Болка зад гръдната кост

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

ЖанетаА
Posts: 6
Joined: Fri Apr 01, 2011 9:48 pm

Болка зад гръдната кост

Postby ЖанетаА » Thu Jun 23, 2011 12:28 am

Здравейте!
Жена на 27 години съм, 168 см, 56 кг.
Вече повече от 2 години имам болки в лявата част на гърба, рамото и лопатката. Посетих доста невролози и чух доста различни диагнози-радикулит, плексит, увреда на коренчетата на нервите в гръдния отдел и други подобни. Болките се засилваха на моменти, а имаше дни, в които почти изчезваха.
От няколко месеца имам болка зад гръдната кост, на моменти я усещам като тъпа болка, друг път като тежест или парене. Ходих на пулмолог, който ме гледа на рентген и каза, че белият дроб е добре. Личната докторка ме прети и на кардиолог, който също каза, че сърцето е ок. Накрая стигнах и до гастроентеролог. Прави ми гастроендоскопия и каза, че всичко е нормално.
Как мислите, възможно ли е болките и "буцата " зад гръдната кост да са свързани с проблемите с гръбнака? И достатъчно ли е изследването на стомаха или да си направя и рентгеновото изследване с кашата? Какво всъщност би показало то? Дискомфорта е ужасен, а вече наистина незная какво да предприема, за да си облекча симптомите, а имам и малко детенце за гледане.
Забравих да спомена,че тежестта в стомаха и болките зад гръдната кост започнаха след като родих. По време на кърмене нощшм пиех страшно много вода и започна да ми се гади сутрин и да ми става тежко. И до ден днешен като пия повече течности ми става тежко.
Какво бихте ме посъветвали?
Благодаря ви предварително за отделеното време!

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Re: Болка зад гръдната кост

Postby Bulgaricus » Thu Jun 23, 2011 6:30 pm

Здравейте,

каква е ситуацията с кръвната картина, има ли там някакви отклонения?

Гастроентерологът прави ли Ви гастроскопия?

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

ЖанетаА
Posts: 6
Joined: Fri Apr 01, 2011 9:48 pm

Re: Болка зад гръдната кост

Postby ЖанетаА » Tue Jun 28, 2011 1:39 am

Благодаря Ви за бързия отговор!
Кръвната картина е в норма, правила съм няколко пъти. Хемоглобина ми е около 130, левкоцитите около 7. Останалите показатели не ги помня, но личната докторка ми каза, че всичко е ок.
Гастроентеролога ми прави гастроскопия и ми каза, че дори и гастрит нямам. Каза, че единствено не се вижда с този вид изследване дали не се връща храна в хранопровода.
Възможно ли е тези болки да са от трахеята и би ли се видяло на рентгена ако има проблем там? Според вас какви изследвания са необходими, за да се уточни от какво точно са болките?
Благодаря Ви още веднъж!
Поздрави!

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Re: Болка зад гръдната кост

Postby Bulgaricus » Sat Jul 09, 2011 5:43 pm

Здравейте,

първо, трябва да Ви е ясно, че по така описаните симптоми някой от досегашните специалисти е трябвало да намери причината. Ако тя не е намерена, то това означава само, че не сте били изследвана достатъчно обстойно. За съжаление няма друго мнение.

По описаните от Вас симптоми най-вероятната причина е стомашна, но при гастроскопия се прави изследване за хеликобактер пилори и се вижда лигавицата на стомаха, вземат се проби за хистологично изследване: явно причината не е там, след като нямате диагноза или киселини през деня. Вероятната херния би се видяла при гастроскопията или при изследване с бариева капа, което в случай, че всички други изследвания са негативни би трябвало да направите.

Белодробните причини, съответно сърдечните причини са сравнително лесни да бъдат изключени с функционално белодробно изследване, рентгенова снимка и ЕКГ под натоварване. Ако и при тези изследвания не се е показало нищо, то вероятно в действителност става дума за костна причина.

Описаните болки пасват на поставените диагнози, като плексит или някаква друга невралгия, при условие, че сърце, бял дроб и стомах са изключени.

Скенер на торакс и на гръбначен стълб в торакалната и вратната област може да се направи за по-подробна диагноза.

Всички описани от мен изследвания правени ли са Ви?

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!


Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest