Здравейте,
На 23 години съм и доста голяма част от деня (поне 10-12 часа на ден) прекарвам пред компютъра. Преди 3 месеца (повреме на доста напрегната седмица работа) почнах да изпитвам силни болки в сгъвките на показалеца и средния пръст на дясната ръка (с която държа компютърната мишка).
Отидох на травматолог, който ме диагностира с тендовагинит, предписа ми да пия "Novalis" по 1 една таблетка дневно, мазане с Fastum гел и пълен покой на ръката. След 2 месеца стриктно изпълнение на предписанието нямаше никакъв ефект - дори болката почна да се пренася в ставата на китката и леко в сухожилията към лакътната става. Миналия месец отидох пак при него и ми даде молба за курс по физиотерапия - този път диагнозата е Myotendinitis antebr. dex.
На 25.09.09 почнах физиотерапия, като първите 6 процедури ми бяха парафинолечение (при 38 градуса) и ултрафонофореза (с Fastum гел) - никакво подобрение. След това ми спряха парафинолечението и на негово място започнаха Галванизация/електрофореза/ (с Nasal-Nov+). Вече минаха 4 процедури от новото лечение и болката си е все същата...
Интересува ме дали положението не е по-зле от "възпаление на сухожилията" и може ли да се направи още нещо? Болките все още са най-силни в прегъвките на 2-ри и 3-ти пръст, в ставата на китката и в сухожилията от китката до лакътната става. Също така се забелязва лек отток в областа на китката до протежение на пръстите. Продължавам да се мажа с Фастум гел и пия хапчетата Novalis, но няма ли по-ефикасен продукт против възпалителните процеси? Направо вече почнах да се побърквам... най-вече от диагнозата и дали наистина имам този проблем.
Ще се постарая да препиша хода на лечението от процедурната карта (за да е по-ясно и нагледно), но писането само с една ръка е доста тегаво.
Благодаря за вниманието и за евентуалните съвети.
Тендовагинит (възпаление на сухожилията)?
Moderators: Bulgaricus, fotografa
-
keldorn
- Joined: Mon Mar 02, 2009 10:22 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Не съм ползвал подобни работи, също така стойката винаги ми е била неправилна. Живот и здраве, ако се оправя, ще използвам всички възможни улеснения и ще спазвам строг режим на почивки...
Зачетох се тези дни и според мен, диагнозата "Синдром на карпалния канал" е доста по-вероятна в моя случай... или възпаление на нерв. В понеделник ще се консултирам с друг травматолог/ортопед и ще реша дали да продължа със сегашната физиотерапия, която не дава никакъв ефект.
Забравих за споделянето:
Възраст - 23
Ръст - 170см
Тегло - 70кг
Други заболявания - преди половин година отрих малка бучка в левия ми крак, като диагнозата беше "Други доброкачествени новообразувания на съединителната и други меки тъкани". За този период не е нарастнала, затова и не съм потърсил хирургична помощ.
Медикаменти - По едно хапче Novalis на ден.
Зачетох се тези дни и според мен, диагнозата "Синдром на карпалния канал" е доста по-вероятна в моя случай... или възпаление на нерв. В понеделник ще се консултирам с друг травматолог/ортопед и ще реша дали да продължа със сегашната физиотерапия, която не дава никакъв ефект.
Забравих за споделянето:
Възраст - 23
Ръст - 170см
Тегло - 70кг
Други заболявания - преди половин година отрих малка бучка в левия ми крак, като диагнозата беше "Други доброкачествени новообразувания на съединителната и други меки тъкани". За този период не е нарастнала, затова и не съм потърсил хирургична помощ.
Медикаменти - По едно хапче Novalis на ден.
-
Bulgaricus
Здравейте,
за съжаление при тази диагноза няма много възможности за лечение.
Важи правилото: почивка-лед-компресия-поставяне на високо на ръката.
Новалис е фирмата производител. Какво е лекарството?
Поздрави,
за съжаление при тази диагноза няма много възможности за лечение.
Важи правилото: почивка-лед-компресия-поставяне на високо на ръката.
Новалис е фирмата производител. Какво е лекарството?
Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
-
keldorn
- Joined: Mon Mar 02, 2009 10:22 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ммда, хапчетата се казват "Movalis". В понеделник смятам да потърся още едно мнение, но вече се чуда към какъв доктор да се обърна? - травматолог отново? ортопед? невролог?
Почивах близо 4 месеца, нито с почивките, нито с физиотерапията имаше ефект. Дори след парафинолечението започна да ме боли лакътната става + сухолижията от долната част на ръката (от китката до лакътната става). Явно топлината е засила възпалителния процес...
Почивах близо 4 месеца, нито с почивките, нито с физиотерапията имаше ефект. Дори след парафинолечението започна да ме боли лакътната става + сухолижията от долната част на ръката (от китката до лакътната става). Явно топлината е засила възпалителния процес...
-
Bulgaricus
Хапчетата и по мое мнение са правилни. Невролог и травматолог нямат нищо общо. Трябва Ви специалист по вътрешна медицина с тясна специалност ревматология.
Поздрави, Bulgaricus
-
keldorn
Бях на посещение при ревматолог, който ми каза само общи приказки (от сорта на повече почивки и тн), затова отидох при ортопед-травматолог, който ми предписа следното лечение:
1 х таблетка Flamexin (след хранене)
2 x таблетки Tempalgin
мазане с Voltaren Emulgel
Да очаквам ли нещо нестандартно от горните лекарства (освен разбишкването на стомаха)?
Също така направих изследвания на кръвтта за следните показатели:
CYE/ERS: Резултат: 4 единици mm/h (Референтни стойности до 30)
С-реактивен протеин/CRP: Резултат <6 единици mg/l (Референтни стойности <6.0)
И 4 рентгенови снимки (фас и профил) на двете ръце - няма никакви аномалии в костната структура между двете ръце.
1 х таблетка Flamexin (след хранене)
2 x таблетки Tempalgin
мазане с Voltaren Emulgel
Да очаквам ли нещо нестандартно от горните лекарства (освен разбишкването на стомаха)?
Също така направих изследвания на кръвтта за следните показатели:
CYE/ERS: Резултат: 4 единици mm/h (Референтни стойности до 30)
С-реактивен протеин/CRP: Резултат <6 единици mg/l (Референтни стойности <6.0)
И 4 рентгенови снимки (фас и профил) на двете ръце - няма никакви аномалии в костната структура между двете ръце.
Return to “Форум имам проблем...”