сколиоза при децата...
Moderators: Bulgaricus, fotografa
-
red64
- Location: burgas [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
сколиоза при децата...
здравейте, дъщеря ми е на 10 години и й откриха начална сколиоза -притеснена съм, защото ортопеда при който я водих ми каза , че ако не се лекува имало и смъртни случаи, при което щях да откача. В момента я водя да плува, но маля ви кажете ми има ли санаториуми , в кото да се приемат лица с тази диагноза и какво да правя, мола ви помогнете ми със съвет. Благодаря,Ви предварително! 
-
beby
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
аз имам напреднала сколиоза .. от висенето пред компа най вече
Незнам дали има санаториоми но има няколко отлични упражнения за корегиране .
едното е с книга на главата като детето се старае да не пада от главата му един мес обучение става навик особенно в малките възрастови групи.
Друготое детето слага ръцете зад гърба и се пъчи напред.. като плешките отзад се срещат по няколко пъти на ден
мн помага
Има и друго за което се сещам правене на гръбни упражнения
детенцето ляга на земята по корем като някои му даржи ръцете и краката такаче да не се мърда и започва да се изпъва назад .. помага и за добро оформление на гръбните мускули!
Пробвайте някои от упражненията ще има ефект.

Незнам дали има санаториоми но има няколко отлични упражнения за корегиране .
едното е с книга на главата като детето се старае да не пада от главата му един мес обучение става навик особенно в малките възрастови групи.
Друготое детето слага ръцете зад гърба и се пъчи напред.. като плешките отзад се срещат по няколко пъти на ден
Има и друго за което се сещам правене на гръбни упражнения
детенцето ляга на земята по корем като някои му даржи ръцете и краката такаче да не се мърда и започва да се изпъва назад .. помага и за добро оформление на гръбните мускули!
Пробвайте някои от упражненията ще има ефект.
-
sveettla
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Каква е сколиозата , знаете ли ? Опасно е когато е едностранна , т.е само в едната посока -ляво или дясно. Когато е S -образна -на 2 места на гръбначният стълб е компенсирана и не е фатална. Зависи и каква е степента на изкривяване. Коплекс от физически упражнения проведени при кинезитерапевт ще заздрави гръбначният стълб. Трябва да се правят редовно.
Има разни корсети - срещала съм в и-нет подобни, не са метални а от някакъв мек материал, сега не се сещам точно какъв , приличат на нещо подобно на сутиен-те също доста помагат да се задържи правилната позиция и особено ако има кифоза (гърбица) от едната страна.
Има разни корсети - срещала съм в и-нет подобни, не са метални а от някакъв мек материал, сега не се сещам точно какъв , приличат на нещо подобно на сутиен-те също доста помагат да се задържи правилната позиция и особено ако има кифоза (гърбица) от едната страна.
Return to “Форум имам проблем...”