талон от личен лекар

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

thesentinel
Posts: 4
Joined: Tue May 08, 2007 2:12 pm
Location: софия
Contact:

талон от личен лекар

Postby thesentinel » Tue Jun 12, 2007 8:57 am

бихте ли ми казали за колко време и колко прегледа важи талонът издаден от личния лекар

ptomoff
Site Admin
Posts: 822
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:45 pm
Contact:

Postby ptomoff » Tue Jun 12, 2007 10:50 am

Точно 30 дни от датата на издаването.

thesentinel
Posts: 4
Joined: Tue May 08, 2007 2:12 pm
Location: софия
Contact:

талон

Postby thesentinel » Tue Jun 12, 2007 11:23 am

Имам впредвид колко време важи талон след първичния преглед , и за колко прегледа

ptomoff
Site Admin
Posts: 822
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:45 pm
Contact:

Postby ptomoff » Tue Jun 12, 2007 3:50 pm

Според сайта на НЗОК wrote:Достъп до специализирана извънболнична помощ

· Специализирана извънболнична медицинска помощ се оказва на здравноосигурени лица, на които е издадено “Медицинско направление за консултация или за провеждане на съвместно лечение” (бл. МЗ-НЗОК № 3) от лекар/лекаря по дентална медицина, работещ в лечебно заведение за извънболнична медицинска/дентална помощ, и “Медицинско направление за ВСМД” (бл. МЗ-НЗОК № 3А) от лекар/зъболекар от лечебно заведение за специализирана извънболнична медицинска/дентална помощ (СИМП/СИСП), сключило договор с РЗОК.

· Медицинското направление за консултация или провеждане на съвместно лечение може да се ползва до 30 календарни дни от издаването му. Срокът за извършване на вторични прегледи от изпълнител на СИМП е до 45 календарни дни от датата на извършване на първичния преглед.

· Изпълнителите извършват медико-диагностични изследвания въз основа на “Медицинско направление за медико-диагностична дейност” (бл. МЗ-НЗОК № 4), издадено от изпълнител на първична извънболнична медицинска помощ или специализирана извънболнична медицинска помощ (ПИМП/СИМП).

· Медицинското направление за медико-диагностични изследвания може да се използва до 30 календарни дни от издаването му.

· В срок до 30 календарни дни от издаването на медицинското направление за високоспециализирано медико-диагностично изследване (ВСМДИ) и високоспециализирана медицинска дейност (ВСМД) здравноосигуреното лице е длъжно да избере лечебно заведение и да уговори ден и час за извършване на изследванията.

· Здравноосигуреното лице може да избере лечебно заведение за специализирана извънболнична помощ, сключило договор с РЗОК, на територията на цялата страна, като представи медицинското направление.

· Здравноосигурените лица могат да получат лабораторни и специализирани инструментални изследвания, специализирани медицински помощни и технически средства в избрани от тях самостоятелни лаборатории, медицински, дентални, медико-дентални и диагностично-консултативни центрове или лечебни заведения за болнична помощ, сключили договор с РЗОК.

· Здравноосигурените лица с хронични инвалидизиращи заболявания, които изискват продължително медицинско наблюдение, поддържащо лечение и специфични грижи в дома, могат да ползват услугите на хосписи, сключили договор с РЗОК.


Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests