КЪДЕ МОГА ДА СИ НАПРАВЯ ЕПИДУРАЛНА КОРТИКОСТЕРОИДНА ИНЖЕКЦИЯ

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

КЪДЕ МОГА ДА СИ НАПРАВЯ ЕПИДУРАЛНА КОРТИКОСТЕРОИДНА ИНЖЕКЦИЯ

Postby Guest » Sun Mar 04, 2007 6:48 pm

За малко за се самоубия днес от болки.
Имам 3 дискови хернии и умирам от болки. На последните 3 диска.
И това е от 4 години но положението се влоши до степен че не мога да слизам от 5точ едаж. Забравих да кажа че съм на 50 години, мъж.
Историята е такава.
Върнах се преди 4 години от Канада за да гледам майка си. И бам-бам-бам - 3 дискови хернии.
Последваха лекари, невролози и хирурзи.
Стигна се до заключението че операцията е неотложна.
Стягам си багажа и отивам в Канада. Там ми е безплатно и си викам ако нещо стане то е по добре да си инвалид там.
Отне ми 6 месеца невролози, скенери и пр.
Мнението и на двата хирурга беше - не може да ти помогнем с операция.
Свършиха ми парите и обратно в България.
Тук всеки иска да ме оперира. Препоръчаха ми Романски или Бурсарски ( не зная дали правилно се изписва ).
Те обаче искали 3-4 хиляди. Сега накъде ?
Умирам от болки. Малко по късно ще ви напиша по смисленно и какви лекарства ми даваха канадците ако ви интересува( а те са много консервативни ).

ИНТЕРЕСУВАМЕ КЪДЕ МОГА ДА СИ НАПРАВЯ ЕПИДУРАЛНА КОРТИКОСТЕРОИДНА ИНЖЕКЦИЯ ТУК.
От Сливен съм и тук никой не е чувал че се слагат такива инжекции, за да се облекчи болката. Не зная защо. Проста работа е но е необходимо иглата да се следи.
Моля помогнете с мнение, инфо или съвет.
Супер благодарен съм.
Моля кажете.
Guest

Postby fotografa » Fri Mar 09, 2007 9:07 pm

Мисля, че всеки по-читав софийски анестезиолог може да направи такава инжекция, но да си призная - за пръв път чувам да се прави такова нещо. Но като се размисля - има логика. Не мога да разбера, защо в Канада не искат да оперират, а тук напират!? Може би има комерсиални подбуди?
fotografa

Postby Guest » Sat Mar 10, 2007 1:53 pm

fotografa wrote:Мисля, че всеки по-читав софийски анестезиолог може да направи такава инжекция, но да си призная - за пръв път чувам да се прави такова нещо. Но като се размисля - има логика. Не мога да разбера, защо в Канада не искат да оперират, а тук напират!? Може би има комерсиални подбуди?

Иглата трябва да се следи с нещо като рентген, а тук ми предлагат да направят инжекцията без това, кото ме убеждават че имат опит. Това е банална процедура но се изисква техника. Не се доверявам само на "опитната ръка". И иглата е по специална, малко закривена.
Всички са се юрнали да правят пари и да се се сравняват със САЩ или напредналите страни от ЕО, а според мен единственното уместно сравнение е със СССР.
Тук ми искат между 2500 до 5000 лева за операцията, въпреки че съм здравно осигурен.
Интересна работа. Бъпреки че хирурга го съдят за взимане на подкупи в самия момент, той ме гледа в очите и си иска 4-5000 и се опитва да ми кайе колко е по малко от " НА ЗАПАД".
Там ми е безплатно ... На това пък отговарят - ами отивай там, при нас е така.
Жалка работа. Доста нагло.
Да не говорим за детското здравеопазване, че там ще му се скъса на човек сърцето.
Ужас и безумие.
Guest

Postby Guest » Sat Mar 10, 2007 2:05 pm

Ето ви един линк за инжекцията:
sciatica.com/animation_tesi.html

Много е интересен факта че наистина българските лекари не са я чували.
Явно че не е в учебниците. Не ми се говори.
Guest

Postby fotografa » Wed Mar 14, 2007 10:32 pm

Това, че аз не съм чувал, не означава, че други не са я чували. Предполагам, че подобни неща се случват и в Канада. Важно е да не се прави човек, че разбира повече отколкото може. Аз постоянно си правя справки, дори за елементарни неща и въпреки това се радвам на доверието и уважението на пациентите. Не съм длъжен да знам всичко, но мога да си направя труда да разбера.
Колкото до колегата - той отговаря пред съвестта си. Не искам да му ставам адвокат. Ситуацията е доволно срамна за медицинското съсловие. Посочвам само, че той е спасил живота на жената, а съпръгът и само защото се е почувствал засегнат го е натопил.Сигурно е смятал, че цял живот другите са му длъжни и сега гордостта му струва повече от живота на един човек!? Хората не са за изнудване - признавам, но и обществото постоянно принуждава лекарите да спонсорират здравеопазването с труда си. ОБЩЕСТВОТО МНОГО Е ЗАДЛЪЖНЯЛО НА ЛЕКАРИТЕ!!! Вчера жена ми (и тя е семеен лекар) Дари кръв за един от своите пациенти. Сестрата, която работи с мен пък преди няколко се месеца дари кръв за един от нашите пациенти. Като реших да го публикувам тя коментира, че ни били близки и приятели!? Така ли!? :x Човек има около 5 по-близки приятели и около 50-100 или 150 по-далечни. Това, че се държим приятелски с някои не ги вклзчва автоматично в кръга на приятелите. Всеизвестно е, че хората искат лекарят да им е приятел. Но приятелските взаимиотношения са едно, а взаимоотношенията лекар - пациент - друго.
Като заключение ще отбележа, че обществото все още не иска да отдаде дължимото на лекаря и го поставя в унизителното положение да си иска. Дали това може да стане в Канада?
fotografa

Return to Форум имам проблем...

Similar topics