Опасна ли е очистителната клизма

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Опасна ли е очистителната клизма

Postby Guest » Tue Apr 24, 2007 8:46 pm

Много е писано по темата, но все пак искам да задам въпроса си конкретно.
Може ли да бъде опасна клизмата повече от два пъти седмично. Най-новото по темата, което съм чела в повечето здравни формати е Хидроколон терапията. За този метод обаче знам, че се провежда под лекарски контрол и със специална апаратура. Въпросът ми е - в домашни условия, с обикновена леко затоплена вода, повече от два пъти в седмицата какви опасности крие очистителната клизма и има ли привикване към нея?
Guest

Postby ptomoff » Tue Apr 24, 2007 8:56 pm

Един мой приятел йога си прави клизма всяка сутрин и все още е жив. Дали е опасно, ще кажат лекарите. Личното ми мнение е, че най-малкото честите клизми ще предизвикат дразнене и възпаление на хемороидите.
ptomoff
Site Admin

Re: Опасна ли е очистителната клизма

Postby fotografa » Tue May 01, 2007 7:18 am

Anonymous wrote:Много е писано по темата, но все пак искам да задам въпроса си конкретно.
Може ли да бъде опасна клизмата повече от два пъти седмично. Най-новото по темата, което съм чела в повечето здравни формати е Хидроколон терапията. За този метод обаче знам, че се провежда под лекарски контрол и със специална апаратура. Въпросът ми е - в домашни условия, с обикновена леко затоплена вода, повече от два пъти в седмицата какви опасности крие очистителната клизма и има ли привикване към нея?

Защо трябва да са толкова чести клизмите? Йогите имат специални упражнения, с които създават вакуум в коремната кухина, сядат в леген с топла вода и отпускат свинктерите, при което водата навлиза в дебелото черво. Много полезна очистителна процедура, но защо да прекаляваме с нея?
fotografa

Postby lian » Wed May 02, 2007 10:33 pm

Защо ли? Ами просто се налага. Сама разбирам, че не е нормално, но ако един ден пропусна тази манипулация се чувствам тежка, подпухнала, задръстена с токсини и отрови. Страхувам се, че започвам да се вманиачавам и имам нужда от психиатър.
lian

Postby fotografa » Sat May 12, 2007 12:19 am

Ами защо не отидеш? В това няма нищо лошо. Много хора страдат от някакви натрапливости.
fotografa

Postby lian » Sat May 12, 2007 3:24 pm

Работя в голяма столична болница, където има специалисти във всяка област на медицината. Бедата е в това, че с повечето от тях съм в добри приятелски отношения и когато споделя проблема си ме приемат някак несериозно и на шега. Естествено и аз не отивам при тях като пациент, а споделям проблема си хей така между другото. Какво да очаквам друго освен едно - О, я се стегни, нищо ти няма!
lian

Return to Форум имам проблем...