Продължителна субфебрилна температура при дете

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
танита
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Продължителна субфебрилна температура при дете

Postby танита » Tue Feb 16, 2010 3:52 pm

Здравейте,
Дъщеря ми е на 1 г. 9 м. Висока е 81 см, тежи 9,2 кг (поднормено).
От 3 месеца поддържа почти всеки ден температура в рамките на 37 до 37,6 градуса, най-често 37,4. Температурата се покачва сутрин от 9 до 12 часа и след обяд от 16 до 20 часа.
Характерно за нея е че докато спи няма температура, и след ставане от сън също. Започва да се покачва когато детето се активизира. Общото състояние е отлично. Храни се с апетит, играе, пее, танцува, тича - много е жизнена. Ако човек не знае за проблема няма да му хрумне да й измери температурата. По въпроса съм се консултирала неколкократно с личната й лекарка, която смята че такова състояние не е нормално и възнамерява да започне изследвания с бъбреците.
Състоянието го открих след прекарване на един по-тежък вирус, който лекарката искаше да лекува с АБ, поради доста затруднено дишане и хрипове в гърдите. Не дадохме антибиотика (поради проявена непоносимост към 2 различни до този момент) и всичко отшумя точно за 7 дни, включително и кашлицата. Понеже тогава беше сезона на свинския грип и често след това й мерих температурата когато ми се струваше топличка от страх да не е хванала грипа - установих тези странни температури.
Докторката я е преглеждала многократно след това - чисто дишане, гърло нос, здрави уши, и една ПКК без особености, една чиста посявка нос гърло, и две обикновени урини без особености.
В същото време от тогава някъде тя започна усилено да чеше кучешките зъби. Те все още не са пробили, но там постоянно има вкарана я ръка, я някое парцалче, я играчка, я всевъзможен предмет, който може да се употреби за почесване. От скоро като я попитам къде я боли посочва ушенцата и челюстите отвън до ухото.
Друго характерно за нея е че пулса й рядко спада до 120 вкючително по време на сън. Обикновено е около 130. Също така не зная дали е нормално, но тя не се поти по време на игра. Сгорещява се, но е суха. Изпотява се само в първите минути след като заспи. И то така, че под главата й се образува мокро петно с диаметър около 15 и повече см.
Въпрос ми е, какво е вашето мнение относно диагнозата и ако сте съгласни с лекарката към какви други изследвания бихте пристъпили? Възможно ли е това състояние действително да е провокирано от поникващите зъби, едно че очевидно процеса е бавен и мъчителен, и друго - в устата й ежедневно попадат хиляди микроби, с които евентуално тя трябва да се преборва.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Tue Feb 23, 2010 7:48 am

Здравейте,

аз не виждам основание за притеснение. Това са нормални симптоми за деца. Все пак е добре да се знае към какво е алергично детето, за да се знае за следващи лечения.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Return to “Форум имам проблем...”