Херпес

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Херпес

Postby werewolf_ » Fri Feb 19, 2010 2:29 am

Здравейте отново,
24г., 170см, 60кг. Проблемът е следният - излизат ми херпеси по устата точно по това време - зимата и направо ме побъркват. Четох че това нещо се пренася със слюнка и по всякакъв път, реално се чудя има ли човека на земята без този проблем. Преди 10тина дена ми бяха излезли 2 огромни херпеса и ги мазах със Зовиракс и перорално Мерц - специални дражета. Имаше някакъв ефект, но пак си излязаха и ми се поду цялата устна горната. Сега усещам как пак ми набъбва устата и пак със Зовиракса. Четох че това е индикатор за спад в имунната система, обче аз не се разболявам... даже грип не карам, ако го изкарам ще е на крак за 2 дена максимум и това през 2-3 години примерно, а постоянно работя с хора. И най - интересното е че ако се разболея нямам херпеси (по пътя на логиката тогава трябва да имам спад в имунната система), излизат ми когато съм напълно здрав! Има ли цялостно лечение на тази досада? Смисъл веднъж завинаги както се казва? Благодаря предварително :)
werewolf_

Postby Bulgaricus » Tue Feb 23, 2010 6:51 am

Здравей,

за целево подсилване на имунната система се пие екстракт от котешки език поне 2-3 месеца по дозировка от листовката.

Акутно за силно изразен херпес, освен мазилата се ползва и ацикловир на таблетки 400-400-400-400 мг по време за пиене, според листовката, но не се приема много кратко време, защото много бързо се развива резистентност.

А как е сега "новата" кожа след лечението?

Поздрави,
Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Tue Feb 23, 2010 6:51 am

Здравей,

за целево подсилване на имунната система се пие екстракт от котешки нокът поне 2-3 месеца по дозировка от листовката.

Акутно за силно изразен херпес, освен мазилата се ползва и ацикловир на таблетки 400-400-400-400 мг по време за пиене, според листовката, но не се приема много кратко време, защото много бързо се развива резистентност.

А как е сега "новата" кожа след лечението?

Поздрави,
Bulgaricus

Postby werewolf_ » Tue Feb 23, 2010 10:16 pm

Здравей,

само не разбрах - посоченото лечение премахва ли тези вируси или бактерии които предизвикват херпеса или това е след като излезе вече мажем и ацикловир, а котешкия нокът е профилактика. Това ок, ама има ли начин да премахна изцяло херпеса дето се вика завинаги?

новата кожа е точно каквато съм я искал - безпроблемна :) това с бръсненето верно е много важно, даже и петната се махнаха вече. Дори не е мазна което най-хубавото, защото четох някъде че кожата си възвръща пак мазнината както преди само че без пъпките, а моята даже не е мазна, което ме прави много щастлив разбира се :) наляво и надясно разказвам истории как в продължение на години съм се борил с акнето и накрая получих панацеята по интернет от доктор (знам че си ретунгссанитар) който е българин и специализира медицина в Германия, а нашите тук доктори никаква не я вършат, между другото на мацките много им харесва тая тема "хубава кожа" и разтегляме едни лафчета... Даже последно си говорихме даже направо да питам да не пускам друга тема, то не е много медицинска темата, но маската ГАЗ, МАС (свинска) и ОЦЕТ - тази за въшки не знам дали я знаеш сгъстява ли наистина косата, прави ли я по-лъскава и здрава, подхранва ли я, какво е мнението на медицината по темата и с какво може да се замени газта в посочената маска за коса. От медицинска гледна точка как се сгъстява коса смисъл с мазила и маски, а не с присаждане.

поздрави :)
werewolf_

Return to Форум имам проблем...

Similar topics