Остеопороза - Aclasta или Prolia ?

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

svet
Posts: 1
Joined: Tue May 10, 2011 5:19 pm

Остеопороза - Aclasta или Prolia ?

Postby svet » Tue May 10, 2011 6:10 pm

Здравейте,

Направихме изследване на майка ми, която е на 63г., за остеопороза и резултатите се оказаха доста сериозни. На гръбначният стълб е -3,6, а на тазобедрената става е - 3,2 с висок фрактурен риск.
Консултирахме се с доцент по ревматология, който ни препоръча спешно да влезем в болница и да сложим венозно Бонвива, но решихме да получим и второ мнение. Посетихме и ендокринолог,който ни обясни, че този медикамент няма да ни свърши работа, защото влияе само на тазобедрената става, но не и на гръбнака (или обратно, не съм сигурна). И при нейното състояние опцията за лечение е един от следните два медикамента: Aclasta и Prolia. Информацията, която имам за Prolia е, е че това е нов метод (одобрен за приложение в ЕС от 2010г.) от космонавтиката, и е доста скъп (над 500лв. е една инжекция, а годишно ще са необходими две). Моля, посъветвайте ме, има ли и друга алтернатива, а ако не, кой от двата медикамента да изберем. И има ли нещо, което още можем да направим, с което да подобрим състоянието й.
Благодаря Ви предварително.

Майка ми е на 63г., има гастрит и колит и заради това хапчета за остеопороза не се подходящи за нея, т.к. се изискват здрав стомах. Висока е 1,55см, 78 кг., пие лекарства за високо кръвно налягане и аритмия: Тертензиф и Тарка. Има киста на бъбреците, но лекарите не са предписали медикаментозно лечение. В момента пие и Ideos - сутрин 1 хапче, а вечер по 2.

Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests