побелял език

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
mariog
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

побелял език

Postby mariog » Tue Oct 06, 2009 11:45 pm

здр.
преди около 2-3 седмици ми се възпали гърлото(много ме болеше като преглътвам и направо не можех да ям) не боледувах от нищо друго единствено гарло не отидох на лекар взех си стрепсилс за смучене и за 2 дни ми мина но в сащото време започна да ме боли езика и да ми щипе при хранене като и това продалжи 2-3 дни, от около седмица всичко ми мина но ме притеснява вида не езика ми. Не знам точно как да го опиша но са се появили налепи или нещо подобно бели на цвят, приличат на губички наи много личат като се опитам да ги остържа... и още нещо няколко дни преди да започне всичко това излизах с едно момиче възможно ли е да ме е заразила с нещо?

ptomoff
Site Admin

Postby ptomoff » Fri Oct 09, 2009 10:49 am

Когато задавате въпрос за здравословен проблем, моля, споделете Вашите възраст, ръст, тегло, други заболявания и медикаменти, които приемате.

mariog

Postby mariog » Sun Oct 11, 2009 3:06 pm

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sun Nov 08, 2009 3:35 am

Здравейте,

да, по описаните от Вас симптоми може да се направи предположение, че гъбичната (микотична) инфекция е най-вероятна. Тези инфекции не са за пренебрегване и могат да засегнат други органи. Лекуват се трудно.

Съветвам Ви преди да се съгласите на каквото и да е било лечение еднозначно да определите причинителя, чрез посявка от култура на езика. Така причинителят ще може да се пребори според антибиограмата, съответно с антимикотикум.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Return to “Форум имам проблем...”