неуточнена диагноза
Moderators: Bulgaricus, fotografa
-
- Joined: Sat Jun 25, 2011 6:52 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
неуточнена диагноза
Здравейте, пиша ви относно баща ми. Той е на 76 години, в момента е 80 кг. Всичко започна в началото на годината. Направиха му несполучлива зъбна горна протеза и започна по-малко да се храни и да чувства дискомфорт в устата. В началото на април започна да има силно главоболие, направиха му скенер на главата - всичко се оказа добре. Изписаха му фламексин и му мина на втория ден. В края на април почувства подуване и по-малка неподвижност на езика и започна леко да кашля. След два-три дни вдигна 38 градуса. Изписаха му дуомокс. Не се повлия. Изписаха му амикацин. Не се повлия. Изписаха му левофлоксацин. Не се повлия. Заведох го на екограф - всичко му беше на ред. Заведох го на уши, нос, гърло. Изписа му клиндамицин. Лекаря установи подут лимфен възел в дясно под челюстта. Ходихме на стоматолог. Той му откри дълбок джоб над лимфния възел и му извади зъба. Продължи да има температура. Излязоха му малки кръвоизливчета под коленете, най-вече по глезените. Направих му трети кръвни изследвания. При първите две хемоглобина му беше 110, а утайката 80, сега беше вече хемоглобин 97 и утайка 130. На 14.02.2011 си е правил кръвни изследвания - утайка 6, хемоглобин 150, всичко останало в норма. Отидох при хематолог. Влезе в болница в хематологично отделение. Направиха му скенер на лимфния възел - беше се прибрал, екокардиография - добре е, екограф - няма нищо, скенер - всичко е наред - леко увеличена простата. Кръвоизливите по краката почти му минаха - лекуваха го с ротаскурбин.За последните 5 месеца е отслабнал с 8 кг., което си мисля е от непълноценното хранене, сега си задържа килограмите. Отхвърлиха от дефиренциалното левкемия. Иследванията показват много голямо възпаление. Направих му изследвания за лаймска болест - отрицателни. Откриха му гъбички. Но от три проби излизат различни гъби, сега съм дала проби в истинска лаборатория и чакам резултати в понеделник. Изписаха го преди 5 дни с диагноза - нетромбоцитопенична хеморагична алергична пурпура и кандидоза - орофарингиална и чревна. Изписаха го със 90 хемоглобин, 130 утайка и температура, т.е. така като влезе в болницата. Казват, че има температура от гъбите. За мен не е възможно. Много се отчаях. Похарчих над 2000 лв. за изследвания и "други". Татко се чувства добре. Движи се, има тонус, има голям апетит - единствено като вдигне температура към 13 часа получава аритмия. Пие аналгин ампула и няма до другия ден до 13 ч. температура. Ако пие парацетамол се повишава пак още вечерта, но никога не вдига повече от 38 градуса. Един път сама падна, но след 2 часа пак се вдигна. Това което написах стана много дълго, но не зная какво да правя. Отчаяна съм и обезверена. Моля ви кажете ми къде мога да го заведа за да установят какво е. Аз съм от Русе. Благодаря ви предварително за отговора. Вие сте последната ми надежда.
Re: неуточнена диагноза
Не сте написали ръста на баща Ви и дали има други заболявания и дали пие други медикаменти. Освен това не сте дали референтни стойности на кръвните изследвания. "хемоглобин 97 и утайка 130" не значи нищо, ако няма мерни единици и референтни стойности.
Return to “Форум имам проблем...”