Точно преди 7-8 дни почувствах вагинален дискомфорт, който се описва със сърбеж в определени момент - не през целия ден, а да речем 3-4 пъти на ден и леко тъпо усещане - не е болка, за това го определям като "тъпо усещане". Ден след това забелязах сиво петънце на едната срамна устна и съответно се стреснах много, тъй като преди 4 месеца ми мазаха раничка на шийката на матката и веднага реших да го обвържа с ЧПВ.... Отидох на лекар, където ми казаха че имам чревни гъбички... Това ме обезпокои не като диагноза, а факта че лекарят се усъмни, че петънцето ме е засърбяло - все пак гъбичките са всеизвестни именно със сърбежа! Другото, което ме притесни е, че нямам зачервяване - само петънцето. Взеха ми секрет от влагалището - високи левкоцити без наличие на гъбички или бактерии... Лекарствата, които ми предписа са Гиназол и мазане с Дактакорт. Вече минаха 5 дни откакто прилагам мехлема, съответно 10 мазания, но петното си стои непроменено... Сърбеж нямам, беше само за около ден по горното описание...
Въпросът ми е това гъбички ли са наистина и да продължавам ли мазането с това лекарство или да отивам на лекар /може би кожен/? Наистина искам да се оправя, писнало ми е от подобни проблеми, спазвам добра хигиена - изключително много внимавам да не се замърся, използвам винаги чисти, изгладени добре хавлии, гладя бельото...
Благодарна съм на всеки човек, който може да сподели мнение по въпроса
P.S. - Малко информация за петънцето - не е мехур, не е брадавица... в първия момент го опипах - беше леко грапаво, но след две промивки с тетра и компрес с лайка грапавостта премина и вече не се усеща при допир.