by Bulgaricus » Sun Jan 10, 2010 11:05 pm
@Ceco26
При лечение с изотретиноин не трябва да се спазва диета.
Необходимостта от посявката е да се идентифицира точно коя е инфекцията на акнето. Преди това тежко лечение е добре да се знае с цел, ако се наложи прием на антибиотик срещу друга инфекция да се приема такъв, който ще е активен и срещу акнето.
За причините за акнето сме говорили вече и сме писали до къде то е на хормонална основа.
Не знам за действието на химиотерапевтичния препарат срещу тази нормална анатомична особеност, за която Ви е казал д-р Михов. Него трябва да питате, аз не виждам патология в тях.
@anastas_007
Оставете я листовката в този случай... Времето на плазмен полуразпад предразполага най-добре 2 приема. Може и един, но така няма да го има пълният ефект.
@Ascari
Да, и според мен от всички средства най-ефективни са антибиотиците тетрациклин и доксициклин, но изотретиноинът е в пъти по-ефективен от тях. Но те не лекуват причината за пъпките, т.е. повишената секреция на пот от холокринните жлези, а само инфекцията на вече запушените жлези. Затова антибиотиците могат да имат само временен ефект.
Не, черният дроб не става по принцип по-уязвим, а поради временното му пренатоварване, трябва естествено да се внимава, ако се приемат и други вещества, като креатин, които се обезвреждат и преработват в черния дроб. Само с 2,5 грама креатин го натоварваме, например, толкова, като ако бихме изяли 2,5 кг пилешко месо. А “пишмян спортистите “ приемат повече всеки ден. Ако и пъпките си лекуват с изотретиноин ще имат проблем, да. Поставям кавички, защото няма нищо спортно в тъпченето с креатин. Естетическо има много в него, но спортно не. На тази тема съм писал другаде.
Чистите кърпи за лице, бях писал някъде, са първо условие. За лице не се ползват тези за тяло и за ръце, а те се сменят на два дни. Да, така се създава изключително много пране, но мисля, че тези битови проблеми са второстепенни.
Спортът влошава акнето, противно на казаното от Вас, но въпреки това е за препоръчване, защото има и по-сериозни проблеми от акнето, от които можем често да се предпазим чрез редовен спорт.
Поздрави,