Острици
Moderators: Bulgaricus, fotografa
-
elata
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Острици
Моят проблем е много неприятен. Имам острици
, които се появяват през 2-3 месеца, а понякога и повече. Пила съм лекарства, правила съм си изследвания, които всички излязоха отрицателни. Какво да направя, за да се отърва от тях. Лекарства не ми се ще да пия пак, защото сигурно не са безвредни. Някой може ли да ми препоръча друг вид на лечение или да ми даде някакъв съвет. Благодаря ви.
Здравейте
Здравейте,
За съжаление без лекарства /и то във вашият случай с повтарящи се, контролни курсове/ едва ли ще се разминете. Сигурно доста сте изчела по въпроса и знаете цикъла на остриците. Те обаче доста по-рядко се срещат при възрастни, обикновено са в ранна детска възраст. Сигурни ли сте, че са острици/т.нар. ентеробиоза/, а не са аскариси напр.? Лекуват се с едно и същи средства, но все пак имат малко по-различен цикъл на развитие и миграция и това може да доизясни нещата.
1.Противохелминтни, с-у кръгли червеи средства - има различни на пазара - Вермокс, Комбантрин, Зентел и т.н. - обикновено еднократно с контрола след 20-тина дни. За доза и избор на най-подходящо - при лекар!
Не се притеснявайте толкова за странични ефекти - всяко лекарство ги има, важно е съотношението полза/риск. Лошото е, че изтребват само активните форми, не и яйцата. Вие се заразявате от яйцата, които са във външната среда - тоест, веднъж изтребили паразитите в себе си с лекарствено средство, трябва да направите всичко възможно да не погълнете яйцата, които са вече са били отделени около вас. Тук идва ред на:
2.Хигиенни мерки за избягва не на повторно заразяване/самозаразяване - мислете във всички посоки откъдето могат да идват яйцата - ползвани бельо, чаршафи, одеала и т.н. Не тупайте, ами или изварявайте или направо нови. Дезинфекция на всичко в къщи - вкл.тоалетни чинии, гъби и принадлежности.
Избягване на консумация на менити храни - плодове, зеленчуци и т.н.
3. Жизненият цикъл на острицте е около месец, така че препоръчително е при рецидиви да се направи и контролна доза с лекарственотосредство - обикновено след 20-ти ден.
Успех!
За съжаление без лекарства /и то във вашият случай с повтарящи се, контролни курсове/ едва ли ще се разминете. Сигурно доста сте изчела по въпроса и знаете цикъла на остриците. Те обаче доста по-рядко се срещат при възрастни, обикновено са в ранна детска възраст. Сигурни ли сте, че са острици/т.нар. ентеробиоза/, а не са аскариси напр.? Лекуват се с едно и същи средства, но все пак имат малко по-различен цикъл на развитие и миграция и това може да доизясни нещата.
1.Противохелминтни, с-у кръгли червеи средства - има различни на пазара - Вермокс, Комбантрин, Зентел и т.н. - обикновено еднократно с контрола след 20-тина дни. За доза и избор на най-подходящо - при лекар!
Не се притеснявайте толкова за странични ефекти - всяко лекарство ги има, важно е съотношението полза/риск. Лошото е, че изтребват само активните форми, не и яйцата. Вие се заразявате от яйцата, които са във външната среда - тоест, веднъж изтребили паразитите в себе си с лекарствено средство, трябва да направите всичко възможно да не погълнете яйцата, които са вече са били отделени около вас. Тук идва ред на:
2.Хигиенни мерки за избягва не на повторно заразяване/самозаразяване - мислете във всички посоки откъдето могат да идват яйцата - ползвани бельо, чаршафи, одеала и т.н. Не тупайте, ами или изварявайте или направо нови. Дезинфекция на всичко в къщи - вкл.тоалетни чинии, гъби и принадлежности.
Избягване на консумация на менити храни - плодове, зеленчуци и т.н.
3. Жизненият цикъл на острицте е около месец, така че препоръчително е при рецидиви да се направи и контролна доза с лекарственотосредство - обикновено след 20-ти ден.
Успех!
www.zdraveigp.com
www.zdravenforum.com
www.zdravenforum.com
-
gocheva
- Joined: Thu Nov 18, 2010 6:32 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Острици
Здравейте!На 34г.съм,166 височина,65кг.И аз не мога да се отърва от остриците вече 2 години.Пила съм OVEX на няколко пъти както е дадено,но след 2-3 месеца отново се появяват по 2-3 червейчета.Не мога да си обясня.Може ли да са останали яйца вътре в мен когата съм видяла червейчетата и след 2-3 месеца да се излюпват.А женските като снесат яйцата навън около ануса,те стават червейчета и влизат обратно така ли,и от там стават много и започват на боцкат и гъделичкат за да излизат от ануса?А могат ли женските да снесат яйца вътре в червото и от там след време да се появяват наново???-или това става само чрез поети яйца през устата.Голяма хигиена спазвам,имам чувството че не ги поглъщам през устата а,че са вътре в мен и на 2-3 м.се пробуждат.От сън се събуждам като усетя червейчето и го махам(малко грозно звучи,но веднага отивами с огледалото и го махам докато не е снесло яйцата си за да станат много,з-то преди 9год.за 1-и път ме бяха нападнали-и тогава бяха ама много много с изпражненията-направо беше кошмар).А може ли да се заразявам от прясното мляко и риба тон консерва.Проблема е и,че се опитвам да забременея,имам вече 2 несполучливи бременности,катослед 1-та ми се появиха червейчетата точно когато плахах-от напрежението.С какво да се лекувам при бременност-сигурна съм че пак ще се появят,мога ли да пия тогава OVEX или Вермокс.А ако сега пия OVEX и след 14 дни ми е овуто и забременея,до колко тези хапчета ще навредят на организма и фоликула.При втората си бременност в началото на цикъла-от 3-ия ден пих 2-то хапчеOVEX(като преди 14 дни бях пила 1-то OVEX ) ,на 12 ден съм забременяла,и на 31 ден всичко приключи като спонтанен-дали и хапчето не е довело до това за да знам дали да го пия.Много въпроси станаха,но искам да си изясня един път всичко завинаги с тези острици,и ще съм ви много благодарна да ми отговорите,з-то съмпостоянно под напрежение и стрес-мръдна ли нещо,боцна ли ме нещо да бягам да го махам.И най-вече с какво да ги лекувам при бременност?????????Много Ви благодаря предварително и дано винаги така помагате на хората!
-
Bulgaricus
Да, интересен Ви е въпросът как да отровите селективни всичко чуждо във Вашето тяло... Ембрионът също е чужд. Отидете до някоя аптека и попитайте какво имат по принцип за острици, което може да се ползва при бременност. После пишете пак тук.
Поздрави, Bulgaricus
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
-
gocheva
- Joined: Thu Nov 18, 2010 6:32 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Да благодаря все пак!Аз така или иначе пих едно хапче,и др.няма да пия.Да,когато попитам в аптеката ще пиша тук какво са ми препоръчали,за да знаят и др.които се сблъскат с този проблем като мен.Аз открих др. бременни които също са имали острици и са питали в някои теми,но така и не са писали как са се излекували
.И все пак да попитам за точен отговор-как става заразяването? - само чрез попадане на яйца през устата ли , или могат майките да снасят яйцата си вътре в организма и те да се излюпват през различни периоди и затова да ги има постоянно?
Return to “Форум имам проблем...”