рак на пикочния мехур

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
zefira
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

рак на пикочния мехур

Postby zefira » Sun Oct 24, 2010 11:46 am

Баща ми е на 88 години, 168 см, 65-70 кг и е с рак на пикочния мехур - преходноклетъчен папиларен карцином II степен. Преди седмица направиха ТУР. С катетър е. Предстои лъчетерапия през декември. В момента кърви. Приема нитроксолин-MIP форте, 250 мг, 3x1 (10 дни). Имам въпроси:
1. Как да намалим или спрем кървенето? (Няма предписани кръвоспиращи препарати)
2. Удачно ли е приемането на хранителни добавки - ФОТОСТИМ, GA-40?
3. Възможно ли е лечение с БЦЖ ваксина или с препарата HD88 на проф. Спартак Хаджиев и доц. Нася Хаджиева?
Ще бъда изключително благодарна на всички, които се отзоват със съвет, мнение, споделен опит.

Bulgaricus

Re: рак на пикочния мехур

Postby Bulgaricus » Sun Oct 24, 2010 2:29 pm

Здравейте,

задали сте фундаментални медицински въпроси, които за съжаление нямат лесен отговор. Трябва лекарят да се заеме със спирането на кървенето, съответно при голяма кръвозагуба може да се стигне и до вливания.

Спирането на кървенето по пътя на въздействие върху каскадите на кръвосисирването - витамин К и вливания на протеини интравенозно е нож с две остриета - от една страна ако се губи много кръв не може да се чака, от друга при съпътвстващите други клинични картини има сериозен риск от някакво съдово събитие - инсулт или инфаркт, като първото е по-вероятно и е в следствие на застояването и на промяната в плътността на кръвта. Ако се губи малко кръв и се следят релевантните показатели, които остават в норма няма нужда от акутна терапия веднага. Дори при залежавания е необходим, поне при немските урологични пациенти със сърдечна предистория и хепарин.

Предписаните препарати не ги познавам, може да ми пуснете състваките им, за да ги коментирам, в гуугъл виждам само някакви руски страници и от това, което си мисля, че прочетох и разбрах ми се струва съмнително до колко е препоръчнително да ги приемате. По-скоро трябва да се гарантира общото му състояние - да е налице достатъчно прием на храна или нейни заместители, за да не се отслаби общото му състояние.

Въпросните препарати не са еднозначно доказано ефективни в медицината и не се прилагат световно. Има редица интернет-страници, произлизащи от авторите и от техни сподвижници, но няма валидизирани изследвания, които да показват, че тези лекарства действат. Аз лично съм скептичен, но не твърдя, че не действат. Ваксината би довела до допълнително имунно отслабване и не мисля, че на този етап е адекватна.

Знам, че търсите всяка възможност да помогнете, но това, че правите много опити за съжаление не означава, че успехът ще е по-голям.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

zefira

Postby zefira » Sun Oct 24, 2010 8:14 pm

Сърдечно благодаря за бързия отговор. Информацията ми за ФОТОСТИМ и ГА-40 е може би от същите руски сайтове, които и Вие сте прочели и понеже не им се доверявам напълно затова търся и второ мнение. Още веднъж - благодаря.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sun Oct 24, 2010 10:44 pm

Моля.

Не виждам смисъл да се ползват и смятам, че само ще са излишен разход.

Ако искате да направите нещо допълнително е добре на класически методи да обърнете внимание - като например протеинно изкуствено хранене, ако не може да се храни има и интравенозни препарати.

Дали ще се пребори с болестта не зависи само от него и от болестта, а и от това дали ще живее достатъчно дълго, за да има време да се справи с нея.

Там не помагат никакви хомеопатични препарати, а в по-голямата им част те са печалба за сметка на болките на отчаяните пациенти.

Да, има и природни средства, които са ефективни, не го отричам.

При урологични инфекции и заболявания доказан положителен ефект има cranberry, не знам как е на български, ето го на руски: http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% ... 0%B2%D0%B0.

Но тук не говорим за лечение, а само за подпомагащо действие и само на чистият сок.

Желая Ви успех при лечението!
Поздрави, Bulgaricus

Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

zefira

Postby zefira » Sun Nov 07, 2010 2:04 pm

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sat Nov 20, 2010 1:50 am

Не сте пуснали никакъв текст?!
Поздрави, Bulgaricus

Return to “Форум имам проблем...”