Подут лимфен възел

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Незнайка

Подут лимфен възел

Postby Незнайка » Sun May 06, 2007 10:02 pm

Здравейте! От преди 5 месеца имам подут лимфен възел близо до слабините, ниско долу в дясно на сгъвката на крака. Моята лекарка ме прати на кръвни изследвания, но те не показаха нищо тревожно. Тя каза, че нямало какво да се направи. И аз се чудя- е така ли ще седи? И защо от време на време ме понаболява, особено по време на c*кc. Тя не дава особено много талони за посещение на специалист. Със сигурност мисля да отида все пак, но исках да попитам дали изобщо някой има идея по въпроса.

Незнайка

Postby Незнайка » Sun May 06, 2007 10:20 pm

само да добавя, че не е станал по- голям, отколкото беше

Танина
Posts: 74
Joined: Thu Dec 14, 2006 1:48 am

Postby Танина » Mon May 07, 2007 8:56 am

Здрасти, аз имах такова "нещо". При сгъвката, където левия ми крак се свързва с тялото. Гледаха ме на ехограф и ми казаха, че бил подут лимфен възел :roll: . Направиха ми операция да проверят какво има там и излязло, че било варикозна (разширена много и увита) вена, по стените на която имало отлагания и един голям тромб бил заседнал там. Но аз по принцип си имам разширена вена на този крак и даже са ми я оставили :roll: и сега пак трябва да ходя на съдов хирург да ми я маха. Те махнали само този участък, който аз напипвах като топче. И аз го имах около година преди това и ме наболяваше от време на време.

Теб гледали ли са те на ехограф?
Или ако искаш иди направо при съдов хирург да те види на Доплер. Това е пак подобно на ехографа, ама уж се виждат по-добре вените. Да провериш дали и при теб не е същото.

Незнайка

Postby Незнайка » Mon May 07, 2007 1:40 pm

Благодаря ти, Танина! Полезна информация... не са ме гледали на нищо, но ще предприема действия. Аз също имам разширени вени и като ме заболи това "топче" ми изтръпва и крака. Много ти благодаря, че писа.

Танина
Posts: 74
Joined: Thu Dec 14, 2006 1:48 am

Postby Танина » Mon May 07, 2007 2:36 pm

:) Струва ми се, че и ти имаш като моя проблем. Дано съм ти била полезна.

Мисля, че може да пробваш да мажеш "топчето" с Лиотон или Репарил гел. В тях има такива съставки, които "прочистват" разширените вени, но пак не съм много сигурна дали е безопасно, да не би пък, ако имаш тромб и той се разнесе от тези гелове да станат по-малки тромбчета, а те са много опасни.

Също така щях да ти препоръчам доктор Чирков в София, за преглед, но като се поразрових в нета четох, че го били уволнили като директор и някакви такива, и незнам дали още работи в св.екатерина.

Незнайка

Postby Незнайка » Tue May 08, 2007 2:06 pm

Ами мерси още един път- мисля да не правя експерименти, а другата седмица направо да отивам на лекар. Че идеята за тромба ме плаши

fotografa
Posts: 999
Joined: Thu Mar 23, 2006 8:36 pm

Postby fotografa » Sat May 12, 2007 1:09 am

Струва ми се, че е малко вероятно да е тромб. По- скоро подут лимфен възел, ако не минава и след антибиотик е редно да се ида на хематолог или хирург.

van

малка подутина подобна на пъпка на левия крак

Postby van » Mon Dec 29, 2008 3:41 pm

Ами и аз имам подобно нещо, но не е точно на слабините нито на сгъвката на крака, а на 3 - 4 пръста от сгъвката. Отначало ми заприлича на пъпка(защото е зачервено и наболява подобно на пъпка), но като го пипнах, усетих твърда много малка обла тъкан. И сега незнам какво точно е това. Мисля да го изчакам няколко дни да вида как се развива и тогава да ида на лекар. Но все пак ми беше доста полезна информацията,която ми предоставихте. Благодаря ви. И ако някой може нещо да добави по моя въпрос ще го ислушам с интрес.

Dqvolch3to
Posts: 1
Joined: Tue Aug 09, 2011 11:57 am

Re: Подут лимфен възел

Postby Dqvolch3to » Tue Aug 09, 2011 12:23 pm

Преди два дена разбрах че имам възпален лимфен възел, и вчера отидох при хирург и ми изписа антибиотик който започнах да пия същия ден ...... Лимфния възел който се подул се намира сгъвката на десния крак и снощи като се загледах и видя че явно се възпалява и на другия ми крак моля ви помогнете ми аз съм едва на 17 години и незнам какво да правя за първи път се получава това при мен и с това възпаление ме воли като правя c*кc с приятелят ми :( моля за малко разбиране и помощ благодаря предварително :cry:

ptomoff
Site Admin
Posts: 822
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:45 pm
Contact:

Re: Подут лимфен възел

Postby ptomoff » Thu Aug 11, 2011 1:11 pm

Когато задавате въпрос за здравословен проблем, моля, споделете Вашите възраст, ръст, тегло, други заболявания и медикаменти, които приемате.


Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests