Болка в крака

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

thecharge
Posts: 1
Joined: Tue Jul 30, 2013 3:50 pm

Болка в крака

Postby thecharge » Tue Jul 30, 2013 4:11 pm

Здравейте,
От няколко дни имам тежест в левият крак (ту се появява, ту изчезва), преди два дни малко ме заболя, онзи ден ме заболя повече и вчера беше кулминацията, каракът ми се поду и болеше малко , в момента само на пипане в областите под прасеца, и под бедрото. Вчера също имах сърбеж и 'дразнещи' болки по крака, точно под капачката на коляното, от задната страна на капачката и това беше, докато не реших да седна като хората (понеже си бях вдигнал кракът). След като седнах нормално, изведнъж ми стана много странно, пулсът ми се ускори, започнах да се потя, главата ми се замая и ушите ми заглъхнаха, и след като усетих това се изправих рязко и започнах да дишам и издишам на по малки интервали , след няколко секунди (докато говорех с 112 ) се оправих и дори болката и тежестта в кракът ми не бе толкова голяма. От 112 ме посъветваха да отида до спешното на една болница в Пловдив (в момента живея там), след като отидох, дежурният хирург ми каза че ми нямало нищо и да съм бил пил аспирин, но след като си тръгнахме почуствах леко стягане в главата и пак в кракът и се отправих към друга болница за второ мнение, там ми казаха да се изкъпя с хладка вода и да си държа краката на 45 градуса и да са над нивото на главата, като на сутринта да отида за преглед от съдов хирург (дежурният каза че има съмнения за тромб на дълбоката вена). На сутринта отидох на съдов хирург, който отгор, отгоре ми опипа пръсците на двата крака и каза че ми нямало нищи, и че трябвало да отслабна (имам наднормено тегло) и ми даде Детралекс да пия по 2 хапчета дневно за неопределен период от време (както доктора каза "Докато отслабваш").
Аз съм на 25 г. (26 скоро), 178 см. висок, и около 120 килограма (с наднормено тегло), и съм регулярен пушач.
Въпросът ми е дали да се прегледам и при трети доктор, понеже никои от предишните не предложи да ме прегледа с доплер или поне да направи някакви базови изследвания или да се придържам към плана на последния доктор. Ако вашият съвет е да потърся трети лекар, моля препоръчайте ми добра клиника (било тя и частна) в Пловдив или околиит, където мога със сигурност да знам че диагнозата ще е 100% или поне по-добра от 'нищо ти няма' и 'пии това докато отслабнеш'

Благодаря предварително

Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests