Слабост и болно гърло

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
zandor
Posts: 7
Joined: Tue Aug 18, 2009 9:08 pm
Location: Sofia
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Слабост и болно гърло

Postby zandor » Wed Aug 19, 2009 2:00 pm

Здравейте моля ви да ми отговорите на няколко здравни въпроса, ще се опитам да бъда кратък и точен.
На 26години съм 186см, 85кг, атлетичен, не пия и не пуша.
Имам и ПР - въпроса ми не е за тази област но смятам че трябва да знаете - като с това заболяване ПР се опитвам да се справям без медикаменти и общо взето успявам, като взимам малки дози успокойтелни само в моментите на криза.
Проблемът ми е следният преди няколко месеца се разболях от тежък грип, имах температура само два пъти за 4-5часа 37,5, но самото боледуване изкарах тежко със постоянна слабост и болки в гърлото в продължение на месец - по принцип от грип не съм боледувал толкова дълго.
Дори след излекуването, в началото на юли, продължи лека болка в гърлото и леко чувство за поддутост. За съжаление остана и чувството за ужасна умора, понякога много силна особено след обяд.
Днес два месеца по-късно това положение продължава страшно дълго време.
Страдам и от сенна хрема, която тази година е по=тежка от миналата, за първи път тази година усещах дерене в гърлото от кихане още май месец, имам чувството че болката в гърлото донякъде се влияе от хапчета за алергия.

правени са ми кръвни изследвания преди 6 месеца - всичко беше в норма!

Последен въпрос , но най озадачаващият - чувството ми за супер умора е най-силно след обяд, но за сметка на това късно вечер към 11-12 часа се чувствам доста по-добре, а понякога и най добре въобще от целия ден, на какво може да се дължи това.

Благодаря ви и моля да ме извините за притеснението

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Postby Bulgaricus » Thu Aug 20, 2009 3:24 am

Здравейте,

казвате, че сте боледували от грип. Грипната инфекция е тежка и не причинява възпаление на гърлото, а всеобща отпадналост с болки в главата и в мускулите, както и с висока температура в продължение на седмица в редовни или нередовни интервали. Симптомите протичат и при най-силните организми поне за седмица и през това време не е необходимо да се приемат лекарства при лица, без отслабена имунна система.

Ако само два пъти сте имали висока температура не е вероятно да сте били болен от грип изобщо. Тук трябва да обърна внимание и на това, че високата температура се счита за такава едва от 38.00 градуса нагоре.

Вероятно сте имали "грипален инфект", което като диагноза може да обхваща всичко нямащо общо с грипа. Възпалено Ви е било гърлото, т.е. и лимфните възли. Не е ясно с какво сте лекували точно възпалението и в каква доза за колко време?

Не давате информация и за това какви точно "успокоителни" пиете и колко често в какви дози, кактои за това дали по принцип приемате други лекарства?

Казвате, че сте атлетичен, но не давате информация, дали спортувате и ако да какво и колко често и приемате ли някакви хранителни добавки в тази насока?

Правена ли е посявка и антибиограма на гърлото или по "ирисова диагностика" е бил предписан антибиотикът?

Уморявате ли се при натоварване - бягане и каране на колело, например? Имате ли задух, стягане в гръдния кош?

Спазвате ли някаква диета и пиете ли някакви витамини?

Правено ли Ви е ЕКГ при натоварване? Когато имате тези симптоми мерили ли сте си пулса и кръвното налягане, равномерен или неритмичен е пулсът?

Повече информация трябва да дадете, за да може да Ви се отговори.

Поздрави,
Last edited by Bulgaricus on Sun Aug 23, 2009 5:40 am, edited 1 time in total.
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

zandor
Posts: 7
Joined: Tue Aug 18, 2009 9:08 pm
Location: Sofia
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Здравейте

Postby zandor » Thu Aug 20, 2009 2:50 pm

Много систематизиран отговор от ваша страна, улеснява меи ще ви отговоря точка по точка.

1во - още края на май месец започнах да усещам следобедна слабост която предполагах че се дължи на тежката ми работа в онзи период, в последствие се разболях от нещо като грип като само 2 или 3 пъти вдигнах 37,6, но се чувствах невероятно отпаднал. Доста мой близки и познати се оплакваха от същите симптоми по-това време и затова предположих "грип" :?
Предписаха ми lekoklar за 7 дни антибиотик и хексоралетен за гърлото който не взимах редовно.

Гърлото от тогава - вече 3ти месец - ту ме боли , ту не ме боли. Хората около мен с който съм най-есто също обаче се оплакват от подобно състояние и това до скоро ме успокояваше. Посявка не ми е правена, антибиотикът ми е даден на общо основание, но това е практика в България.

Успокойтелните който пия са бензодиазепини, по точно Rivotril - което е clonazepam - . Преди години ми прилоша от нерви след едни изпити в университета и така се започна, но така и не започнах да ги пия регулярно, а само когато получа криза - виене на свят , нереалност .т.н
В най-лошия случай взимам половин хапче от 0,5. Една опаковка ривотрил от 50 хапчета ми стига за около година.

Спортувам не нещо кокретно, но определено гледам да поддържам форма, около една година взимах соев протеин макар и детски дози, но след като ми се появиха странни симптоми на изнервеност и безсъние нощем престанах - разбрах че соевият протеин влияе на хормоналния баланс. Сега взимам млечен протейн, но както ви казах дозите са меко казано смешни, при указание за 100гр за спортисти аз взимам 10-15гр, помагат ми защото понякога забравям да ям през деня :oops:



За натоварването - определено не смятам че имам сърдечен проблем, винаги качвам стълби на бегом, колкото и супер изморен да съм, не се е случвало да усещам задух, стягане в гръдния кош, студена пот и т.н.
Симптомите на умора нямат особена да не кажа никаква връзка с кръвно и пулс - правил съм наблюдения.
Пулсът ми често е неравномрен когато имам пролем с нервите, кръвното ми е почти винаги 120-80, само понякога става 120 - 100, или 120 - 90 при нервни симптоми, оправя се след взимане на ривотрил. Доколкото разбрах това със близките граници се случвало на много хора който имат проблем с нервите, а при мен е рядкост все пак.
ЕКГ , не ми е правено много отдавна, особено пък в режим на натоварване.
Пулс във покой 60-75

Не спазвам никаква диета, не пия витамини по специална схема, само понякога общи витаминни добавки който пият всички.

Последно -

особено ме притеснява че преди да се появят тези симптоми на слабост още зимата имах много сериозни проблеми с нервите, свръх изнервеност и много силно сърцебиене особено нощем, успях да се справя с това чрез нещо като собствена психо терапия, опит да не мисля за това, четене на книга преди да заспя ит.н. - бях особено притеснен че може да е хормонално.
Тогава си направих кръвна картина от която не излезе нищо притеснително, с изключение на повишени моноцити, но ми обясниха че е нормално предвид че бях хремав - беше в най-големия студ.
Но след изкарването на този "грип" тази супер слабост е новият ми проблем, появява се задължително след обяд, може и да позакъснее и да се появи късно след обяд 6-7 часа, отдавах го отново на нещо свързано с нервите защото понякога като чели се влияе от малки дози ривотрил, но повечето пъти е доста силно.
Прилича на хронична умора.
Но за сметка на това късно вечер особено към 12 часа си чувствам главата най-бистра и се чувтсвам най-добре. разбира се спи ми се , но не съм изморен, което е озадачаващо

И като капак на всичко докторите като ме видят един такъв прав и атлетичен въобще не ми вярват, а за мен положението не е просто на основа самовнушение.
Искам да знаете че сте ми последна надежда, защото не знам къде да отида, на какъв доктор. Когато споделям тези си състояния с личен лекар все едно говоря със стена.

Много благодаря за вниманието, написах всико колкото се може по=кратко :) .

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Postby Bulgaricus » Sun Aug 23, 2009 6:06 am

Здравейте,

антибиотикът Clarithromycin колко мг и колко често дневно го пихте?

Хексоралетенът е трябвало да го смучете.

Посявка е трябвало и трябва да се направи, преди да се предпише този опасен антибиотик и преди последващо лечение. Ако нещо грешно е практика, аз нито трябва да се съглася с него, нито да го практикуам, нито да си казвам, че при всички е така и това да ме успокоява.

Клонацепам е упойващо средство, което ако се употребява нередовно би могло да доведе до зависимост, но е по-добре да не започвате да го пиете редовно, освен ако няма такава индкация. То има стандартни странични действия, които могат да доведат и до Вашите оплаквания, но е слабо вероятно само то да е причината, да не казвам, че изобщо не е вероятно.

Чистият протеин, ако имате в предвид комбинация от аминокиселини, не носи голяма опастност със себе си, но протеинът има смисъл, само когато мускулите се натоварват, за да може да се натрупа в тях. Ако само го пиете, дори и в тези дози и не се натоварвате непосредствено след приема, натоварвате бъбреците си и черния си дроб излишно. Казвате 10-15 грама протеин. При креатинът максималната дневна доза е 3 грама и тя се съдържа в 1 кг месо, така че 10-15 грама не е малка доза.

Хубаво, че нямате наднормено тегло. Поне и за това не трябва да се грижите... Външният вид няма връзка с умората или психическото здраве. Тук трябва да направя уговорката, че разбира се, изглеждащите привлекателно са по щастливи и така в крайна сметка външният вид има значение за психическото здраве, но обратното заключение не е вярно.

В крайна сметка имате тази "обща слабост", без температура. Тя се стабилизира вечер и нямате други оплаквания, правилно ли съм разбрал?

Не се храните редовно, не спортувате, но приемате протеин (трябва да кажете кой точно - марка и производител).

А кой медикамент в каква дозировка и колко често приемате за сенната хрема?

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

zandor
Posts: 7
Joined: Tue Aug 18, 2009 9:08 pm
Location: Sofia
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Здравейте

Postby zandor » Mon Aug 24, 2009 1:09 pm

Здравейте, отново започвам с благодарности за отговора.

Антибиотикът с търговско найменование Lekoklar 500mg го взимах само 7 дни по едно хапче на 24часа - това е антибиотик с удължено освобождаване!Ефектът от него беше че се излекувах - фиктивно - но не мога да бъда сигурен че това е бил правилният антибиотик.
Хексоралетенът трябваше да го смуча - така е.

По въпроса за клонацепам - ще бъда честен с вас, не съм сигурен каква част от симптомите ми се дължат на нерви и каква част на някакво реално заболяване, може да ви прозвучи налудничаво, но аз много сериозно си следя състоянитето и съм стигнал до този извод.
Проблемите с нервите с времето ме съсипаха и определено мога да кажа че оказват по някакъв начин влияние на имунна система и на реалния тонус на организма.
Не знам по каква причина така и не започнах да го взимам редовно това лекарство, дозите който изписват невролозите са доста сериозни едва ли не достатъчни да ви упоят. Не знам дали съм постъпоил правилно, като не започнах да взимам по 1мг ривотрил и повече, дневно, но аз смятам че така е по-добре.
За съжаление не мога да се похваля че съм се излекувал, в последните месеци особено в дните в който се чувствам по-добре физически сутрин получавам сърцебиене и напрежение в слънчевият сплит, което се тушира с ривотрил - не мога особено да си го обясня, защо когато съм по-добре физически съм по зле с нервите, а когато карам някакъв грип например, няма толкова проблеми с нервите!!!

Протеините който пия са най-обикновениете млечни протеини на BIOGAME - да си кажа честно - в някой от тях има креатин в други има само протеин и витамини.
Съдържанието на креатин е 1,2грама на 60грама протеин, т.е ако аз взимам 15 грама протеин това са 0,3грама креатин.
Ще приема всякакви съвети от вас, кажете опасно ли е да ги пия или да потърся само протеин без креатин в него.
Не знаех че е толкова важно след прием да се спортува.
Между другото аз спортувам всеки ден поне нещо, не съм професионален спортист, но както казах поддържам форма ежедневно.


По въпроса за общата слабост - да напълно без температура. Аз по принцип се чувствам най-добре вечер късно. Поради тази причина и аз не съм много сигурен дали тази умора няма някаква връзка с нервите и с най-различните симптоми свързани с тях.
Проблема е че тази слабост е прекалено силна понякога, а и не знам дали няма някаква връзка с гърлото и заради това се съмнявам да е само на нервна почва.
Понякога когато много ми се налага да върша нещо в следобедните часове и се насиля - така да се каже - мога да го преодолявам това чувство макар и трудно и понякога то изчезва.
Иначе за храненето, определено никога не съм имал редовно хранене още от малък, тотално развален режим на хранене години наред, свикнал съм така.

Последно за сенната хрема -иам нещо което забравих да кажа в миналите постове.
За сенната хрема не взимам почти нищо, но когато положението стане много зле взимам кларитин 10мг (търговко найменование) по половин таблетка максимум.
Кларитинът ми помага за премахване на цялата тежест в областта на гърлото, носа, а понякога и при болки в областта на синусите.
От много години съм винаги със запушен нос през лятото - абсолютно съм свикнал с това нещо.
Това което бях забравил е следното - тази година около 3 месеца периода фервуари - юни работих работа с страшно много прах и в началото на алергията с кихане и кашляне гърлото започна да ме "дере" чисто механично и да кашлям, може би от алергията, такова нещо до тази година не ми се беше случвало.
Не знам дали по някакъв начин това излагане на много прах не е остлабило областта на гърлото.
Защото след наблюдения установявам и в момента че гърлото не бе боли когато взимам и малко кларитин и половин аналгин например.


Може би положението ми ви изглежда като пълна каша, но аз много разчитам на вашето мнение тук и Ви благодаря за него, от голяма полза ми е.
Целта ми не е диагноза по интернет, но повярвайте ми дори и няколко съвета ще са ми от голяма полза, защото тези неща няма с кого да ги споделя.

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Postby Bulgaricus » Sun Aug 30, 2009 2:27 am

Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

zandor
Posts: 7
Joined: Tue Aug 18, 2009 9:08 pm
Location: Sofia
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby zandor » Thu Sep 03, 2009 12:36 pm

Здравейте, благодарности за отговора.
Пиша със закъснение защото бях в провинцията и нямаше интернет.
Имам ново развитие, след като миналата седмица пак много ме заболя гърлото, ходих на лекар и съм със следната диагноза - хроничен ларингит!!!
Предписаха ми нов антибиотик Amoksiklav 1000mg, на 12 часа по едно и Хексоралетен през 2-3 часа постоянно през деня.
Вече го пия 6ти ден, трябва да го пия 8 дни, ефекта не е особено добър, започна да се забелязва ефект едва на 5тия ден.
Гърлото ме боли понякога много без значение от ден и час, понякога не ме боли по 2 дни, помага ми сладолед срещу болката!!!
Препоръчаха ми , и не за първи път, отстраняване на сливиците.
Само моля за още един въпрос, когато се чувствам по добре физически - последните 10тина дена все пак се чувствам по добре - отново започват проблемите с нервите, особено нощем, сърцебиене, напрежение, страх :) .
Днес сутринта се наложи да взема ривотрил, толкова зле бях. МОже ли да ми кажете има ли някаква логика в това нещо, когато съм зле с каквито и да е грипни симптоми нямам почти никакви проблеми с нервите, могато съм физически добре нервите направо експлоадират. Питал съм ви и миналия път, но ще си позволя да ви питам пак. :o
Мерси за конкретния отговор , това за АТФ никой не ми го беше казвал досега, а е важно за човек който има проблеми с нервите да му се обяснява как точно тези нерви действат на организма.
Мерси много , поздрави :wink:

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Postby Bulgaricus » Sun Sep 06, 2009 7:50 am

Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

igra4
Posts: 1
Joined: Mon Nov 23, 2009 3:22 am
Contact:

Postby igra4 » Mon Nov 23, 2009 3:26 am

Направи си изследване за мононуклеоза-много познато ми звучат оплакванията ти-във всички лаборатории ги правят-Епщаинбар вирус IGG и IGM и също така цитомегаловирус IGG и IGM.Ти щом качващ стълбите на бегом направо си шест плюс- аз едвам ставах от легпото и ходех като баба-пълен кошмар.


[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 51 guests