fotografa wrote:При някои хора доминира едното полукълбо, а при други противоположното. Оставете детето да прави всичко естествено и се консултирайте с психолог.
Кое ви наведе на мисълта, че детето се нуждае от психолог?
Цитат:“ В детската градина (в подготвителна група за училище е) ми споделиха, че би трябвало да има доминиране само на едната ръка.“- Скъпа госпожо кой точно ви сподели това….учителката, лекарката, някоя компетентна майка кой? Аз лично бих се изразила по друг начин и бих казала, че при една огромна част от хората доминира едната рака което не означава че детето ви е болно или ненормално само защото е по различно. Вместо да се радвате вие мислите за мозъчни заболявания. Ще си позволя също да ви обърна внимание , че не се казва леваци а левичари, левак си е обида докато в думата левичар няма нищо обидно и страшно. Вашия „проблем“ доколкото съм ви разбрала е, че детето ви си служи еднакво добре и с двете ръце като предпочита лявата защото му е по-удобно да пише и рисува с нея. Аз лично не виждам никакъв проблем в това. Искам да отбележа нещо много важно, аз не съм лекар, но съм сестра на един 31 годишен мъж който също като вашето дете си служи и с двете ръце еднакво добре като предпочита лявата и мога да ви уверя, че той няма никакви мозъчни заболявания и е напълно здрав. Когато беше още малко дете много обичаше да рисува и след това завърши художествената гимназия, след което завърши и университет. В училище се справяше много добре с много малко усилия. Освен че можеше да рисува много добре му се отдаваше литературата, математиката, физиката и химията. Ако при детето ви няма забавяне в умственото развитие аз лично не бих го водила на никакъв лекар, а бих го завела на курс по рисуване, пеене или танци. Няма нищо лошо човек да е загрижен за здравето на детето си и да го води на лекар но ако се започне ходенето за щяло или нещяло по лекари и психолози мисля, че рано или късно ще се докарате до психиатър и ще травмирате и детето и себе си.
Наистина Оставете детето да прави всичко естествено както ви е посъветвал фотографа
Препоръчвам ви да прочетете някоя книга на тази тематика която е предназначена за хора които не са лекари. Медицинска литература според мен не бива да се чете от хора които не се занимават професионално с медицина защото е безсмислено и по скоро ще навреди на човека от колкото ще му помогне.
Много се надявам мнението ми да не бъде изтрито
С уважение : Една Майка