ме загрява и немога да заспивам :) върху цялото ми състоя ние може ли да влияе праха в стаята т.к. матрака ми е за изхвърляне и е пълен с прах :(
Какво е алергодил и под какви наименования мога да го намеря тука.
Биопарокс 4х4 какво ще рече. аз се сещам само з абиопарокса тоя дето се връсква в нос и в гърлото с приставките
v1v1v1

Postby Guest » Wed May 24, 2006 7:46 pm

ходих тука и ми казаха че сигурно е алергия...
и ми дадоха да пия "REACTINE"
сутрин и вечер по 1 табл.
Guest

Postby fotografa » Fri May 26, 2006 5:36 pm

Винаги сум имал проблеми с италянските лекарства. Леля ми често ми носи някакви лекарства оттам и ми казва, цхе са много хубави. Обикновено в листовката не личи много добре за какво са и често остават неупотребени.
fotografa

Postby v1v1v1 » Mon May 29, 2006 5:24 pm

ще се мре вече :)
преди няколко дена получих обрив (от лекарствата или от храната или от еидн пилинг за тяло който ползвах)
малки червени петна по корема и по вътрешната част на ръцете и по задните части (не изключвам и да е потене)

нито ме сърбят нито нищо.

С какво да ги лекувам? Алергозан за мазане ще помогне ли ?
v1v1v1

Postby fotografa » Wed May 31, 2006 10:53 pm

Споко! Няма да мреш. Вземи си витамин "С", по 1000 мг. на ден. Алергозан върши работа само на хапчета - от него се спи. По - добре е да пробваш с Ксизал - 1 т. дн. Отново подчертавам, че лекарите в кабинета понякога са затруднени, та какво остава за консултации по нета. Отговорността си поемаш ти самия. Желая ти бързо оздравяване.
fotografa

Postby ptomoff » Thu Jun 01, 2006 7:40 pm

v1v1v1 wrote:ще се мре вече :)
Я, се върни да се излекуваш.
ptomoff
Site Admin

Return to Форум имам проблем...

Similar topics