На 37 години с Варицела...

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

На 37 години с Варицела...

Postby ivanova » Thu Jul 20, 2006 1:07 pm

Здравейте, имам следният въпрос: обрива с пъпки при Варицела е много неприятен, в момента при мен е в процес на затихване т.е. нови такива не се появяват и температура вече не вдигам, но до колко време и сами ли тези пъпки ще се скрият? ... притесняват ме най-вече тези на лицето - изглеждат по-големи и са с корички ... единственото , което ми е казано да правя , е да ги третирам със спирт ...

И още един въпрос: допустимо ли е лекар да сгреши и вместо ампула алергозан, да ми бие инжекция бусколизин ... както се получи при мен , което установих впоследствие ... въпросния лекар беше дежурен същия ден ...
ivanova

Re: На 37 години с Варицела...

Postby ptomoff » Thu Jul 20, 2006 2:29 pm

ivanova wrote:И още един въпрос: допустимо ли е лекар да сгреши и вместо ампула алергозан, да ми бие инжекция бусколизин ... както се получи при мен , което установих впоследствие ... въпросния лекар беше дежурен същия ден ...
Лекарите като всички останали хора, не са застраховани от грешки. Ососбено при тази натовареност, при която работят.
ptomoff
Site Admin

варицела

Postby dolores » Fri Jan 05, 2007 5:51 pm

здравейте!
бих искала да попитам нещо за варицелата:
ситуацията е следната - снощи 1 познат се е изринал с варицелни пъпки. последно съм го виждала съвсем за малко на 31.12, оба4е на 3.01. съм се виждала с други хора, които не са карали варицела и са си контактували с него. въпросът ми е - има ли смисъл да не се виждам с тези хора, тоест бих ли могла да се предпазя, ако не ги виждам? или ве4е квото станало-станало и инкубационният период ще покаже?
dolores

Postby fotografa » Fri Jan 05, 2007 8:52 pm

Долорес, варицелата е заболяване, което всеки трябва да изкара и няма смисъл да ограничаваш контактите си заради такова нещо. Даже синът на админа наскоро го изкара.
fotografa

:(

Postby Guest » Fri Jan 05, 2007 9:43 pm

уф, знам, но се притеснявам, защото ми се налага на4алото на февруари жива-умряла да съм на работа, а инкуб.период нали е 21 дни, което зна4и, 4е то4но тогава, не дай си боже, се пада да се пъп4а :(
знам, 4е колкото по-късно, толкова по-зле, ама като малка с вси4ките си болести тва съм го пропуснала :(
Guest

Postby fotografa » Fri Jan 05, 2007 9:50 pm

Ще ни пратиш снимки :P.
fotografa

Return to Форум имам проблем...

Similar topics