Не ми стига въздух преди да заспя :(

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
задушена
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Не ми стига въздух преди да заспя :(

Postby задушена » Fri Jan 04, 2008 4:00 pm

Не знам какво ми е :(

Преди 1 година за първи път усетих нещо като задушаване, не мога да си поема достатъчно въздух, все едно някой е седнал в/у мен, по средата, където свършват ребрата, в 90% от случаите става нощем, преди да заспя, унасям се и се стряскам от това, че не мога да дишам. Ако вече съм заспала, не се появява. През деня много, много рядко. На периоди е, може 2-3 месеца да не се появи, но безсънието, когато се случи ме скапва, успявам да заспя чак към 3-4 часа и ми се връзват 4 часа сън на денонощие ...
В най-добрия случай 5 мин. след като се появи, отшумява като с вълшебна пръчка, просто тежестта изчезва и си поемам въздух.

Личната ме прати на ендокринолог и кардиолог - и двамата нищо не откриха, кръв и урина правих профилактично за годината - перфектни резултати. На 29 г. съм, жена, нямам проблеми, които да ме тормозят, стрес в нормални граници, не пия никакви лекарства, нямам заболявания, освен миома, но не вярвам тя да е причината, пушач (от 13 г., като последните 4 г. пуша по много малко - 4-5 цигари на ден), непоправим оптимист :D

В един друг форум ме посъветваха да посетя пулмолог, другата седмица и през него ще мина ...

Кажете вашето мнение!
Благодаря!

ZdraveiGP

Postby ZdraveiGP » Sat Jan 05, 2008 1:41 am

Здравейте Задушена:),
Ще ме извините за шеговития тон, но ме кефи ника ви - поздрави:)
Вижте, набори сме - на нашите години трудно и рядко човек страда от сърдечно заболяване, което най-често създава описаните от вас симптоми.
На тази възраст кардиологичните проблеми най-често са вторични и са предизвикани от дисбаланс - хормонален или неврологично/психологичен. Убеден съм, че прегледите от споменатите от вас специалисти са изключили подобна генеза - ако сте убедения оптимист и дзен личност, както се описвате, всичко би трябвало да е ок.
Акцентирайте на две състояния, които могат нерядко да доведат до подобни симптоми с пристъпен задух и тежест при дишане. Те са толкова чести, колкото и са пренебрегвани в практиката:
1. Гастро-езофагеален рефлукс - кисело съдържание от стомаха навлиза в хранопровода и често предизвиква псевдо-астматични пристъпи - особено, както го описвате вечер - /киселинността е повишена/, след лягане -/хоризинталното положение благоприятства това състояние/.
2. Интеркостална невралгия - по-рядко, но също води до подобното чувство за задух "все едно някой ти е седнал на гърдите". Направете профилактика с витамини от група Б.
Потърсете по-подробна информация и начин на лечение/профилактика при вашият лекар - има множество препарати в пазарната мрежа.
От smothered ви пожелавам да станете breathless:)
Успех!
www.zdraveigp.com
www.zdravenforum.com

задушена

Postby задушена » Sun Jan 06, 2008 1:12 pm

ZdraveiGP, благодаря за отговора :)

Възможни са и двете неща, които посочвате, конкретно за интеркосталната невралгия, имам характерните за нея болки и лекарите, при които ходих имаха съмнение, но не ми изписаха нищо :? освен "Deep Relief" за мазане, който пък кардиологът ме накара да спра, защото го мажех в областта на сърцето, а не било добре ... ще опитам с витамините от група Б.

Забелязах и нещо друго, че се появява само, когато си легна много късно (2-3 ч.), последните дни си лягам преди 23 ч. и да чукам на глава го няма :D

Return to “Форум имам проблем...”