Проблем с кожата, след проведено лечение...

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

mikk
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Проблем с кожата, след проведено лечение...

Postby mikk » Sat May 19, 2012 6:49 pm

Само тази излезе на изследванията...
От време на време се зачервява и сърби. Пия витамините 10 дни някъде, но не забелязвам ефект. Пробвах и със соден разтвор, но няма ефект.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sat May 26, 2012 10:15 pm

Да. За съжаление трябва повече информация.

Можете ли да напишете кога точно и с какво сте се лекувал. Важно е да се знае продължителността и концентрацията на лекарството.

Витамин С, за да подейства при колагенни проблеми трябва да се приема, както съм посочил поне 3 месеца.
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

mikk
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby mikk » Mon May 28, 2012 1:58 pm

Една сутрин през месец откомври се събудих и видях това си сътояние на главичката. Стреснах се и се зачудих какво е станало. Отначало си помислих, че това се дължи на шампуана, с който се миех по цялото тяло. Този шампуан ми беше предписан от кожен лекар поради лишеите, които имах по гърба и по гърдите( бели лишеи предизвикани от слънцето) Но след като ходих на лекар, той ми каза, че това не може да е от шампуана. След това върнах лентата назад и си спомних, че бях правил опити за c*кc без презерватив с моята приятелка. Поради тяснотата и не се получи, но все пак се мъчех да навляза и това може би е достатъчно, за бактериите. Но има и друго: Тя ми каза, че е била девствена. Аз и повярвах, защото първият път си беше зор. Нямаше кръв, тя каза, че е било възможно да няма.
От тогава насам съм се измазал с всякакви видове кремове без никакъв ефект. Стирилна урина ми е вземана и нищо не се открива. Изпих кандизола по предписание и пак без ефект. Вече ми е неудобно да искам направления и си плащам прегледите, но защо и аз не знам като няма ефект.
Главичката и члена са лепкави. При търкане се лющи бяло, приличащо на онова наричано от всички "сиренце", но е невъзможно да е това. Спазвам отлична хигиена. Има силна лоша миризма. Аз си мисля, че с тези симптоми имам някаква бактерия, но така и не мога да се справя вече 8 месеца....

mikk

Postby mikk » Mon May 28, 2012 4:07 pm

Също така и по главичката се виждат едни подкожни червени пъпчици, които понякога се проявяват доста силно и започва дразнене, но отминава за ден два.
Тъй като преди този трайният проблем, който имам сега са ми излизали пъпчици , но след предписан гентамицин и тридерм се нормализирам. След получаването на сегашния ми проблем без да се консултирам с лекар започнах да се мажа пак с тези 2 мазила като мислех, че ще се оправя пак, но не стана. Възможно ли е прекомерното използване на тези мазила да се получи такъв ефект?

bvat

Postby bvat » Thu May 31, 2012 7:17 pm

До колегите със същия проблем като моя, значи вече половин година ползвам Алое вера гел, има подобрение, определено има вече не е чак толкова зле като на снимките, но като че ли приключи подобрението, в смисъл - вече не е така набраздена и състарена кожата на главичката, но на да го кажа епицентърът, откъдето е тръгнала бактериалната инфекция все още е леко зачервена и съвсем малко набръчкана, но в състояние на ерекция вече изглежда почти нормално, почти както преди, но защо си мисля, че подобрението бе до тук - може би основния проблем - сухотата, кожата да не се омазнява или там както се казва от само себе си, както в нормално състояние, не се възвръща(е поне за сега) и може би поради тази й нарушеност, сухотата пречи на пълното възстановяване, поне така аз си мисля. Тези малки подкожни червени точици вече ги няма, но просто кожата е например по суха, отколкото на ръцете да речем, може би ако (аз няма да спирам с мазането) се продължи с алоето и може би с нещо друго, се стимулира естественото овлажняване на кожата нещата ще се оправят напълно. Тук е въпросът ми към любезния доктор, който ми помага поне малко да се оправя ( БЛАГОДАРЯ МНОГО, ЗА КОЕТО) бяхте писали за някакви хапчета, това или нещо друго може ли да помогне, сега когато съм малко по-добре, но не външно мазане с други мехлеми и тем подобни, от тях полза не видях. Ще съм Ви още по-благодарен. А на колегите - вземети си това алое - 20 лв. е тубичката, но го няма по аптеките, от дилър на фирмата можете да го купите, Вземето го със сигурност ще ви помогне поне малко, ако проблема ви е същия като моя, не ползвайте тея мехлеми от докторите, пробвах поне 10 и нищо, но алоето помогна. Надявам се и вие и аз да се оправим. Успех!!!

-- Thu May 31, 2012 6:31 pm --

Мисля следваща стъпка на лечение да е както препоръча докторът от сайта да пробвам с цинк, крем или хапчета, пише, че е хранителна добвка, която силно помага за реконструрането на кожа, нокти и коса. Дано помогне

Stan

Postby Stan » Fri Jun 01, 2012 12:44 am

Момчета да ви споделя какво стана при мен. Преди време бях ползвал кортикостероид заради гъбички- те ми минаха, но в резултат на лечението се наблюдаваше този проблем с главичката. Сега реших пак да се мажа с кортикостероид ( 4 дни мазане) с цел да подобря състоянието на главичката,но в последствие от мазането тя се зачерви много и се набръчка още повече. След прочетеното във форума спрях мазането и след нови три - четири дни, главичката ми се обели и зачервяването избледня. В крайна сметка си правя извод, че тази набръчкана кожа, един вид трябва да се смени - да се излющи. Парадоксално е но мисля, че втората терапия с кортикостероид ми помогна. Бват, би ли споделил конкретната марка крем с Алое от който си доволен, ако противоречи на правилата на форума ми прати марката на PM, ако не те затруднявам разбира се. :) Успех!

mikk

Postby mikk » Fri Jun 01, 2012 9:35 am

Аз също искам марката на алоето. Благодаря!

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sat Jun 02, 2012 12:17 pm

Здравейте!

@bvat
Радвам се, че препоръчаната добавка е помогнала, поне до някъде и се радвам, че писахте да кажете как се чувствате сега. Повечето хора се оправят и не пишат повече. 
Добре е да комбинирате лечението с бавнодействащото витамин С, не знам, дали сте го направили, защото на него му трябват 3 и повече месеца, докато даде ефект. Неговата роля е на катализатор при изграждането на колаген на кожата, т.е. първо старата трябва да бъде заместена, преди то да подейства. Това може да го правите, ако нямате бъбречни проблеми. Във Вашия случай може и таблетки цинк, комбинирани с витамин С да имат ефект. Доза: около 50 мг/24 часа. МНОГО е важно да обърнете внимание, че 300 мг витамин С не се равняват на 300 мг бавнодействащо витамин С. Този витамин е водноразтворим и ако не е в бавнодействащата форма за много кратко време напуска тялото и през преобладаващото време няма ефект от него.
При алоето трябва да внимавате да не се развали в опаковката (защото е годно около 1 месец, след като се отвори), т.е. не го дръжте на слънце и на топло, но не и в хладилника при храната. Важно е и да не прекалите с количеството. Нанесеният филм трябва да е много тънък. Не количеството, а времето лекува.
П.С. Още нямам докторска титла. 
@mikk
Кога е правена последната антибиограма и какво показа тя?
Да, не е трябвало да се мажете на самолечение, резултатите често са много лоши.

@stan
Мазането с кортикостероид е било погрешно и не е трябвало да се самолекувате.

Това е най-добрият гел: http://www.amazon.de/ALOE-VERA-HAUTGEL- ... 580&sr=8-5

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

bvat

Postby bvat » Sat Jun 02, 2012 7:42 pm

Bulgaricus е посочил кой е най-добрият гел, но аз не го знаех и колеги, аз ползвам този - http://www.aloebulgaria.com/index.php?o ... iew&id=169.

@Bulgaricus взех си цинков крем, както препоръчахте още в началото пих за 2 месеца Витамин Ц, сега кое е най- подходящото лечение - редуване на алоето с цинка или известно време само с цинка и да взема ли пак Витамин Ц за 2-3 месеца или пък цинк хапчета. След като вече е малко по-добре състоянието на кожата, както казвате сега може би ще имат по-голям ефект хапчетата. Как точно да процедирам. И извинявам се за въпроса Вие на няколко пъти обяснявате за ВитаминЦ и бавнодействащ такъв, но кой е по-подходящия за случая. Благодаря отново!!!

Отговор: през цялото време съм говорил за едновременно лечение с алое вера, витамин С и цинк. Ако се редуват или едно след друго се правят значително и намалява ефектът. "Бавнодействащото" витамин С се нарича точно така, както съм го написал. То е една капсула с перли вътре, които се разтварят в продължение на 10 часа и затова имат по-добро действие. Не мога да Ви кажа производител, но съм го купувал в България преди 5 години и затова няма да има проблем да го намерите като кажете какво търсите. Важно е да са 300 мг, а не повече. Това е например един комниниран препарат: https://www.sanicare.de/produkte/sortim ... etail.html .

mikk

Postby mikk » Mon Jun 04, 2012 5:26 pm

Последно ми бяха вземани изследвания преди около 3 месеца. Показа наличие на бактерията Клебсиела Юкситока и нищо повече. А преди месец бях при кожен и изпих Кандизола по предписание. Това са последните неща, които съм правил. Онзи ден бях по балкан и нямах възможността да се изкъпя 2 дни и резултата от това беше много лош. Зачерви се целия избиха онези пъпчици, лепкав е... И най-лошото е, че има много остра лоша миризма, колкото и да го мия.

Отговор: това означава само едно и то е, че имате активна инфекция, която трябва чрез посявка при кой да е лекар да се определи и да се лекува целево. Не считам за правилно да правите каквото и да било, без посявка, защото може да се развие още по-голяма устойчивост и да "влачите" инфекцията с години.

Return to “Форум имам проблем...”