Сърбеж по тестисите

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
whoami
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Сърбеж по тестисите

Postby whoami » Thu Mar 24, 2011 2:28 pm

Здравейте,

Аз съм на 26 г. 178 см. 60 кг. нямам други заболявания освен описаното по-долу и не приемам никакви медикаменти...за сега.
Преди 4 дни се появи силен сърбеж в областта на скротума. Кожата се зачерви силно, леко се поду и започна да се лупи на плюски. Отидох вчера на доктор, от там ми поставиха основна диагноза pruritus scroti и терапия с Адвантан. Днес ходих на иследване за мицели в микологична лаборатория, където ми взеха проба погледнаха на микроскопа и казаха, че нямам гъбички. Докторът от лабораторията каза, че съм прекалил със сапуна и съм си пресушил кожата и ми предписа крем, който за съжаление не мога да прочета правилно, но в рецецптата изглежда да пише нещо като Doutocort creme или Dautacort creme... Днес обаче всички първоначални симптоми са почти напълно затихнали. Не ме сърби, кожата не е зачервена, наистина е доста суха, но вече не се люпи и мисля, че този доктор ме претупа, както и първия. От друга страна приятелката ми изпита подобни симптоми почти по същото време като мен, а именно силен сърбеж, зачервяване , а в последствие каза, че има и някакво течение. Въпреки че симптомите отшумяват, за мен проблема не е решен и още по-малко е ясна причината. Търся трето мнение и препоръка, какви са възможните заболявания с такива симптоми, причини, къде и кой доктор да посетя и какви изследвания да си направя. Благодаря Ви предварително.

Поздрави

Bulgaricus

Re: Сърбеж по тестисите

Postby Bulgaricus » Mon Apr 18, 2011 2:37 pm

Здравейте,

трябва да се направи посявка от скротума и вагинална на приятелката Ви. Съответно, ако е релевантно и посявка от гърлото и...

Не е задължително да е гъбична инфекцията, а е възможно да става дума за алергия.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Return to “Форум имам проблем...”