на 28 години съм. През последните няколко години имам ред здравословни проблеми, но въпреки опитите ми да ги разреша (ходейки по специалисти), в крайна сметка те отшумяват временно и в последствие стават хронични. Преди няколко дни дори си мислих, че когато човек отиде на специалист за даден медицински проблем, би очаквал да му се постави диагноза и да се проведе адекватно лечение. Моите лични впечатления обаче са, че в 99% от случаите се поставя най-вероятната диагноза, пациентът бива "претупан" и "следващия моля". Един обикновен математически вероятностен модел би свършил същата работа. Както и да е. Убеден съм, че сред тези, които ще прочетат този постинг има добри специалисти, които евентуално биха се засегнали, но като пациент, като данъкоплатец ако щете (че и допълнително здравно осигурен), смятам че имам право да съм възмутен, понякога ядосан, а напоследък и отчаян от медицинската грижа, която получавам. Но стига празни приказки, ето го и актуалният ми проблем - дано някой би могъл да ми даде съвет, както аз бих могъл да дам съвет и да поема отговорност за него в сферата, в която работя
Преди няколко години прекарах няколко отита. След един куп изследвания, се стигна до предположението (в Първа Градска Болница, София), че съм алергичен от прах (а и други неща) и това е причина за постоянното възпаление на лигавицата на носа, и от там вече - предпоставка за инфекции. Като попитах какво да правя - "Нищо изпийте тези лекарства и гледайте да не дишате прах".
Само за справка: ходил съм в Исул, Първа Градска, Пирогов. Тоест - на места, където специалистите би трябвало да са добри и би трябвало да могат да помогнат. Какво да правя? Да се примиря с постоянния дискомфорт и храчки в гърлото? Или с дискофорта и заглухването на ушите? Или да се храня без да обръщам внимание на болкава в челюстта? Къде да отида? Възможно ли е всички тези проблеми да идват от зъб (имам доста умъртвени)? А ако да, защо на никой ме му хрумна? Къде мога да отида за да се анализират симптомите, да се диагностицира проблемът и да се предпише адекватно лечение?
За справка - имам дископатия (от нелекувани истинки на кръста въпреки прегледи от лекар!) и висок холестерол (въпреки лекарствата предписани от лекар! и нормалните ми килограми за ръста ми - отново не потърсиха причината, а констатираха факта и ми предписаха лекарства (преди една година - зокор), приемани от 50-60 годишни, които спрях защото предизвикаха колит). Не знам дали последното изречение има връзка с актуалния ми проблем, предполагам, че няма, но все пак...
Ако някой може да помогне, ще се радвам. Доста ще се зарадвам дори.
Благодаря на всички, имали търпението да прочетат този доста дълъг постинг и още повече на тези, които ще отговорят. Пиша не защото не съм се сетил да отида на лекар, а защото от ходене по лекари не знам вече къде да отида.
190 см., 85 кг., 28г.
Поздрави и приятна седмица!