Преди 1 година за първи път усетих нещо като задушаване, не мога да си поема достатъчно въздух, все едно някой е седнал в/у мен, по средата, където свършват ребрата, в 90% от случаите става нощем, преди да заспя, унасям се и се стряскам от това, че не мога да дишам. Ако вече съм заспала, не се появява. През деня много, много рядко. На периоди е, може 2-3 месеца да не се появи, но безсънието, когато се случи ме скапва, успявам да заспя чак към 3-4 часа и ми се връзват 4 часа сън на денонощие ...
В най-добрия случай 5 мин. след като се появи, отшумява като с вълшебна пръчка, просто тежестта изчезва и си поемам въздух.
Личната ме прати на ендокринолог и кардиолог - и двамата нищо не откриха, кръв и урина правих профилактично за годината - перфектни резултати. На 29 г. съм, жена, нямам проблеми, които да ме тормозят, стрес в нормални граници, не пия никакви лекарства, нямам заболявания, освен миома, но не вярвам тя да е причината, пушач (от 13 г., като последните 4 г. пуша по много малко - 4-5 цигари на ден), непоправим оптимист
В един друг форум ме посъветваха да посетя пулмолог, другата седмица и през него ще мина ...
Кажете вашето мнение!
Благодаря!