Лимфен възел под брадичката и абсцес по брадичката

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

eyestaff
Posts: 17
Joined: Mon Sep 21, 2009 1:39 pm
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Лимфен възел под брадичката и абсцес по брадичката

Postby eyestaff » Sun Feb 05, 2012 3:14 am

Привет,
Разбрах ви правилно за дозата която трябва да е в кръвта постоянно и за по дълго време,просто самите капсули ги предлагат от по 120мг и по 600мг,мога да пробвам евентуално да разделя и разтварямпраха от капсулите така че да е горе долу 3 х 400мг извлечен от 2 капсули по 600м.
За прочистванията имам предвид чистене на лимфата с цитрусови сокове,чистене на черен дроб и жлъчка с цитрусови сокове и растително масло,като цяло детоксикация. принципно съм виждал положителен ефект след подобни процедури,незнам дали заради самото чистене или заради повечкото вит С от приетите сокове.Имате ли становище отностно този вид детоксикация?
Ще се поинтересувам за билките,но пак стигаме до капсули и добавки? хух
Вит С препоръчвате по 300мг вечерно време,не е ли токсичен той приеман втората половина от деня?
Поздрави.

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Re: Лимфен възел под брадичката и абсцес по брадичката

Postby Bulgaricus » Mon Feb 13, 2012 7:26 pm

Здравейте!

Не, капсули не се делят и трябва да останат в оригиналната им опаковка. Приемайте ги така, щом сте си купили такива. Но за следващи купувания обърнете внимание на препоръката ми за 400-400-400 мг.
За съжаление такива причиствания няма. Много хора вярват в пости и в "прочиствания". Те нямат медицински смисъл в почти всички случаи с малки изключения. Ако човек спре да се храни с пържено или да пие кафе и кола, както и ако спре да пуши, то това е причистване, от което има смисъл. Подобни са и отделните лишавания от дадени хранителни продукти за сметка на други.
Но постите лишават тялото от важни протеини и мазнини. 20% от клетъчните ни мембрани се състоят от мазнини, от които пък по-голямата част са холестеринови. В дългосрочен план лишаването от храна или усиленият прием на цитрусуви продукти са вредни.
Дори и витамин С, приемано редовно не е полезно дългосрочно. Най-новите публикувани изследвания показват, че употребата на допълнителни витамини съкращава живота на пациента. Тези изследвания са верифицирани и вече официални в медицината. Още 2006-та година ги четох в специализираната литература.
Колкото по-малко правите, толкова по-добре.
Цинк, витамин С 300 мг/24 часа и селен са веществата, които сравнително безопасно можем при необходимост да приемаме.
Магнезий, витамин Б, Д, Е и т.н. нямат при нормално хранене никаква функция, а който ги приема допълнително заполява с 8% по-често от ракови заболявания.
Знам, че всеки е свикнал да си тръгне с рецепта, след посещение при лекар, но тази концепция е медицински погледнато грешна и няма как да я защитя.
Цитрусовите плодове са много натоварени с нитрати и тежки метали, а цялата им киселина трябва да се преработи от бъбреците. Няма деинтоксикация, а допълнително натоварване чрез тях.
Растителното масло има смисъл, само при лица, които никакво месо или риба или мляко или яйца не ядат. То не пречиства жлъчката, а водят до това, че тя трябва повече секрет да отделя, за да раздели мастните молекули. Няма терапевтична функция на мазното.
Витамин С не е токсично. При него няма забелязана промяна в продължителността на живота на пациентите, които го приемат. Но това важи само за витамин С и за селен. Този витамин е, все пак, също киселина и дългата му употреба може да доведе до камъни в бъбреците. И все пак има хора, които 30 години са приемали по 5 грама витамин С на ден и за живели до 90 годишна възраст.
Препоръката ми е да се храните нормално. Всеки ден някаква салата, по-малко до никакъв хляб, никакви хранителни добавки и по 1 час 6 пъти в седмицата умерен спорт.
Против Л-карнитин нищо не мога да Ви кажа, има смисъл за отслабване в доза до 2 гр на ден.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

eyestaff
Posts: 17
Joined: Mon Sep 21, 2009 1:39 pm
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Лимфен възел под брадичката и абсцес по брадичката

Postby eyestaff » Wed Feb 22, 2012 1:03 am

Привет,Благодаря за изчерпателния отговор!
Значи като цяло за гладуването имам предвид по кратки периоди,до 7 дни.Не съм пробвал пълно водно или сухо гладуване но се твърди че единствено тогава се получава регенериране,разпадане и възстановяване на клетката,доколко е така може да се спори.Има хора доволни от такива процедури,аз лично се опасявам че дроба ще се натовари излишно,с ненужно трупане на мастна тъкан за резерва.
За чистенето с цитрусови сокове и растиелно масло,желания ефект е точно този на изхвърляне на натрупванията на жлъчна течност и билирубин,които не са могли да се освободят от организма.Има учени твърдят че именно в тези жлъчни,чернодробни камъни и шлаки които се изхвърлят има струпвания на бактерии,вируси,паразити и т.н. и чрез изхвърлянето им се улеснява работата на дроба и като цяло на организма. Иначе да самия приет сок е катализатора за убилно отделяне на жлъчен сок от жлъчката и дроба,а мазнината спомага главно за безпроблемното преминаване на камъните без да има опасност от запушване.Аз лично съм пробвал няколко такива чистения,като количеството на приетите сокове и масло по време на чистенето е било в литри за всяко от чистенията.Принципно по голямото количество лимонов сок алкализира организма,което е добре,не е ли.Дори и високата доза вит С само е от полза за дроба,пък когато се и пие достатъчно вода не битрябвало мисля да е чак такъв товар и за бъбреците,те обичат течностите.Съгласен съм за препоръките относно хранене и спорт + витамини,то като говорим дори и за вит С,на пазара по аптеките е под въпрос качеството на предлаганите продукти,без значение марката или формата им-капсули,таблетки,прах,отностно усвояемостта им от организма.Чудя се това сутрешно хрипане,слузести храчки толкова месеци вече,не е ли някаква бактериа в белия дроб,която се е загнездила и няма отърване,как да я установя,само проба от храчка ли? Също по преди бях споменал за взенапната силна болка в долната външна част на глезена али не е симптом за подагра.Четох че при нея така започва първоначално със силна болка в става и с зачервяване и отток.Характерно за самото място на болката е натрупването на кристални депа ако не се лъжа в следствие високи стойности пикочна киселина в урината,а при мен тези стойности са винаги малко над горна граница 469,442,като pH на урина последно е било 5.5 което е по средата?!
Поздрави

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Re: Лимфен възел под брадичката и абсцес по брадичката

Postby Bulgaricus » Thu Feb 23, 2012 2:45 am

Здравейте!
Не всички клетки могат да се регенерират. По време на такива пости настъпват необратими промени и в клетки, които не се регенерират. Освен това колко често една клетка може да се дели зависи от нейното ДНК. При всяка репликация (т.е. делене и удвояване на ДНК) ДНК-то се скъсява с няколко "бази", т.е. колкото по-често се делят клетките, толкова по-скоро ще настъпи програмираната им необратима смърт или мутация, водеща до раково заболяване.
При гладуване клетките трябва да продължат да живеят. Те изразходват, дори и при пълен покой енергия. Когато бъдат лишени от въглехидрати и протеини те трябва по "заобиколни" пътища да синтезират АТФ (аденозин три фосфат). Тези заобиколни пътища са свързани с отделяне на токсични странични продукти. "Пречистването" в крайна сметка води до авто-каталитични и химически токсични реакции в цялото тяло.
Употребяваните сокове са натоварени с киселини и пестициди в допустими количества, но тези количества са допустими, защото не е предвидено да консумираме литри на ден. Започнем ли да пием по два литра сок на ден картинката вече е съвсем друга.
Жлъчна течност се секретира непрекъснато. Тя се натрупва в зависимост от това колко мазно консумираме и има ролята да раздробява мастните вериги на по-малки молекули. Няма физиологична необходимост или полза от това да употребяваме зехтин. Работата на дроба се затруднява от мазното и не е зависима от това колко жлъчна течност отделяме или не отделяме. Соковете нямат действие върху жлъчката. Регулацията и е в зависимост от приетите мазнини, а те не подпомагат преминаване на камъни, а увеличават количеството на отделена жлъчна течност, т.е. може и да се влоши някой пациент, ако има вече камъни.
Витамин С е водноразтворим. От аскорбиновата киселина се образуват бъбречни камъни, защото в такива големи количества продуктът на разтворимост "се измества" и се образуват кристали в бъбреците. На човек са необходими 100 мг витамин С на ден. Предлаганите капсули по 300 мг имат леко по-ниска усвояемост, но тя е над 90%, т.е. не е релевантно това отклонение.
Да, проба на храчка трябва да си направите.
Подагра се появява, когато има генетичен дефект в разграждането на нуклеиновите киселини, основно съдържащи се в месото. Не знам, дали Вашите симптоми имат връзка с това заболяване.
Забелязъл съм, че хората, които са решили да гладуват не се оставят да бъдат убедени в противното, не се и опитвам и все пак няма как да препоръчам гладуване. Дори и при лица с наднормено тегло то е контрапродуктивно.
Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

eyestaff
Posts: 17
Joined: Mon Sep 21, 2009 1:39 pm
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Лимфен възел под брадичката и абсцес по брадичката

Postby eyestaff » Sat Mar 24, 2012 10:48 am

Здравейте!,
Като цяло все още не съм правил пълни гладувания,не ми е било фикс идея,макар и да имам дни на по лек режим с повече вода и зеленчукови сокове,плодове и т.н. Принципно ми е интересно хора които практикуват гладуването твърдят че това е единствения начин за регенериране,като не се храни човек организма започва да се чисти сам.Някои правят водно гладуване други-сухо. Изтъкват като резултат лекота,изсветяляване на бялото на очите,изглаждане на набраздените нокти,избистряне на ума и т.н.
Нещо се убърквам вие твърдите чисто научно че в процеса на глад клетките се делят и се появяват нови здрави,като в процеса на това се отделят токсини.Не е ли това именно търсения ефект от гладуването,отначало първите няколко дни се отделят токсини и шлаки от тялото по сякакъв начин и след това започва процеса на възстановяване.Не говорим за гладуването като метод за отслабване,а за регенерация на увредени клетки.
При това отделяне на токсини за което става въпрос ли се обвързва с така наречената ацидоза,ацидозни кризи и т.н. Макар че ацидозата би трябвало да е увеличение на киселинността в организма,кръвта,но когато се пие много вода не би трябвало да е проблем.
Един вид се получава разминаване,за едно и също нещо, гладуването,има различни разбирания,според вас е скъсяване живота на клетките,навярно е точно това,при което се отделят токсини,което не води до цялостно регенериране на организма, за хората практикуващи глад е неминуемо свързано с отделяне на токсини натрупани вследствие неправилно хранене и живот,които се отделят когато се подложат на такъв вид регенерация,според тях единствен начин за възстановяване на клетките,организма по естествен път!? Незнам.
Знам обаче че нещо се е загнездило в дихателната ми с-ма вече доста месеци,и си дреме там. Направих изследване на храчка,незнам колко е било надеждно,щото не изолира Кандида,поне така пише,доколкото е имало ефективно изследване,ако човек може да се довери на тези процедури въобше.
Та забелязвам че преходи с колелото които са от по 30-40км на ден,при учестено дишане,започва едно отваряне на дробовете и а да се изрита само това нещо оттам,мисля помага.Въпреки че когато темпото е високо усещам една болка в гърдите при учестеното дишане,не съм сигурен дали това е нормално,но ако има начин да се изчистя напъллно без хапчета бих въртял педалите доста често,въпроса е какво спомагателно да приемам заедно с фитнеса.
За вит С то ви разбрах правилно,тука в Бг се съмнявам да има вит с такава чистота за която говорите,трябва от чужбина да си поръчам,за да съм сигурен че не е клас като за аптеките,който не се усвоява.Ще видя какво може да се направи. Да попитам за водораслите какво можете да ми кажете,дали ще помогнат за цялостно възстановяване като богат източник на хранителни вещества,не съм приемал досега но се замислям дали да не пробвам?
Поздрави

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Re: Лимфен възел под брадичката и абсцес по брадичката

Postby Bulgaricus » Sat Mar 31, 2012 11:25 pm

Здравейте!

Да, хората, които гладуват са сигурни, че нещо добро правят. Те употребяват фрази от книги, които са чели и имат много знания. НО тези знания са едностранни и извадени от контекста. Те имат поглед върху едната страна на гладуването и наричат химичното увреждане на клетките, водещо до смърт „регенерация“. Пак да кажа, че всяка клетка си има програмиран живот, т.е. колко пъти може да се дели, докато настъпи „грешка“ и тя мутира или умре. Т.е. няма никаква медицинска логика да си нанасяме сами щети, водещи до по-скорошна кончина на организма. Това обаче гладуващите, или поне всички, които познавам не искат да го разберат.
Сухото гладуване е най-ужасната диета, защото при разтваряне на мастните молекули се отделят кетони, при спорт ацетони и трябват много литри вода, за да се отделят те, иначе можете да пиете ацетон и от бутилката и да считате, че така ще се регенерирате по-бързо. Да, така ще е, но необходимостта от тази регенерация възниква от диетата...
„Подобренията“ са всъщност хормонният отговор на тялото на гладуващия на автокатализата: един вид канибализъм спрямо сам себе си. В този момент тялото реагира на липсата на храна с изостряне на сетивата, за да можете да ловувате, да убивате и да нямате болки през това време. Уви, става дума за чисто животинска реакция.
Няма метод за възстановяване с гладуване. Нищо не се възстановява, докато или след като сме гладували. Често е необходимо намаляване на количеството на храната или промяна в нейните пропорции, но абсолютното гладуване не е това, за което говоря.
За да разберете как се разгражда собствената мастна тъкан трябва да прочетете за биохимията и за физиологията на липидната обмяна на вещества. Общо взето стигне ли се до системно разграждане на собствени мастни клетки не въз основа на спорт, а въз основа на гладуване се отделят т.нар. кетонни телца, като източник за фосфорилиране на АТФ, АДФ и т.н. Това е много неефективен метод и е предвиден в тялото ни като последен възможен начин за синтез на енергия, за да се избегне смъртта. Един вид „аварийна програма“. Ако дълго време работите по тази програма ще се появят всичките и недостатъци. Например нервните клетки много трудно ползват такава енергия. Те по принцип работят само с въглехидрати, т.е. намалява се цялостната когнитивна способност по време на гладуване, което от някои пациенти се възприема по друг начин, защото тялото отделя хормони, за да изостри сетивата и да намали секрецията на киселини в стомаха.
Това, че пиете повече вода пак означава, че тази киселина или кетон трябва да минат през бъбреците. Колкото повече, толкова по-зле за тях. Образуват се и допълнително бъбречни камъни, лигавицата на стомаха започва и тя да се разтваря. Няма протеини за синтез на бели кръвни телца, т.е. програмираме с гладуване техен недостиг след около 150-250 дни и така се излагаме на опасности. Определени имунни фактори, включително и такива за разпознаване и унищожаване на ракови клетки също могат да бъдат повлияни, според това, колко време гладувате.
Където и да погледна не виждам нищо положително в гладуването.
Ако имате кандида трябва да я лекувате, защото може да засегне и сърцето.
По принцип всички морски храни са за предпочитане пред която и да е друга храна. За водораслите нямам мнение. Все пак трябва да се внимва от къде се купуват, за да не са натоварени с радиоактивни вещества и други морски отрови.
Хората, които гладуват не живеят по-дълго от останалите, дори е възможно да живеят и по-кратко. В крайна сметка не води по повишаване на живота гладуването.
Но хората, които само морски продукти ядат доказано живеят по-дълго.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

eyestaff
Posts: 17
Joined: Mon Sep 21, 2009 1:39 pm
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Лимфен възел под брадичката и абсцес по брадичката

Postby eyestaff » Fri Apr 13, 2012 11:18 am

Здравейте!,
:) Убедихте ме повече да не гладувам,не че съм гладувал много,само1ж ден и половина на вода,нещо каторазтоварване,едвали ми е навредило. Очевидно не гладуването е ключа,тогава би трябвало режима на хранене да е в основата на здравето нали така,и по-точно кой,и в какво съотношение на хранителните съставки. Аз бях позациклил преди месеци на повече плодове и зеленчуци и соковете от тях,както съм писал вече и от време на време месо.Общо взето се чувствах добре когато бях на такъв режим,мисля не успях да дръпна в килограмите,талията ми изчезна,доколкото я е имало.Дали обаче това е оптимално за здравето имайки предвид количеството захари които приема организма в такъв режим,и именно това че кандида и раковите клетки се твърди че се хранят именно с това ферментирали захари.Дали ако се консумират плодове по правилният начин на гладно,а не след като се е нахранил човек пак е проблем,защото след нахранване приетите захари ще останат да ферментират още в стомаха.
Казавате да лекувам кандида ако има,аз не съм сигурен дали я има,пробата от храчка не я хвана,може да е било твърде воднист самия секрет.Как да я установя незнам,а отделно за лечението съм чувал че орязването в режима на ханене на захарите за продължителен период 1-2 седмици би могло да е ключово за излекуването,като и спреш храната един вид?
В този ред на мисли ако режима ни на хранене е високо мазнинен(животински и растителен произход),ниско въглехидратен,един вид да набавяме енергия от мазнини и холестерол,не е ли по здравословно в дългосрочен план.когато приетите мазнини са около 60%,протеин 25% и въглехидрати до около 15%,как мислите? Тогава когато не приемаме твърде големи количества въглехидрати,които да се лепят по тялото когато са ни в излишък,също спестявайки си големите количества чисто откъм сланина месо мислейки че всичкото се усвоява и отива като градивен елемент,за сметка на правилно подбраното количество месо за 1 порция включително и приходящата се сланина към него.
Ощо взето за това говоря,по точно както го представя този така просветен младеж :)
http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%BE+%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8%D0%B5%D0%B2&oq=%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%BE+%D0%B3&aq=0&aqi=g2&aql=&gs_nf=1&gs_l=youtube-psuggest.3.0.0l2.5383.7835.0.11464.7.7.0.2.2.0.76.357.5.5.0.
Ще се радвам ако имате възможност да изслушате какво се казва в клиповете,предполагам сте и запознат но все пак,и ми е интересно какво мислите за такъв режим на хранене,нехуманен-да,животински произход на хранителните продукти за сметка на растителен уви :)
Весели празници! :)

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Re: Лимфен възел под брадичката и абсцес по брадичката

Postby Bulgaricus » Wed Apr 18, 2012 2:47 pm

Здравейте!
Не го познавах г-н Милко Георгиев, но считам, че в почти всичко, което казва е прав.
Тази група хора имат много общи качества. Преди всичко те са добре изглеждащи и с лека "оптимизация" на външния си вид, могат да използват предимствата си, като ги направят професия или ги използват в професията си. Личните им успехи не бива да се прилагат при всеки, защото, когато да изглеждаш добре ти е професия или част от нея, то влагаш много повече усилия и внимание в този външен вид, отколкото всеки нормален човек би могъл да вложи. Имам и аз много служебни контакти с хора, които изглеждат, дори и по-добре от него и не спазват никакви диети. Истината е, че който добре изглежда по-лесно се справя с трудностите на живота и затова е нормално всички да се стремят към по-добрия външен вид.
По същество това кратко гладуване няма да има негативен ефект. Раковите клетки и кандида не се хранят с ферментирали захари, а с всичко това, което нормалните клетки ползват за храна. Ферментиралите захари са алкохолите, а те се разграждат да кажем от алкохол-дехидрогеназите в черния дроб. Но това, че се разграждат има за цел не енергиен синтез, а обезвреждане на алкохолите, защото те без тези ензими биха довели до смърт, а в природата се храним и с ферментирали плодове.
Има известно "гниене", а не "ферментация" в червата, затова отделяме и газове, но става дума предимно за метан. Това гниене няма отношение към калориите, които усвояваме. Консумацията на захари на гладно води до бърза промяна в нивото на инсулин и в крайна сметка до това, че по-бързо огладняваме. Консумацията на захари (т.е. плодове) след хранене води до натрупване на мастна тъкан, защото комбинацията в определено количество е такава, че захарта се запаметява в адипоцитите. Там г-н Георгиев е прав.
Преди да "уморите" кандида с глад ще си отидете Вие. Бактериите са по-устойчиви на такива фактори от организма и няма смисъл в такова лечение. Напротив може и по-зле да стане, като Ви отслабне организмът.
Дългосрочно Еткинс диетите не са по-добри. Те са добри до нормализиране на теглото, но не и през цялото време. Еткинс е най-известният автор на т.нар. протеиново-мастна диета. Замисълът е правилен, но месото и мазното имат и усложнения в дългосрочен план. Те са многократно по токсични от въглехидратите и водят до редица заболявания, ако са единствената храна. При такава диета може да се консумират да кажем 100-150 гр въглехидрати на ден, най-добре за закуска. През останалото време може само протеини и мазнини да се консумират с уговорката, че краставици, зеле, домати, пипер, моркови, броколи винаги можем да ядем и те не влизат в горепосочените 100-150 грама, защото са нискокалорични. Но във въпросните 100-150 грама влиза захарта от напитките и затова най-добре никакви напитки да не консумираме, в които има захар, ако БМИ-то ни е над 27.
Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!


[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 50 guests