По принцип нямам други проблеми и оплаквания, не съм и имал досега. Преди седмица усетих сърцебиене - не нещо фрапантно, но си усещам биенето на сърцето, че е по-бързо от нормалното. Така за кратко или максимум за час-два и изчезва само, без да пия нищо.
Понеже съм доста притеснителен, особено ако става въпрос за ходене по доктори (например ми прилошава от вземане на кръв), по време на прегеда докторът измери кръвно 150/85. По принцип нямам такова кръвно, вкъщи при напълно спокойно състояние е 120-130/80-90. Дори наскоро беше и под 120. Обясних на лекарят, че вероятно е от притеснение, и тя изчака 1 МИНУТА и измери отново 150/85 и заключи - начална хипертония . Според мен няма как да се успокоя дотолкова за 1 минута, че да ми падне нормално кръвното, още повече, че съм в кабинета, а не вкъщи!
Прави ми кардиограма, гледа я... според него имам WPW-синдром. Поразтърсих се в Интернет, видях за какво става въпрос, но пише, че предизвиква пулс от порядъка на 200-300 удара/мин?!? При мен такова нещо няма, когато усещам сърцебиенето, пулсът ми е не повече от 90!!! А на мен пулсът много лесно ми се ускорява, от най-малкото притеснение.
Според мен няма как да имам WPW при този пулс, искам да чуя и Вашите мнения!
ПС: предписаха ми Конкор, който да започна да пия незабавно, но аз нямам такива намерения, докато не минат изследванията другата седмица.