Болка от лявата страна

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Guest

Болка от лявата страна

Postby Guest » Wed Mar 07, 2007 12:24 pm

Преди около 2 месеца им се появи тъпа болка от лявата страна, която усещам на три места - едното е ниско долу от лявата страна на яйчниците, второто - малко по-нагоре от лявата страна под стомаха и третото отзад, над таза пак от лявата страна. Ходих на гинеколог (живея в чужбина и посетих местната болница), който ми направи кръвни изследвания и изследвания на урината, прегледа ме и ми каза, че нямам гинекологичен проблем. Напомних му, че продължава да ме боли и ме изпрати при друг лекар за преглед на ехограф. Първо ме притиснаха на няколко места около стомаха, но нямах болка. След това започна прегледа - на няколко места, докато уреда беше вътре в мен изпитвах силна болка - лекарката ме погледна учудено и ме попита - какво толкова се превивам, толкова ли ме боли. Попита ме дали съм имала наскоро полов акт и ми каза, че най-вероятно съм се наранила, получила съм някакво възпаление, че виждат някаква малка течност и най-вероятно от това ме боли. Освен това ми каза, че двата ми яйчника за много близо, което се получавало често след полов акт и можело от това да ме боли - не успях да я разбера особено добре. Изписаха ми антибиотици и някакви свещички са болката и ми казаха ако не спре да ме боли да отида пак на лекар.
След седмица болката спря, имах месечен цикъл нормално, дори мина много леко. Преди около две седмици болката започна отново. Боли ме един ден, след това отминава. Снощи излязох с колата и в момента докато шофирах започна да ме боли по-силно, но отново тъпо - особено докато натискам левия педал или седя пресвита, от тогава болката е непрестанна.
Искам отново да отида на лекар, но не знам дали отново да отида на гинеколог или някъде другаде и какво друго мога да направя

Guest

Postby Guest » Thu Mar 08, 2007 10:07 am

В крайна сметка отидох на лекар снощи и ме държаха до 2 часа през ноща за прегледи.
Първо отидох на гинеколог, който ми се скара че съм отишла при него. Каза, че болките ми са за хирург. Погледна ми изследванията от преди месец, каза ми че са били много хубави и нямам гинекологичен проблем и че изобщо не е трябвало да ми дават антибиотик тогава.
Отидох при хирурга. Изпрати ме на скенер, за пълна кръвна картина и ми направиха някакъв тест за урина. Притисна ме на няколко места, като имах силни болки при натиск от лявата страна под ребрата и малко по-надолу.
След като излязоха резултатите ми каза доколкото разбрах, че проблема ми е в червото, тъй като не ходя често до тоалетна по голяма нужда. Направиха ми клизма и след половин час отидох пак при него. В момента, в който приключих с тоалетната не усещах болка на нито едно от трите места, 15 минути по-късно болката се върна, но малко по-леко.
В момента - 7 часа по-късно ме наболява все още.
Дали трябва отново да отида на преглед или да изчакам месец-два?

fotografa
Posts: 999
Joined: Thu Mar 23, 2006 8:36 pm

Postby fotografa » Fri Mar 09, 2007 9:45 pm

Това ми прилича на възбудим колон. Май няма нужда толкова често да ходите на лекар, но като Ви боли - къде да отидете. Искам да Ви попитам - спортувате ли, Приемате ли храни богати на целулоза, добре ли спите, подложена ли сте на нервно напрежение?

Guest

Postby Guest » Sat Mar 10, 2007 10:15 pm

В последно време имах доста натоварване в работата и се хранех предимно с готови храни - сандвичи, кроасани. По цял ден съм пред компютъра, от 3 месеца не съм ходила на фитнес и за съжаление се предвижвам почти през цялото време с кола. Спя добре, но само това.
Взех си очистително от аптеката, вече два дни се опитвам да се храня здравословно и болката почти не я усещам.

fotografa
Posts: 999
Joined: Thu Mar 23, 2006 8:36 pm

Postby fotografa » Mon Mar 26, 2007 11:19 pm

Радваме се, че сте по-добре. Но движението е почти толкова необходимо, колкото водата и храната.


Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests