Страхотен световъртеж от 20 години (неизвестно защо)

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

el_dineva
Posts: 1
Joined: Thu Mar 03, 2011 2:23 am

Страхотен световъртеж от 20 години (неизвестно защо)

Postby el_dineva » Thu Mar 03, 2011 2:26 am

Здравейте! За да мога да ви опиша какво е състоянието ми ще започна първо с кратко описание за себе си. Опитах какво ли не, за да облекча страданието си, но никой не успява да ми даде диагноза и облекчение вече от повече от 20 години.

-Аз съм жен на 46 години от Стара Загора и тежа 60 килограма. Майка съм на 2 деца, дъщеря на 25 и син на 22 и двамата са студенти. Собственик съм на магазин за обувки и ежедневието ми е еднообразно. 6 дни в седмицата работя от 10 до 19:00 в затворено помещение в голям търговски център. Работата на мъжът ми е такава, че постоянно пътува за продължително време и рядко се пребира. На последък стреса ми е в повече.
Проблемат ми е , че имам страхотен световъртеж, вие ми се свят постоянно, в определени дни дори не мога да ходя. Вечер лягам и заспивам нормално, но след 2 часа се събуждам и не мога повече да спя, в това състояние съм от вече 2 години. Имам сърцебиене,възел на щитовидната жлеза , киста на черния дроб, разширени вени, а на скоро ми откриха и коксартроза на единия крак.

От години пия всякакви хапчета и се подлагам на какво ли още не.
Преди повече от 20 години ми се беше случвало същото, след раждането на първото ми дете започна световъртежа за пръв път. Не можех да ходя дълго, дори бях получила нещо като страхова невроза да изляза на крака, докато с колата можех да карам ако беше наложимо, но не и прекалено дълго.
Когато имах такъв световъртеж преди години приемах Ноотропил на прах и инжекции, Флунаризин и Кавинтон. След като пих всичко това се бях оправила за около 5-6 години и получавах подобен световъртеж много рядко.
Като основна диагноза е поставената ми от невролога – вегитативната дистония, от която и ме и лекуват в момента. Според сърдечният доктор сърцето ми е наред и всичко е на нервна почва. Истината е обаче, че при който и доктор да отида ми дава нефокусирани мнения и до сега никой не успява да ми помогне.
В момента пия Ципралекс и Ривотрил, но световъртежа продължата, по някога се чувсвам не толкова зле, но никога не и добре.

Благодаря за изслушването.

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Re: Страхотен световъртеж от 20 години (неизвестно защо)

Postby Bulgaricus » Mon Apr 18, 2011 2:29 pm

Здравейте,

обърнете внимание, че ципралекс, за да започне да действа трябва да се пие поне 4 седмици, т.е. не бива да се надявате на бърз резултат.

Ако нямате промяна в кръвното налягане и същевременно нямате промяна в 12 каналното ЕКГ по време на световъртеж и нямате отклонения в електролитите в кръвта и цялата Ви кръвна картина е о.к., включително и показателите на щитовидната жлеза е добре да направите експеримент по лекарско предписание и да проверите, дали ще Ви се вие свят, ако 2 седмици спите нормално. Това нормално спане може да се възстанови, например с стилнокс или зопиклон по половин таблетка по лекарско предписание за две седмици. Прием непосредствено преди лягане. Все пак всичко горепосочено трябва да е било изследвано и изключено като причина.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!


Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest