Да извадя ли бъбрека?

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Н И Н А
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Да извадя ли бъбрека?

Postby Н И Н А » Sat Sep 26, 2009 7:20 pm

Здравейте, моля за компетентни съвети.
Ще опитам да бъда кратка. На 30 съм, 54 кг,175 см, с две деца, едното бебе.
Ситуацията е следната.
Запушване с 2-см камък (не е рентгенопозитивен) в горната част на уретера.
Сцинтиграфията показа кортекс 7 процента, цял бъбрек 10 процента. хидронефроза последната 4-та степен.Не съм имала оплаквания никога. Всичко това се откри наскоро след криза.

На 2 окт постъпвам в Александровска болница за отстраняване на камъка.
Преминала съм през - доц.Джераси, проф.Недева (ехограф), д-р Марин Георгиев (той ще ме оперира), д-р Кабадозов (ученик на доц.Салтиров)

Всички смятат, че този бъбрек само ще пречи. Но аз не искам да го махам.

Въпросът ми е конкретен. Ако отстраним запушването, тази "торба" ще се спъхне. Какъв е рискът от инфекции нататък и въобще ще работи ли поне малко този отпушен вече бъбрек? 7 процента за мене са си 7 процента

Благодаря ви

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sun Sep 27, 2009 4:50 am

Здравейте,

няма как тук да Ви кажем по-добре от хирурга какви ще са рисковете, защото те зависят до голяма степен и от него, а не от някакви емпирични стойности и шаблони, които да можем да приложим и при Вас.

Ако няма "да пречи", не виждам причина да го махате.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Н И Н А

Postby Н И Н А » Sun Sep 27, 2009 8:32 am

Благодаря ви.
А възможно ли е да загният тези отпушени вече тъкани, при условие, че има "острови" от паренхим. Слагам всъщност цялото изречение в кавички, защото съм лаик по отношение на терминологията.
Интересно ми стана има ли подобни случаи, с толкова увреден (несъществуващ вече всъщност)паренхим на бъбрека и все пак да не създава проблеми.

Вероятно ще ми сложат стенд(стент?). Ако бъбрекът не произвежда урина и няма уринен ток, си обяснявам, че ще стои "празен", тоест по уретера до пик.мехур няма да слиза нищо, което да "избутва" евентуални инфекции. Тогава какви могат да са рисковете за другия бъбрек? А и тези сцинтиграфски 7 процента всъщност какво правят? Хормони?
Датата ми е 2-ри октомври. Ще задам и на хирурга тези въпроси ,но исках да чуя и още мнения

Return to “Форум имам проблем...”