Изтръпване на ръката???

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Videva

Изтръпване на ръката???

Postby Videva » Sat Dec 16, 2006 2:12 am

Днес сутринта като се събудих се оказа, че ми е изтръпнала лявата ръка от лакътя надолу заедно с безименния пръст и кутрето.Мислех, че съм я затиснала докато съм спала и ще мине след време, но не мина. При допир в лакътя от външната страна ,колкото и леко да е, ми минава болка като ток към пръстите и още по-силно ми изтръпва. Цял ден внимавах да не си допирам лакътя до нищо и си пазех ръката от натоварване.По някое време почти беше изчезнало изтръпването, но със настъпването на вечерта се засили и сега е много по силно от сутринта. Даже усещам изтръпване и на другите пръсти и цялата китка ми е студена. На какво може да се дължи това? Защипване на нерв или лошо оросяване?Да добавя, че гръбнака ми е целия в шипове, но досега такива проблеми не съм имала.Имала съм интеркостална невралгия, болки в гърба, но изтръпване - не. Може ли да съм си направила нещо от непрекъснатото подпиране на лакътя почти по цял ден , докато съм на компютъра? Болки в гърдите, рамото и сърдечната област нямам. Какви мерки трябва да предприема ? Благодаря предварително

Guest

Postby Guest » Mon Dec 18, 2006 11:18 am

причината е във възпаление на нерв. Пийте 3 пъти дневно по 1-2 таблетки Неуробекс и ще се почувствате много по-добре

fotografa
Posts: 999
Joined: Thu Mar 23, 2006 8:36 pm

Postby fotografa » Mon Dec 18, 2006 6:09 pm

Да, благодаря за помощта. Както вече са отбелязали - имаш възпаление на улнарния нерв. Най вероятно от притискане. Нвробекс е добр, а можеш да вземеш и нещо противовъзпалително като нимезил 2х1 пр. дн. :)

Videva

Postby Videva » Tue Dec 19, 2006 10:41 am

fotografa wrote:Да, благодаря за помощта. Както вече са отбелязали - имаш възпаление на улнарния нерв. Най вероятно от притискане. Нвробекс е добр, а можеш да вземеш и нещо противовъзпалително като нимезил 2х1 пр. дн. :)


Много благодаря и на Гост-а и на фотографа за съвета.Ръката все още ми тръпне, а лекарката ми нямала направления. Мислех си ,за Невробекса, че се пие при подобни случаи, но не бях съвсем сигурна. За нимезила не знаех.Отново Благодаря и Весели празници!

Диханова

Re: Изтръпване на ръката???

Postby Диханова » Tue Sep 09, 2008 2:04 pm

Ох и на мен от няколко дни лявата ръка ми е като изтръпнала, чувствам я умаляла, тежка, като я отпусна, чувствам все едно кръвта изтича надолу към китката и я чувствам тежка с лека болка все едно ще се откачи от рамото ми. Много често ми изтръпва и дланта и чувствам бодличко по нея. Също така и ми изтръпва и левия крак, но по рядко. Докато лявата ръка непрекъснато ми е като изтръпнала, тежка и отмаляла. :( :cry: На какво се дължи това не ми е ясно. Не пия никакви лекарства, нямам диабет, не пия алкохол, не пуша, работата ми нe e е физическа, нямам проблеми със сърцето/засега/. Посъветвайте ме какъв специалист да потърся.

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Postby Bulgaricus » Wed Sep 10, 2008 1:46 am

Трябва Ви ортопед, който първо да направи рентгенова снимка на гръбначния стълб. Ако тази "слабост" не е само в ръката, но попринцип в едната част на тялото ще трябва да изключите и нервна причина за този процес, като например инсулт или симптоми в следствие на исхемия на част от мозъка, но е по-вероятно да става дума за ортопедичен проблем.
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

гост

шипове

Postby гост » Mon Sep 22, 2008 11:58 am

Здравейте!

Пиша до всички онези които страдат от шипове!

След многобройните медикаменти които се използват в тоя случай нищи не помогна!
Казаха ми да се мажа с оръжейна смазка(колкото и странно да ви звучи).поне 6 пъти се прави това,намазвате се вечер(не се слага прекалено много)след което се овивате с бинт!след първите 3 мазания би трябвало да имате вече ефект макар че аз го почувствах още от първия път!

Успех Ви желая!

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Postby Bulgaricus » Mon Sep 22, 2008 3:35 pm

Кой Ви го каза това за смазката? Какво съдържа тя?

Всъщност тя би имала подобен на бен-гей (кремът за мазане) ефект, но по-слаб от него и ако не можете да си позволите кремът, може и да опитате със смазката, но обърнете внимание, че не е стерилна, нито чиста и опастността от вторична инфекция е голяма.
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

loreta96

oooo

Postby loreta96 » Tue Oct 28, 2008 2:16 pm

вчера на моята баба й е изтръпвала лявата ръка!не е могла да спи цялата вечер!вчера е имала някакво спречкване й сигурно някой нерв й се е прищипал,защото прочетох,че като ти изтръпва лявата ръка имаш прештипан нерв!!! :?

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Postby Bulgaricus » Wed Oct 29, 2008 9:36 am

Спречкването физическо ли е било или само на думи?
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

ДелПотро
Posts: 1
Joined: Sat Nov 07, 2009 2:17 am

Postby ДелПотро » Sat Nov 07, 2009 2:37 am

Здравейте,на всички!
От известно време лявата ръка ми изтръпва,но не през нощта или при дадено натоварване,както прочетох,че е при повечето хора писали по темата,ами през деня.Преди година се появиха леки болки в областта на сърцето,лекарите казаха,че е от стреса и ПС-то.Бил съм на невролог,който каза да спра ПС-то и да се занимавам усилено със спорт.Имам нормално кръвно се пак съм на 17 :oops: .Четох и си мисля че може да е нещо със сърцето,но все пак да попитам!
Поздрави


Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests