Болнични и режим след хистеректомия
Moderators: Bulgaricus, fotografa
-
venos
- Joined: Tue Dec 11, 2007 4:48 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Болнични и режим след хистеректомия
Наскоро ми направиха тотална хистеректомия като ми запазиха единия яйчник. Колко болнични се полагат при такъв вид оперативна интервенция? Какъв режим трябва да се спазва през целия възстановителен период? Предварително благодаря!!
Здравейте
Здравейте Госпожо,
Въпросът за болничните след оперативно лечение е от компетенцията на болничната Лекарска Консултативна Комисия към съответното леч.заведение, където ви е правена операцията. Със сигурност след изписването са ви дадени болнични дни от тази "ЛКК" - би трябвало да имате и дата за задължителен постоперативен контролен преглед в рамките на тези дни - ако на този контролен преглед има основание, ЛКК може да удължи срока на болничният лист. Това мисля, че може да направи и ЛКК към съответния онкодиспансер/предполагам задължително сте диспансеризирана/
Ако се прецени , че има трайна нетрудоспособност може да има препоръка за ТЕЛК/трудоустрояване и т.н.
При всички положения само ЛКК преценява постоперативният размер на болничният /обикновено 20 дни/и евентуалното му удължаване.
Относно режимът - питайте в диспансера - там ще отговорят на повечето въпроси.
Успех!
Въпросът за болничните след оперативно лечение е от компетенцията на болничната Лекарска Консултативна Комисия към съответното леч.заведение, където ви е правена операцията. Със сигурност след изписването са ви дадени болнични дни от тази "ЛКК" - би трябвало да имате и дата за задължителен постоперативен контролен преглед в рамките на тези дни - ако на този контролен преглед има основание, ЛКК може да удължи срока на болничният лист. Това мисля, че може да направи и ЛКК към съответния онкодиспансер/предполагам задължително сте диспансеризирана/
Ако се прецени , че има трайна нетрудоспособност може да има препоръка за ТЕЛК/трудоустрояване и т.н.
При всички положения само ЛКК преценява постоперативният размер на болничният /обикновено 20 дни/и евентуалното му удължаване.
Относно режимът - питайте в диспансера - там ще отговорят на повечето въпроси.
Успех!
www.zdraveigp.com
www.zdravenforum.com
www.zdravenforum.com
Return to “Форум имам проблем...”