На 17 години съм,момче,175 см,57 кг.
Спортувам футбол и фитнес (не приемам никакви добавки)
Не пия и не пуша.
имам акне (гнойни пъпки) и черни точки по лицето,както и разширени пори.
От миналата година октомври месеце до към май тази година водих лечение при дерматолог.Бях ползвал Acne Out activ losion,Diacneal,Nadixa crem както и Garnier pure scrab за черните точки. Лицето ми беше много зле когато почнах лечението ,но след това се изчисти.Спрях да ми излизат пъпки а черните точки бяха се премахнали.
Но лятото сичко започна от начало. Ползвах само Photoderm akn mat 30 но това не помогна за черните точки. Дерматоложката ми изписа да си мия лицето вечер със Imex сапун (За периода от септември до началото на ноември) да но този сапун не помогна ...Излизаха ми пак пъпки и нямаше ефект. Сега от 1ви ноември посетих друг дерматолог,който ми изписа:
- Някакъв лосион (нещо като спирт) забърква се в аптеката.
- Пяна Clear Face на SebaMed
- Както и антибиотик Вибраминиц.
Антибиотика трябва да го пия 20 дни. Първите 10 дни по 2 хапчета на ден сутрин и вече.Другите 10 дни от 10тия до 20тия ден по 1 хапче на ден.
Ето няколко въпроса:
Както виждате в момента времето се държи доста слънчево,а на антибиотика пише да не се излагам на слънце,но няма как .Ходя на училище,тренировки ... и просто слънцето ме хваща.Дали е голям проблем ?

Не, не е.
Както казах миналата година по това време ,когато водих лечение при друг дерматолог (и то без антибиотик) имаше ефект. (но както споменах се отказах от нея ,защото лятото не можа да удържи да не ми излизат многото пъпки)
Дали сега с тази пяна и антибиотика ще има по голям ефект ?
Трабва да опитате и така ще видите. Предполагам, че отговорът е "НЕ".
Лицето ми е доста зачервено и всички ме питат защо ми е така.От слънцето ли е ?
Да и защото защитата на кожата Ви е изключена и по този начин тя показва, че се "пържи".
На 22ри имам записан час (за 2ри път,при новата дерматоложка)
Моля Ви дайте някакво мнение или поне някакъв кураж,защото постоянно се гледам в огледалото и като се видя направо не знам ... Не съм толко зле не не мога да се гледам така,направо не знам .
Благодаря на всички.
Надежда има, крамове и гелове и хапчета има достатъчно! Отговорите на Булгарикус са в черно и удебелено.