Здравейте! Имам проблем със стафилококус ауреус в носа.
Аз съм мъж на 22 години, 195см, 80-85кг. По принцип зимно време често боледувам от настинки или грип още от малък.
Миналата година (2010) в края на ноември месец дарих кръв. Дни след това вдигнах температура, започнах да кашлям, носа ми се запуши. Бях в София (от Стара Загора съм) и реших да се самолекувам с Биопарокс спрей, Амброксол сироп, а в последствие и с антибиотик Клацид. Кашлицата остана и когато се прибрах (седмица след започване на симптомите) лич. лекар диагностицира на слушалка - пневмония. Изписа ми анбиотик Cedax 5 дни и опашка друг по слаб антибиотик чието име вече не помня (ц...... нещо си) за 10 дни. Кашлицата отмина, носът си остана запушен.
Януари (около Н. Год.) отново имах кашлица и температура. Личният ми лекар ми изписа Биопарокс и Амброксол и същият антиботик от опашката (ц...). Направи ми и рентгенова снимка, която той каза че е нормална с някакви остатъци от пневмонията.
Същият месец по късно вдигнах отново температура (стигна до 39 градуса). Стресирах се да не стане отново пневмония. Посъветвах се с пулмолог. Тя каза някаква дума с корен "бронхит" и каза също (за снимката), че е нормална за човек който е прекарал пневмония скоро. Предписа ми и антибиотик Zmax

След това отново се почувствах добре, но носът ми остана запушен.
Март-април пак получих дразнене в гърлото, носът ми така и не се беше отпушил. Течеше си и често изплювах секрети от там - жълти и бели (понякога). Поисках направление за УНГ. Последният специалист ми постави диагноза - алергичен ринит. Изписа ми Beconase за през цялото лято и Xyzal за няколко дни. Каза да се изследвам за алергии на есен. Получих леко облекчаване на носа за кратко (отдавам го на плацебо тъй като си мислех, че съм открил причинителя).
Лятото прекарах със запушен нос, но и специалистът ме предупреди, че спрея може и да не подейства. От университета ми направиха изследване кръв и урина за един стаж в АЕЦ. Откриха "завишени нива на утайката в урината". Казаха, че е локална инфекция - болен зъб или друго и да не се притеснявам.
Сега през ноември се изследвах за алергии. Такива не бяха открити, но се оказа че имам чувствителност към стафилококи и плесен. Направиха ми кръвна картина, взеха ми гърлен секрет и носен секрет на 01.11.11. Кръвната картина е в норма, в гърлото не беше открито нищо, а в носа staphilococcus aureus.
Антибиограмата ми е: S-Ampicillin, S-Cefuroxime, S-Cianithromycin, S-Oxacillin, S-Azythromycin, S-Ciprofloxacin, S-Gentamicin, S-Penicillin. За R и I антибиотици нищо не се споменава (което май е добре?)
Предписаха ми Zinath за 10 дни, "опашка" от Cefran за 5 дни, Биогая за стомаха и хомеопатични таблетки Roletra.
Не съм започнал да ги приемам, защото се страхувам от многото антибиотици и техният отрицателен ефект. Дори може да съм пропуснал някой защото миналата зима боледувах доста. Постоянният ми симптом остава да е запушеният ми нос и възпалено гърло, секрети от носа - жълти, понякога бели и от гърлото (не знам дали не идват от носа). Сутрин имам по гъсти секрети от гърлото и от носа - тъмно жълти до кафяви (може да има кръв в тях). Получавал съм рани в носа, които минаха от самосебе си, но трудно. Март-април се появиха и гъбичките по краката ми. Излекувах ги с йод, фуксин и микотичен спирт. Но краката ми не спират да се потят, ръцете също. При краката проблема е по голям през зимата, когато същите замръзват и настивам. Появяват ми се и гъбички по ноктите. Зъбите ми са пожълтели. Спрях цигарите на 10 октомври 2010. Преди тази дата пушех средно по 10 цигари на ден като съм ги спирал за по месец.
Обмислям лечение изцяло с хомеопатия, въпреки че не вярвам в подобно алтернативно лечение. Отворен съм към всякакви съвети и идеи. В интернет намерих информация за хранителна добавка Цитросепт (или алтернативата и Биоцептин май), която лекувала всичко. Това ми звучи абсурдно, но съм отчаян хипохондрик и мисля да започна с него. Моля за съвет как би било най правилно да постъпя. Мога да дам и още информация за мен ако това е необходимо. Благодаря предварително!