Да, това е един от основните проблеми на жената поради специфичността на половите и органи. Аз съм на 23г.,52кг, 164см и за 3-ти път в живота си получавам гъбички, които винаги са последствие от лечението на някакво друго заболяване. Използването на медикаменти ми е помагало временно, в смисъл че за определен период гъбичките и симпомите изчезват и при следващо лечение на цистит или възпаление се появяват пак. На скоро ми писна от всичко това и прибягнах към друг метод лечение- билково.На вярно ще предизвикам възмущение у някои медици случайно прочели коментара ми, но човек опитва всичко, което му дойде на акъл, когато от лекарствата няма полза.Има и нещо друго , бившият ми приятел е магистър фармацефт и работи към производител за лекарства и от него знам че когато лекарите имат интерес да изписват някакво лекарство, го правят независимо дали има полза от него или не. Лично аз имайки проблем много чета по темата и за гъбичките знам, че не трябва да се миеш с гореща вода, да носиш памучно бельо, което да не ти пристяга, да не прекаляваш с хигиената-вагиналните промивки, които разрушават естествената микрофлора на влагалището, да се поддържаш когато водиш полов живот и т н. Основно мисля че трябва да обръщаме внимание на себе си и тялото си с оглед да предотвратим даден проблем, а не да се сещаме чак , когато пострадаме и тогава те първа да търчим по лекари и аптеки.
Поздрави!

[color=green]