сколиоза при децата...

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
red64
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

сколиоза при децата...

Postby red64 » Thu Nov 01, 2007 1:40 am

здравейте, дъщеря ми е на 10 години и й откриха начална сколиоза -притеснена съм, защото ортопеда при който я водих ми каза , че ако не се лекува имало и смъртни случаи, при което щях да откача. В момента я водя да плува, но маля ви кажете ми има ли санаториуми , в кото да се приемат лица с тази диагноза и какво да правя, мола ви помогнете ми със съвет. Благодаря,Ви предварително! :cry:

ptomoff
Site Admin

Postby ptomoff » Thu Nov 01, 2007 11:31 am

Прочети .

beby

Postby beby » Wed Dec 03, 2008 3:48 pm

аз имам напреднала сколиоза .. от висенето пред компа най вече
Незнам дали има санаториоми но има няколко отлични упражнения за корегиране .
едното е с книга на главата като детето се старае да не пада от главата му един мес обучение става навик особенно в малките възрастови групи.
Друготое детето слага ръцете зад гърба и се пъчи напред.. като плешките отзад се срещат по няколко пъти на ден :) мн помага
Има и друго за което се сещам правене на гръбни упражнения
детенцето ляга на земята по корем като някои му даржи ръцете и краката такаче да не се мърда и започва да се изпъва назад .. помага и за добро оформление на гръбните мускули!
Пробвайте някои от упражненията ще има ефект. :nenene: :wink: :!:

sveettla

Postby sveettla » Fri Dec 05, 2008 4:44 pm

Каква е сколиозата , знаете ли ? Опасно е когато е едностранна , т.е само в едната посока -ляво или дясно. Когато е S -образна -на 2 места на гръбначният стълб е компенсирана и не е фатална. Зависи и каква е степента на изкривяване. Коплекс от физически упражнения проведени при кинезитерапевт ще заздрави гръбначният стълб. Трябва да се правят редовно.

Има разни корсети - срещала съм в и-нет подобни, не са метални а от някакъв мек материал, сега не се сещам точно какъв , приличат на нещо подобно на сутиен-те също доста помагат да се задържи правилната позиция и особено ако има кифоза (гърбица) от едната страна.

fotografa

Re: сколиоза при децата...

Postby fotografa » Sat Dec 06, 2008 7:47 pm

Return to “Форум имам проблем...”