Болка в тестисите

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

prahcho
Posts: 2
Joined: Sat Jun 18, 2011 1:27 pm

Болка в тестисите

Postby prahcho » Sat Jun 18, 2011 1:50 pm

Добър ден. На 22 години съм 65 кг ръст 180см . Проблема ми започна от около седмица, получавам слаби краткотрайни болки в тестисите. Наболява ме в горната и долната част на Епидимима, но при опипване няма нищо, даже и когато ги опипвам пак не ме боли, сякаш проблема не е в тестисите но там афектира болката. Болките се появяват в седнало положение, получавам някакъв дискомфорт , и като повдигна леко скротума ми отлеква. Плюс това, като ме заболят усещам и някакво парене от вътрешната страна на крака, този мускул който е там ме боли все едно съм го претренирал с нещо. Усещам и някаква болка в долната част на корема, слаба и болка в кръста, не знам дали не са бъбреците, но се появява точно когато съм седнал, когато се изправя ми минават всякакви болки, разбира се при продължително стоене прав измалява много кръста. Отидох при личния ми лекар, той установи че нямам подуване, няма варикоцеле, няма нещо което да е тревожно в тестисите. c*кc без презерватив не съм правил, спазвам лична хигиена, нямам проблеми с ерекцията, нямам и с еякулацията, не ме боли като свършвам, не чувствам и някво отлекване на дискомфорта след като свърша. Лекаря ми изписа Немезил на прахчета, направи ми проба на урината с тест лентичка, каза че имало малко количество песъчинки в урината и еритроцити, но всичко било в рамките на нормалното. Каза да изчакам до понеделник и ако дотогава нямам подобрение ще ме прати на Уролог или Хирург. А както виждам болката си е една и съща вече седмица, и интересното е че се прехвърля от левия на десния тестис, вчера ме боля левия, днес десния. Наскоро започнах тренировки, стрийт фитнес, но там няма такова напрежение на тялото че чак да се отрази на тестисите а и ако беше нещо разтегното за седмица би трябвало да отшуми. Тренирам на лостове, успоредки, без тежести и нещо което може да ми причини няква вреда. Не съм опериран , нямал съм болести като заушка и тем подобни, боледувал съм само от грип и то преди много години, инак само лека настинка. Работата ми е свързана със седене на стол, охрана съм. Каквото и да кажете ще е полезно за мен, според описаните симптоми какво може да ми има, дали съм за уролог, хирург, андролог или невролог...

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Re: Болка в тестисите

Postby Bulgaricus » Thu Jun 23, 2011 6:15 pm

Здравейте,

има някои видове хернии, които не е лесно да се диагностицират, трябва да Ви прегледа хирург.

Друга диференциална (възможна) диагноза е от групата на невралгиите, които често се появяват при пренатоварване и имат подобни симптоми, може даже и много болезнени да са, наскоро имахме такъв случай.

Нека Ви прегледа хирург, за да се изключи херния. След това уролог.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

prahcho
Posts: 2
Joined: Sat Jun 18, 2011 1:27 pm

Re: Болка в тестисите

Postby prahcho » Fri Jul 08, 2011 10:27 pm

Ако някой е имал подобни симптоми като моите и без да иска се е озовал от въпроси в Google на тази статия, то да знае, че може и да е варикоцеле както на мен. Бях на Уролог и ми установи точно това. Изразено варикоцеле на левия тестис, само че уж безплатната операция която ми предстоеше не се състоя тъй като Уролога ми поиска 300 лв, а отначалот здравната каса покриваше всичко. Както и да е, обърнах се към ПЛовдив където ми обясниха че всичко е безплатно но трябва да си направя и изследванията там но от Хасково където направих първия преглед не ми дадоха направлението. Измамническа работа, сега се налага да чакам месец за ново направление и отивам на операция. НО имам един въпрос, защо след като имам Варикоцеле на левия тестис (установен чрез опипване) ме боли и десния. В него нямам такава топка с вени както в левия но получавам същата болка. Възможно ли е да имам двустранно варикоцеле или може да е нещо друго.

ptomoff
Site Admin
Posts: 822
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:45 pm
Contact:

Re: Болка в тестисите

Postby ptomoff » Sat Jul 09, 2011 12:01 am

С операциите е така, уж се поема от касата, но без дарение не става. Пробвай по частните клиники, които работят с касата, но там също има тарикатлъци.


Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest