Скъсано сухожилие

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

ExplicitaR

Скъсано сухожилие

Postby ExplicitaR » Sun Jan 14, 2007 7:03 pm

Всичко започва преди около 2 години.Един ден забелязах, че безимения ми пръст на лявата ръка остава леко свит при изпъване.Мислех, че нещо съм го ударил при игра на баскетбол и след седмица ще ми мине, но така и не мина.И така реших да отида на ортопед.Отидах на преглед и доктора ми каза, че съм си пренатоварил ръката и това било нормално, но дните минаваха, а пръста ми не се оправяше дори ставаше по-зле.Отидох при друг ортопед(в града ни има трима ортопеди) той също ме прегледа или по скоро само гледа и каза че имам разместване на сухожилията и трябвало да отида във Варна да ми направят операция.Казах на родителите си и те ми казаха да поизчакам защото сега нямало пари с които да си покрия разходите по операцията.След няколко месеца напомних на родителите си че ръката ми все повече се влошава и трябва да се направи нещо.И какво направиха те? Пратиха ме при третия ортопед в града. Той ми сложи някаква шина на пръста и каза че ако не се оправи за един месец щял да ме "клъцне" било лесно и никак сложно. Носих тази шина 3 дни и я махнах. Сега 2 години по късно безимения ми пръст изобщо не се изпъва.Аз съм момче на 20 години и този проблем с ръката ме съсипва. Какво мога да направя по въпроса и дали след евентуална операция ще мога да си служя с тази ръка като с нормална и здрава ръка?

fotografa
Posts: 999
Joined: Thu Mar 23, 2006 8:36 pm

Postby fotografa » Mon Jan 15, 2007 6:57 pm

Щом си на 20 г, можеш да носиш отговорност за себе си. Първо отиди в ортопедията, която ти е препоръчал първия лекар и виж дали колегите ще оперират. Второ - дори и ръката да остане така, това не е повод за униние. Ще трябва да се адаптираш към състоянието си. Мога да дам пример с най великия алпинист Райнхолд Меснер, който прави най-значимите си постижения след като му ампутират пръстите на краката. Кураж!

ExplicitaR

Postby ExplicitaR » Mon Jan 15, 2007 9:40 pm

Първо благодаря, че обърнахте внимание на проблема ми и бяхте така любезни да ми отговорите.Благодаря също и за силните думи.Кураж и воля ще са двете най-важни неща които ще ми трябват за разрешаването на този проблем.Другия месец живот и здраве ще ме оперират.Благодаря Ви още веднъж.

fotografa
Posts: 999
Joined: Thu Mar 23, 2006 8:36 pm

Postby fotografa » Fri Jan 19, 2007 8:10 pm

:D Успех!

иван

и аз имах същия проблем

Postby иван » Tue Dec 25, 2007 9:46 am

и аз имах проблем с четвъртия пръст на дясната ръка, след седмица отидох на доктор, каза ми че вероятно е скъсано сухожилие и че съм закъснял, но ме изпрати на ортопед. Същото становище, закъснял съм, трябвало е в рамките на 24 часа да фиксирам пръста. Но ми направи шина (15 лв.) с препоръката да я нося 5 - 7 днис. След десет дни свалих шината, носих я постоянно, къпах се дори с нея в морето. Пръстът се беше пооправил, не кривеше последната става. Но след време започна да се подува, наболяваше, и аз продължих да си слагам шината периодично. Слагах я когато можех по няколко дена нощно време. Най-голямо влошаване на състоянието на пръста се получава при редовно свиване и стягане на ръката в юмрук.
Сега, четири месеца по-късно, пръстът ми изобщо не си личи че е със скъсано сухожилие, не се различава от другите пръсти, не чувствам неудобство, когато се здрависвам с хората, а и не съм минавал през процедурата "операция". Трябва май да почерпя докторът като се поосвободя.

dark_lady
Posts: 3
Joined: Tue Jan 26, 2010 6:58 pm

Re: и аз имах същия проблем

Postby dark_lady » Fri Jan 29, 2010 7:40 pm

Здравейте,пуснах тема наскоро с подобен проблем,но никой не ми отговаря:( ще помоля някой ако може да ми отговори..

ptomoff
Site Admin
Posts: 822
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:45 pm
Contact:

Re: и аз имах същия проблем

Postby ptomoff » Fri Jan 29, 2010 10:17 pm

dark_lady wrote:Здравейте,пуснах тема наскоро с подобен проблем,но никой не ми отговаря:( ще помоля някой ако може да ми отговори..

1. Пиши в собствената си тема, не спами в други такива.
2. Не видях да си написала ръст, тегло, други заболявания и медикаменти, които приемаш.


Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests