Здравейте, много се притесних, след като изчетох форумите по темата за стафилокиките и реших да споделя и моя проблем. На 33 г. съм, 164 см., 68 кг., нямам други заболявания.
От доста време страдам от неприятни усещания в гърлото, сякаш постоянно имам слуз. Преди месец нещата се влошиха - болката стана пареща, появи се кашлица, болки в мускулите, хрема и понякога главоболие. Проведох лечение с "Аугментин" и някои противогрипни препарати по лекарско предписание. От проведено лечение не усетих облекчение, след седмица същите симптоми се появиха, а дори получих и гъбички от антибиотика. Отново посетих лекар и ми направиха изследване на гърлен секрет - изолира се стафилококус ауреус - МRSA. Сега по лекарско предписание ще проведа лечение с нов антибиотик, към който по данни от изследването съм чувствителна - "Xorimax" 0.500.
Въпросът ми е лечими ли са тези бактерии и правилно ли е лечението, което прилагам? Заразна ли съм, имам 2 деца, за които се притеснявам, че може да съм ги заразила, тъй като и двете в момента са с грипоподобни симптоми? След лечението с посочения последно антибиотик трябва ли отново да ми се направи изследване на гърления секрет?
стафилококус ауреус
Moderators: Bulgaricus, fotografa
-
Bulgaricus
Има много публикации във форума по темите. Моля, прочетете първо тях, преди да питате същото. http://www.bggp.net/viewtopic.1952.html
Поздрави, Bulgaricus
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Return to “Форум имам проблем...”