Гъбички в стомаха

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

sroad
Posts: 1
Joined: Thu Jun 30, 2011 11:36 am

Гъбички в стомаха

Postby sroad » Thu Jun 30, 2011 11:37 am

Преди две години имах candida krusei стомаха, проведох един курс на лечение и се оттървах от тях. Наскоро пак получих предишните симптоми, когато имах гъбички, направих си изследвания и се оказа, че не съм сгрешил, тази път бяха сandida albicans, като наличието им беше в средно количество, според изследванията. Проведох курс на лечение с Фунголон, като един месец, пих по две хапчета седмично. След това пак си направих изследването за гъбички и този път пък имах candida parapsilosis, в сигнификантно количество, което мисля, че означава голямо. Докторът, който ме лекуваше, ми каза, че не били опасни и всичко било наред, но да си доизпия блистера Фунголон. Предписа ми и Линекс, което е пробиотик. Подуването още си го изпитвам и мисля, че се дължи на гъбичките.

Ще се радвам да чуя някакво мнение.

пп: 25 години, 182 см., 77 кг., мъж

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Re: Гъбички в стомаха

Postby Bulgaricus » Sat Jul 09, 2011 5:49 pm

Здравейте,

подуването обикновено е следствие не на инфекцията, а не лечението от нея, защото чрез антибиотика се променя и популацията на естествените стомашно-чревни микроорганизми.

Така и в съвремената медицина е правилно да се предписват т.нар. "пробиотици", които са опит "насила" да се възстанови нормалната стомашно-чревна флора и фауна. Все пак пробиотиците не действат при всички и не са еднозначно признати в целия свят. В Германия те не се заплащат от обществените здравни каси и един курс на лечение струва около 36 Евро за 2-3 месеца.

При наличие на Кандида, според мен трябва да бъде проведено лечение. В тази ситуция не е добре да се приемат толкова много и толкова често антибиотици, но ако не сега, то след време изследването би трябвало да се повтори и лечение да се проведе с нов медикамент или комбинация от два медикамента.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!


Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests