секс след операция от херния

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

секс след операция от херния

Postby ники » Sun Apr 22, 2007 7:22 pm

Приятелят ми го оперираха от ингвинална херния,как ще се отрази това на сексуалния ни живот?
ники

Postby fotografa » Tue May 01, 2007 7:24 am

Чакай малко де! Нека му заздравеят частите пък после ще видим. Няма да има никакъв проблем!
fotografa

Re: секс след операция от херния

Postby foramen_1 » Fri May 04, 2007 3:13 pm

ники wrote:Приятелят ми го оперираха от ингвинална херния,как ще се отрази това на сексуалния ни живот?

След херниорепарация за 6 месеца трябва да се пазим от повишаване на вътрекоремното налягане. Най- чести причини за това са: физическо усилие, кашлица, запек. Секса го няма като причина, но ако го поставим под рубриката "физическо усилие"-не е лошо да се поограничи врвменно. :D
foramen_1

Postby fotografa » Sat May 12, 2007 12:33 am

Е да, ама американските колеги с ендоскопски операции пращат пациента да вдига тежести след десетия ден и много не се интересуват от последствията. Всъщност би трябвало да си зададем въпрос за колко време се преформират тъканите. Радиуса например зараства за трийсетина дни.
fotografa

Return to Форум имам проблем...

Similar topics